Radiobuttons PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dfgdfgdfg

dfgdfgdfg

22/12/2006 13:17:00
Quote Anchor link
Hallo Php-ers
Ik ben bezig met een soort portfolio achtig website. Ik heb een Design pagina, waar ik mijn design plaatjes, flash programma's en dergelijke wil laten tonen.

Nou heb ik radiobuttons, het dient om gebruikers te laten kiezen wat ze precies willen zien. (flash? signatures? avatars? wallpapers?)

Mijn bedoeling is om als ze bijv. op Flash radiobutton te hebben gedrukt, ze dan flash programma's zien . Het maakt niet uit met $_POST of met $_GET.

Ik heb hier een klein voorbeeldje gemaakt, maar hij werkt niet echt met if etc.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
                            <tr>
                                <td id="item"><p>Beste gebruiker, Kies van onderstaande lijst uit, wat je precies wilt zien.</p>
                                  
<Form name ="form1" Method ="GET" ACTION ="">
<Input type = 'Radio' Name ='signature' value= 'signatures'>Signatures
<Input type = 'Radio' Name ='avatar' value= 'avatars'>Avatars
<Input type = 'Radio' Name ='flash' value= 'flash'>Flash
<Input type = 'Radio' Name ='wallpaper' value= 'wallpapers'>Wallpapers
<P>
<Input type = "Submit" Name = "Submit1" Value = "Next">
</FORM>
<?PHP
$keuze
= $_GET['signature'];
echo "Bij de keuze van ".$keuze." horen : ";
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
Het moet dus zowiets worden:
if ($keuze=signatures){
echo "laat signatures zien, of een redirect naar signature pagina";
}

etc....
?>

Dus als keuze avatars is, dat ze dan uiteraard naar avatars toe gaan.
Wie kan mijhiermee helpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dfgdfgdfg
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 18:32:15
 
Dion

Dion

22/12/2006 13:42:00
Quote Anchor link
Volgens mij moet het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
IF ($keuze = 'signatures'') {
echo "Signatures it is";
}else{
echo "geen signatures voor jou!";
}
 
Frank -

Frank -

22/12/2006 13:44:00
Quote Anchor link
@dion: Gebruik == en niet =. Een vergelijking doe je met == of ===.
 
- -

- -

22/12/2006 13:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<tr>
<td id="item"><p>Beste gebruiker,kKies van onderstaande lijst uit, wat je precies wilt zien.</p>
<form method="GET" action="">
<p><input type='radio' name='box' value='signatures'>Signatures</p>
<p><input type='radio' name='box' value='avatars'>Avatars</p>
<p><input type='radio' name='box' value='flash'>Flash</p>
<p><input type='radio' name='box' value='wallpapers'>Wallpapers</p>
<p><input type="submit" value="Next"></p>
</form>
<?php
if (!empty($_GET['box']))
{

    $box = $_GET['box'];
    if ($box = 'signatures')
    {

        echo 'laat signatures zien, of een redirect naar signature pagina';
    }

    if ($box = 'avatars')
    {

        echo 'laat avatars zien, of een redirect naar avatar pagina';
    }

    if ($box = 'flash')
    {

        echo 'laat flash zien, of een redirect naar flash pagina';
    }

    if ($box = 'wallpapers')
    {

        echo 'laat wallpapers zien, of een redirect naar wallpaper pagina';
    }

?>
 
Dfgdfgdfg

dfgdfgdfg

22/12/2006 14:11:00
Quote Anchor link
Jona schreef op 22.12.2006 13:49:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<tr>
<td id="item"><p>Beste gebruiker,kKies van onderstaande lijst uit, wat je precies wilt zien.</p>
<form method="GET" action="">
<p><input type='radio' name='box' value='signatures'>Signatures</p>
<p><input type='radio' name='box' value='avatars'>Avatars</p>
<p><input type='radio' name='box' value='flash'>Flash</p>
<p><input type='radio' name='box' value='wallpapers'>Wallpapers</p>
<p><input type="submit" value="Next"></p>
</form>
<?php
if (!empty($_GET['box']))
{

    $box = $_GET['box'];
    if ($box = 'signatures')
    {

        echo 'laat signatures zien, of een redirect naar signature pagina';
    }

    if ($box = 'avatars')
    {

        echo 'laat avatars zien, of een redirect naar avatar pagina';
    }

    if ($box = 'flash')
    {

        echo 'laat flash zien, of een redirect naar flash pagina';
    }

    if ($box = 'wallpapers')
    {

        echo 'laat wallpapers zien, of een redirect naar wallpaper pagina';
    }

?>



Ik krijg deze fout:
Parse error: parse error, unexpected $end in C:\server\Apache2\htdocs\Design\index.php on line 283
 
Frank -

Frank -

22/12/2006 14:20:00
Quote Anchor link
Er mist een } op de laatste regel.

Tevens zijn alle =jes fout, dit moet == zijn.
Edit: Gebruik een array, bv.
<p>Beste gebruiker,kKies van onderstaande lijst uit, wat je precies wilt zien.</p>
<form method="GET" action="">
<p><input type='radio' name='box' value='signatures'>Signatures</p>
<p><input type='radio' name='box' value='avatars'>Avatars</p>
<p><input type='radio' name='box' value='flash'>Flash</p>
<p><input type='radio' name='box' value='wallpapers'>Wallpapers</p>
<p><input type="submit" value="Next"></p>
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$aPaginas
= array(
    'signatures'     => 'laat signatures zien, of een redirect naar signature pagina',
    'avatars'        => 'laat avatars zien, of een redirect naar avatar pagina',
    'flash'            => 'laat flash zien, of een redirect naar flash pagina',
    'wallpapers'    => 'laat wallpapers zien, of een redirect naar wallpaper pagina'
);

if (isset($_GET['box']) && array_key_exists($_GET['box'], $aPaginas)) {
    echo $aPaginas[$_GET['box']];
}

else {
    echo 'Selecteer een bestaande pagina.';
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Dfgdfgdfg

dfgdfgdfg

22/12/2006 14:27:00
Quote Anchor link
Oke Thx voor jullie hulp en reacties ;)
Ik heb dit nu ff gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<Form name ="Formpje" Method ="GET" ACTION ="?keuze=">
<Input type = 'Radio' Name ='keuze' value= 'signatures'>Signatures
<Input type = 'Radio' Name ='keuze' value= 'avatars'>Avatars
<Input type = 'Radio' Name ='keuze' value= 'flash'>Flash
<Input type = 'Radio' Name ='keuze' value= 'wallpapers'>Wallpapers
<P>
<Input type = "Submit" Name = "Submit1" Value = "Next">
</FORM>
<?PHP
error_reporting(0);
$keuze = $_GET['keuze'];
if ($keuze==signatures){
echo "Welkom in Signature world, signatures worden hier weergegeven, of geinclude, jah includen";
}

if ($keuze==avatars){
echo "welkom bij de avatar gedeelte";
}

if ($keuze==flash){
echo "Welkom in flash gedeelte";
}

if ($keuze==wallpapers){
echo "welkom bij wallpapers";
}


?>

En het werkt ;)
Maar geeft foutmeldingen enzo, heb ik even weggestopt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door dfgdfgdfg
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.