Quote verkeerd geplaats?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

14/01/2018 23:35:50
Quote Anchor link
Ik maak een edit page de de verandering uiteindelijk doorstuurd naar de editStudent.php
Maar krijg hier dus een foutmelding. Als ik het goed begrijp iets met een quote? Ik zie de fout zelf niet.

syntax error, unexpected '' (T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE), expecting identifier (T_STRING) or variable (T_VARIABLE) or number (T_NUM_STRING)

Link naar werk: http://75076.ict-lab.nl/Php%20Project/editPage.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
while ($row = $result)
    {
        echo     "<div class='formContainer'>";
        echo     "<form action='editStudents.php' method='post'>";
        echo    "<h3> Edit student </h3>";
        echo    "<input type='hidden'  name='id' value='".$row['ID']"'>" . "<br>" . "<br>";
        echo    "<input type='text'  name='fname' value='".$row['Firstname']"'>";
        echo    "Surname: <input type='text'  name='lname' value='".$row['Lastname']"'><br><br>";
        echo    "<a align=center href='studentList.php' class='backButton'>Return</a>";
        echo    "<input type='submit' value='Submit'><br>";
        echo    "</form>";
        echo     "</div>";
    }
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:55:00
 
Pipo Clown

Pipo Clown

14/01/2018 23:56:41
Quote Anchor link
Zoek de verschillen ;)
Ik hoop dat ik ze allemaal heb zo.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
while ($row = $result)
    {
        echo     "<div class='formContainer'>";
        echo     "<form action='editStudents.php' method='post'>";
        echo    "<h3> Edit student </h3>";
        echo    "<input type='hidden'  name='id' value='".$row['ID']."'><br><br>";
        echo    "<input type='text'  name='fname' value='".$row['Firstname']."'>";
        echo    "Surname: <input type='text'  name='lname' value='".$row['Lastname']."'><br><br>";
        echo    "<a align=center href='studentList.php' class='backButton'>Return</a>";
        echo    "<input type='submit' value='Submit'><br>";
        echo    "</form>";
        echo     "</div>";
    }


Toevoeging op 15/01/2018 00:00:12:

En zo mag het ook:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
while ($row = $result)
    {
        echo" <div class='formContainer'>
                 <form action='editStudents.php' method='post'>
                    <h3> Edit student </h3>
                    <input type='hidden'  name='id' value='".$row['ID']."'><br>
                    <br>
                    <input type='text'  name='fname' value='".$row['Firstname']."'>
                   Surname: <input type='text'  name='lname' value='".$row['Lastname']."'><br>
                   <br>
                   <a align=center href='studentList.php' class='backButton'>Return</a>
                   <input type='submit' value='Submit'><br>
                </form>
             </div>";
    }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/01/2018 00:03:56
Quote Anchor link
Waarom moeilijk doen en alles echo'en alsof het een put is? ;-)
Je kan alles ook prima buiten je PHP-blok zetten, en alleen de nodige variabelen tussen de PHP-tags.

Dit scheelt je weer een hoop quote-gekloot ;-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
/*Hier jouw code...*/

while ($row = $result) { ?>

<div class="formContainer">
    <form action="editStudents.php" method="post">
        <h3> Edit student </h3>
        <input type="hidden"  name="id" value="<?php echo $row["ID"]; ?>"><br><br>
        <input type="text"  name="fname" value="<?php echo $row["Firstname"]; ?>">
        Surname: <input type="text"  name="lname" value="<?php echo $row["Lastname"]; ?>"><br><br>
        <a align=center href="studentList.php" class="backButton">Return</a>
        <input type="submit" value="Submit"><br>
    </form>
</div>
<?php
} // einde while
?>


Voor het gemak heb ik in je HTML de double-quotes gebruikt. Deze zijn overigens gebruikelijk binnen HTML5.
Gewijzigd op 15/01/2018 00:05:36 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/01/2018 00:07:52
Quote Anchor link
Je mist een punt (.) achter $row['ID'] en zo ook op regel 7 en 8. Als je een beetje redelijke PHP editor zou gebruiken dan zou je dat al gezien hebben alvorens je de code zou testen. Kijk eens naar het gratis Netbeans.

Verder zijn inderdaad al die echo's nergens voor nodig. Maak liever een nette template
 
Ivo P

Ivo P

15/01/2018 09:57:42
Quote Anchor link
en om andere problemen te voorkomen: escape je output:

Niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row["Firstname"]; ?>

Maar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlspecialchars($row["Firstname"]); ?>


zodat je html intact blijft als iemand een " in zijn naam lijkt te hebben, of html-tags ingevoerd heeft.
 
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

15/01/2018 11:20:32
Quote Anchor link
Hij geeft nu een Illegal string offset 'ID', Illegal string offset 'Firstname' en Illegal string offset 'Lastname'.
Ik vroeg me tog wel hoef of ik niet een GET variablen aan moet maken, zodat hij weet welke row hij moet aanpassen en welke waardes hij in de textbox moet zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

    // Show erros
    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors', '1');


    // Database + connection
    require_once ('../../config.php');
        
    // Make and check the connection with PDO
    try {
        $conn = new PDO($dsn, $name, $pass);

    }
catch (PDOException $e) {
        echo 'Connection failed: ' . $e->getMessage();    
    }
        

    $sql = "SELECT * FROM Students";
    $result = $conn->prepare($sql);

    

    while ($row = $sql)
    {

        echo    "<div class='formContainer'>";
        echo    "<form action='editStudents.php' method='post'>";
        echo    "<h3> Edit student </h3>";
        echo    "<input type='hidden'  name='id' value='".$row['ID']."'><br><br>";
        echo    "<input type='text'  name='fname' value='".$row['Firstname']."'>";
        echo    "Surname: <input type='text'  name='lname' value='".$row['Lastname']."'><br><br>";
        echo    "<a align=center href='studentList.php' class='backButton'>Return</a>";
        echo    "<input type='submit' value='Submit'><br>";
        echo    "</form>";
        echo    "</div>";
    }

    ?>
 
Ivo P

Ivo P

15/01/2018 11:28:10
Quote Anchor link
while ($row = $sql)

betekent: zolang het lukt om de variabele $row te vullen met de waarde die in $sql staat.

In $sql staat een string die met een S begint.

Doorgaans gaat dit kopieren wel lukken.
Echter, $sql is een string en geen array. Dus ook $row is dan geen array: $row['ID'] bestaat dan niet he.

Je wilt op regel 24 iets met de resultset $result uit regel 20 doen...
 
- SanThe -

- SanThe -

15/01/2018 11:28:27
Quote Anchor link
En wat wil je hier mee bereiken?

while ($row = $sql)

Dat geeft altijd TRUE.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/01/2018 11:35:48
Quote Anchor link
Je zult in ieder geval je data moeten fetchen in je while().
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/01/2018 14:45:20
Quote Anchor link
echo echo echo echo... Ain't nobody got time for that.

Je kunt, zoals @Ariën aangeeft, te allen tijde in en uit een PHP-blok springen.

Ik weet ook niet of het volledig conform HTML-specs is om attribuut-waarden in HTML te omvatten met enkele quotes. Ik kan mij wel zo voorstellen dat dit eerder voor problemen zorgt met bepaalde invoer. Op dat vlak kan de functie die @Ivo aandroeg weer helpen, maar NIET met het default gedrag van deze functie (2e parameter, ENT_COMPAT | ENT_HTML401), omdat deze enkele quotes met rust laat.

Verder lijkt het mij verstandig om eens na te gaan denken hoe je dit soort pagina's organisatorisch vormgeeft en opdeelt. Ik bedoel, ben je ooit bezig met het in bulk aanpassen van de namen van studenten? En zelfs als je dat doet, de huidige opzet is nu zo dat je slechts de informatie van één student kunt submitten omdat alles in een eigen form zit... Waarom stop je dan alles in aparte forms? Of uberhaupt in een form? Wat ik eerder zou verwachten is dus een readonly lijst van studenten met een edit-hyperlink naar een enkel studentenprofiel.

Ook zou je eens kunnen kijken naar naamgeving (editStudents.php?) en het opdelen van taken in gescheiden acties. Maak bijvoorbeeld eens één script, bijvoorbeeld /admin/student.php, waarin je de volgende acties logisch scheidt:
- default actie (lijst van studenten, wellicht gefilterd op klas?)
- addStudent (het formulier)
- addStudentProcess (de verwerking van dit formulier)
- editStudent (het formulier, geldig id vereist)
- editStudentProcess (de verwerking van dit formulier)
- deleteStudent (waarbij je een student dus niet daadwerkelijk verwijdert, zoals reeds aangehaald in een andere thread)

En los van dit alles - doe je iets met character encoderingen? In je PDO dsn-string, in de meta-tag van je webpagina? In een mogelijke Content-Type header? In je database-tabellen? Dit is mogelijk een dingetje als je studentendata gaat im- en exporteren, dat wordt dan een ramp. Zorg dat dat ook op orde is.

EDIT: en nog iets, weet niet of dit tegenwoordig nog zo is, maar als je connectie mislukt dan worden alle connectie-gegevens uitgespuugd. Die constructie met echo is dus niet erg handig, want stel nu dat de database -om wat voor reden dan ook- niet actief is. Er is dan in principe niets mis met de connectie-parameters, maar die gooi je dan met een echo gewoon op straat.

En als studenten één ding leuk vinden...
Afbeelding
Gewijzigd op 15/01/2018 14:51:20 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.