Quote verkeerd geplaats?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

14/01/2018 23:35:50
Quote Anchor link
Ik maak een edit page de de verandering uiteindelijk doorstuurd naar de editStudent.php
Maar krijg hier dus een foutmelding. Als ik het goed begrijp iets met een quote? Ik zie de fout zelf niet.

syntax error, unexpected '' (T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE), expecting identifier (T_STRING) or variable (T_VARIABLE) or number (T_NUM_STRING)

Link naar werk: http://75076.ict-lab.nl/Php%20Project/editPage.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
while ($row = $result)
    {
        echo     "<div class='formContainer'>";
        echo     "<form action='editStudents.php' method='post'>";
        echo    "<h3> Edit student </h3>";
        echo    "<input type='hidden'  name='id' value='".$row['ID']"'>" . "<br>" . "<br>";
        echo    "<input type='text'  name='fname' value='".$row['Firstname']"'>";
        echo    "Surname: <input type='text'  name='lname' value='".$row['Lastname']"'><br><br>";
        echo    "<a align=center href='studentList.php' class='backButton'>Return</a>";
        echo    "<input type='submit' value='Submit'><br>";
        echo    "</form>";
        echo     "</div>";
    }
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:00:12
 
Pipo Clown

Pipo Clown

14/01/2018 23:56:41
Quote Anchor link
Zoek de verschillen ;)
Ik hoop dat ik ze allemaal heb zo.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
while ($row = $result)
    {
        echo     "<div class='formContainer'>";
        echo     "<form action='editStudents.php' method='post'>";
        echo    "<h3> Edit student </h3>";
        echo    "<input type='hidden'  name='id' value='".$row['ID']."'><br><br>";
        echo    "<input type='text'  name='fname' value='".$row['Firstname']."'>";
        echo    "Surname: <input type='text'  name='lname' value='".$row['Lastname']."'><br><br>";
        echo    "<a align=center href='studentList.php' class='backButton'>Return</a>";
        echo    "<input type='submit' value='Submit'><br>";
        echo    "</form>";
        echo     "</div>";
    }


Toevoeging op 15/01/2018 00:00:12:

En zo mag het ook:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
while ($row = $result)
    {
        echo" <div class='formContainer'>
                 <form action='editStudents.php' method='post'>
                    <h3> Edit student </h3>
                    <input type='hidden'  name='id' value='".$row['ID']."'><br>
                    <br>
                    <input type='text'  name='fname' value='".$row['Firstname']."'>
                   Surname: <input type='text'  name='lname' value='".$row['Lastname']."'><br>
                   <br>
                   <a align=center href='studentList.php' class='backButton'>Return</a>
                   <input type='submit' value='Submit'><br>
                </form>
             </div>";
    }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/01/2018 00:03:56
Quote Anchor link
Waarom moeilijk doen en alles echo'en alsof het een put is? ;-)
Je kan alles ook prima buiten je PHP-blok zetten, en alleen de nodige variabelen tussen de PHP-tags.

Dit scheelt je weer een hoop quote-gekloot ;-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
/*Hier jouw code...*/

while ($row = $result) { ?>

<div class="formContainer">
    <form action="editStudents.php" method="post">
        <h3> Edit student </h3>
        <input type="hidden"  name="id" value="<?php echo $row["ID"]; ?>"><br><br>
        <input type="text"  name="fname" value="<?php echo $row["Firstname"]; ?>">
        Surname: <input type="text"  name="lname" value="<?php echo $row["Lastname"]; ?>"><br><br>
        <a align=center href="studentList.php" class="backButton">Return</a>
        <input type="submit" value="Submit"><br>
    </form>
</div>
<?php
} // einde while
?>


Voor het gemak heb ik in je HTML de double-quotes gebruikt. Deze zijn overigens gebruikelijk binnen HTML5.
Gewijzigd op 15/01/2018 00:05:36 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/01/2018 00:07:52
Quote Anchor link
Je mist een punt (.) achter $row['ID'] en zo ook op regel 7 en 8. Als je een beetje redelijke PHP editor zou gebruiken dan zou je dat al gezien hebben alvorens je de code zou testen. Kijk eens naar het gratis Netbeans.

Verder zijn inderdaad al die echo's nergens voor nodig. Maak liever een nette template
 
Ivo P

Ivo P

15/01/2018 09:57:42
Quote Anchor link
en om andere problemen te voorkomen: escape je output:

Niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row["Firstname"]; ?>

Maar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlspecialchars($row["Firstname"]); ?>


zodat je html intact blijft als iemand een " in zijn naam lijkt te hebben, of html-tags ingevoerd heeft.
 
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

15/01/2018 11:20:32
Quote Anchor link
Hij geeft nu een Illegal string offset 'ID', Illegal string offset 'Firstname' en Illegal string offset 'Lastname'.
Ik vroeg me tog wel hoef of ik niet een GET variablen aan moet maken, zodat hij weet welke row hij moet aanpassen en welke waardes hij in de textbox moet zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

    // Show erros
    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors', '1');


    // Database + connection
    require_once ('../../config.php');
        
    // Make and check the connection with PDO
    try {
        $conn = new PDO($dsn, $name, $pass);

    }
catch (PDOException $e) {
        echo 'Connection failed: ' . $e->getMessage();    
    }
        

    $sql = "SELECT * FROM Students";
    $result = $conn->prepare($sql);

    

    while ($row = $sql)
    {

        echo    "<div class='formContainer'>";
        echo    "<form action='editStudents.php' method='post'>";
        echo    "<h3> Edit student </h3>";
        echo    "<input type='hidden'  name='id' value='".$row['ID']."'><br><br>";
        echo    "<input type='text'  name='fname' value='".$row['Firstname']."'>";
        echo    "Surname: <input type='text'  name='lname' value='".$row['Lastname']."'><br><br>";
        echo    "<a align=center href='studentList.php' class='backButton'>Return</a>";
        echo    "<input type='submit' value='Submit'><br>";
        echo    "</form>";
        echo    "</div>";
    }

    ?>
 
Ivo P

Ivo P

15/01/2018 11:28:10
Quote Anchor link
while ($row = $sql)

betekent: zolang het lukt om de variabele $row te vullen met de waarde die in $sql staat.

In $sql staat een string die met een S begint.

Doorgaans gaat dit kopieren wel lukken.
Echter, $sql is een string en geen array. Dus ook $row is dan geen array: $row['ID'] bestaat dan niet he.

Je wilt op regel 24 iets met de resultset $result uit regel 20 doen...
 
- SanThe -

- SanThe -

15/01/2018 11:28:27
Quote Anchor link
En wat wil je hier mee bereiken?

while ($row = $sql)

Dat geeft altijd TRUE.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/01/2018 11:35:48
Quote Anchor link
Je zult in ieder geval je data moeten fetchen in je while().
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/01/2018 14:45:20
Quote Anchor link
echo echo echo echo... Ain't nobody got time for that.

Je kunt, zoals @Ariën aangeeft, te allen tijde in en uit een PHP-blok springen.

Ik weet ook niet of het volledig conform HTML-specs is om attribuut-waarden in HTML te omvatten met enkele quotes. Ik kan mij wel zo voorstellen dat dit eerder voor problemen zorgt met bepaalde invoer. Op dat vlak kan de functie die @Ivo aandroeg weer helpen, maar NIET met het default gedrag van deze functie (2e parameter, ENT_COMPAT | ENT_HTML401), omdat deze enkele quotes met rust laat.

Verder lijkt het mij verstandig om eens na te gaan denken hoe je dit soort pagina's organisatorisch vormgeeft en opdeelt. Ik bedoel, ben je ooit bezig met het in bulk aanpassen van de namen van studenten? En zelfs als je dat doet, de huidige opzet is nu zo dat je slechts de informatie van één student kunt submitten omdat alles in een eigen form zit... Waarom stop je dan alles in aparte forms? Of uberhaupt in een form? Wat ik eerder zou verwachten is dus een readonly lijst van studenten met een edit-hyperlink naar een enkel studentenprofiel.

Ook zou je eens kunnen kijken naar naamgeving (editStudents.php?) en het opdelen van taken in gescheiden acties. Maak bijvoorbeeld eens één script, bijvoorbeeld /admin/student.php, waarin je de volgende acties logisch scheidt:
- default actie (lijst van studenten, wellicht gefilterd op klas?)
- addStudent (het formulier)
- addStudentProcess (de verwerking van dit formulier)
- editStudent (het formulier, geldig id vereist)
- editStudentProcess (de verwerking van dit formulier)
- deleteStudent (waarbij je een student dus niet daadwerkelijk verwijdert, zoals reeds aangehaald in een andere thread)

En los van dit alles - doe je iets met character encoderingen? In je PDO dsn-string, in de meta-tag van je webpagina? In een mogelijke Content-Type header? In je database-tabellen? Dit is mogelijk een dingetje als je studentendata gaat im- en exporteren, dat wordt dan een ramp. Zorg dat dat ook op orde is.

EDIT: en nog iets, weet niet of dit tegenwoordig nog zo is, maar als je connectie mislukt dan worden alle connectie-gegevens uitgespuugd. Die constructie met echo is dus niet erg handig, want stel nu dat de database -om wat voor reden dan ook- niet actief is. Er is dan in principe niets mis met de connectie-parameters, maar die gooi je dan met een echo gewoon op straat.

En als studenten één ding leuk vinden...
Afbeelding
Gewijzigd op 15/01/2018 14:51:20 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.