Quote verkeerd geplaats?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

14/01/2018 23:35:50
Quote Anchor link
Ik maak een edit page de de verandering uiteindelijk doorstuurd naar de editStudent.php
Maar krijg hier dus een foutmelding. Als ik het goed begrijp iets met een quote? Ik zie de fout zelf niet.

syntax error, unexpected '' (T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE), expecting identifier (T_STRING) or variable (T_VARIABLE) or number (T_NUM_STRING)

Link naar werk: http://75076.ict-lab.nl/Php%20Project/editPage.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
while ($row = $result)
    {
        echo     "<div class='formContainer'>";
        echo     "<form action='editStudents.php' method='post'>";
        echo    "<h3> Edit student </h3>";
        echo    "<input type='hidden'  name='id' value='".$row['ID']"'>" . "<br>" . "<br>";
        echo    "<input type='text'  name='fname' value='".$row['Firstname']"'>";
        echo    "Surname: <input type='text'  name='lname' value='".$row['Lastname']"'><br><br>";
        echo    "<a align=center href='studentList.php' class='backButton'>Return</a>";
        echo    "<input type='submit' value='Submit'><br>";
        echo    "</form>";
        echo     "</div>";
    }
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:54:05
 
Pipo Clown

Pipo Clown

14/01/2018 23:56:41
Quote Anchor link
Zoek de verschillen ;)
Ik hoop dat ik ze allemaal heb zo.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
while ($row = $result)
    {
        echo     "<div class='formContainer'>";
        echo     "<form action='editStudents.php' method='post'>";
        echo    "<h3> Edit student </h3>";
        echo    "<input type='hidden'  name='id' value='".$row['ID']."'><br><br>";
        echo    "<input type='text'  name='fname' value='".$row['Firstname']."'>";
        echo    "Surname: <input type='text'  name='lname' value='".$row['Lastname']."'><br><br>";
        echo    "<a align=center href='studentList.php' class='backButton'>Return</a>";
        echo    "<input type='submit' value='Submit'><br>";
        echo    "</form>";
        echo     "</div>";
    }


Toevoeging op 15/01/2018 00:00:12:

En zo mag het ook:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
while ($row = $result)
    {
        echo" <div class='formContainer'>
                 <form action='editStudents.php' method='post'>
                    <h3> Edit student </h3>
                    <input type='hidden'  name='id' value='".$row['ID']."'><br>
                    <br>
                    <input type='text'  name='fname' value='".$row['Firstname']."'>
                   Surname: <input type='text'  name='lname' value='".$row['Lastname']."'><br>
                   <br>
                   <a align=center href='studentList.php' class='backButton'>Return</a>
                   <input type='submit' value='Submit'><br>
                </form>
             </div>";
    }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/01/2018 00:03:56
Quote Anchor link
Waarom moeilijk doen en alles echo'en alsof het een put is? ;-)
Je kan alles ook prima buiten je PHP-blok zetten, en alleen de nodige variabelen tussen de PHP-tags.

Dit scheelt je weer een hoop quote-gekloot ;-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
/*Hier jouw code...*/

while ($row = $result) { ?>

<div class="formContainer">
    <form action="editStudents.php" method="post">
        <h3> Edit student </h3>
        <input type="hidden"  name="id" value="<?php echo $row["ID"]; ?>"><br><br>
        <input type="text"  name="fname" value="<?php echo $row["Firstname"]; ?>">
        Surname: <input type="text"  name="lname" value="<?php echo $row["Lastname"]; ?>"><br><br>
        <a align=center href="studentList.php" class="backButton">Return</a>
        <input type="submit" value="Submit"><br>
    </form>
</div>
<?php
} // einde while
?>


Voor het gemak heb ik in je HTML de double-quotes gebruikt. Deze zijn overigens gebruikelijk binnen HTML5.
Gewijzigd op 15/01/2018 00:05:36 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/01/2018 00:07:52
Quote Anchor link
Je mist een punt (.) achter $row['ID'] en zo ook op regel 7 en 8. Als je een beetje redelijke PHP editor zou gebruiken dan zou je dat al gezien hebben alvorens je de code zou testen. Kijk eens naar het gratis Netbeans.

Verder zijn inderdaad al die echo's nergens voor nodig. Maak liever een nette template
 
Ivo P

Ivo P

15/01/2018 09:57:42
Quote Anchor link
en om andere problemen te voorkomen: escape je output:

Niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row["Firstname"]; ?>

Maar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlspecialchars($row["Firstname"]); ?>


zodat je html intact blijft als iemand een " in zijn naam lijkt te hebben, of html-tags ingevoerd heeft.
 
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

15/01/2018 11:20:32
Quote Anchor link
Hij geeft nu een Illegal string offset 'ID', Illegal string offset 'Firstname' en Illegal string offset 'Lastname'.
Ik vroeg me tog wel hoef of ik niet een GET variablen aan moet maken, zodat hij weet welke row hij moet aanpassen en welke waardes hij in de textbox moet zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

    // Show erros
    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors', '1');


    // Database + connection
    require_once ('../../config.php');
        
    // Make and check the connection with PDO
    try {
        $conn = new PDO($dsn, $name, $pass);

    }
catch (PDOException $e) {
        echo 'Connection failed: ' . $e->getMessage();    
    }
        

    $sql = "SELECT * FROM Students";
    $result = $conn->prepare($sql);

    

    while ($row = $sql)
    {

        echo    "<div class='formContainer'>";
        echo    "<form action='editStudents.php' method='post'>";
        echo    "<h3> Edit student </h3>";
        echo    "<input type='hidden'  name='id' value='".$row['ID']."'><br><br>";
        echo    "<input type='text'  name='fname' value='".$row['Firstname']."'>";
        echo    "Surname: <input type='text'  name='lname' value='".$row['Lastname']."'><br><br>";
        echo    "<a align=center href='studentList.php' class='backButton'>Return</a>";
        echo    "<input type='submit' value='Submit'><br>";
        echo    "</form>";
        echo    "</div>";
    }

    ?>
 
Ivo P

Ivo P

15/01/2018 11:28:10
Quote Anchor link
while ($row = $sql)

betekent: zolang het lukt om de variabele $row te vullen met de waarde die in $sql staat.

In $sql staat een string die met een S begint.

Doorgaans gaat dit kopieren wel lukken.
Echter, $sql is een string en geen array. Dus ook $row is dan geen array: $row['ID'] bestaat dan niet he.

Je wilt op regel 24 iets met de resultset $result uit regel 20 doen...
 
- SanThe -

- SanThe -

15/01/2018 11:28:27
Quote Anchor link
En wat wil je hier mee bereiken?

while ($row = $sql)

Dat geeft altijd TRUE.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/01/2018 11:35:48
Quote Anchor link
Je zult in ieder geval je data moeten fetchen in je while().
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/01/2018 14:45:20
Quote Anchor link
echo echo echo echo... Ain't nobody got time for that.

Je kunt, zoals @Ariën aangeeft, te allen tijde in en uit een PHP-blok springen.

Ik weet ook niet of het volledig conform HTML-specs is om attribuut-waarden in HTML te omvatten met enkele quotes. Ik kan mij wel zo voorstellen dat dit eerder voor problemen zorgt met bepaalde invoer. Op dat vlak kan de functie die @Ivo aandroeg weer helpen, maar NIET met het default gedrag van deze functie (2e parameter, ENT_COMPAT | ENT_HTML401), omdat deze enkele quotes met rust laat.

Verder lijkt het mij verstandig om eens na te gaan denken hoe je dit soort pagina's organisatorisch vormgeeft en opdeelt. Ik bedoel, ben je ooit bezig met het in bulk aanpassen van de namen van studenten? En zelfs als je dat doet, de huidige opzet is nu zo dat je slechts de informatie van één student kunt submitten omdat alles in een eigen form zit... Waarom stop je dan alles in aparte forms? Of uberhaupt in een form? Wat ik eerder zou verwachten is dus een readonly lijst van studenten met een edit-hyperlink naar een enkel studentenprofiel.

Ook zou je eens kunnen kijken naar naamgeving (editStudents.php?) en het opdelen van taken in gescheiden acties. Maak bijvoorbeeld eens één script, bijvoorbeeld /admin/student.php, waarin je de volgende acties logisch scheidt:
- default actie (lijst van studenten, wellicht gefilterd op klas?)
- addStudent (het formulier)
- addStudentProcess (de verwerking van dit formulier)
- editStudent (het formulier, geldig id vereist)
- editStudentProcess (de verwerking van dit formulier)
- deleteStudent (waarbij je een student dus niet daadwerkelijk verwijdert, zoals reeds aangehaald in een andere thread)

En los van dit alles - doe je iets met character encoderingen? In je PDO dsn-string, in de meta-tag van je webpagina? In een mogelijke Content-Type header? In je database-tabellen? Dit is mogelijk een dingetje als je studentendata gaat im- en exporteren, dat wordt dan een ramp. Zorg dat dat ook op orde is.

EDIT: en nog iets, weet niet of dit tegenwoordig nog zo is, maar als je connectie mislukt dan worden alle connectie-gegevens uitgespuugd. Die constructie met echo is dus niet erg handig, want stel nu dat de database -om wat voor reden dan ook- niet actief is. Er is dan in principe niets mis met de connectie-parameters, maar die gooi je dan met een echo gewoon op straat.

En als studenten één ding leuk vinden...
Afbeelding
Gewijzigd op 15/01/2018 14:51:20 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.