"Rand"

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »
Ruud van Arnhem

Ruud van Arnhem

02/06/2012 18:10:58
Quote Anchor link
Beste allemaal,

Ben hier geheel nieuw en wil graag PHP leren. Ik woon in Spanje en heb een Spaanse leraar die gelukkig ook Engels spreekt. Ik heb nu 2 lessen gehad en dit is de volgende link die ik moest (be-)studeren,; http://www.php.net/manual/en/function.rand.php
Het gaat dus over "rand" en ik heb al heel wat websites nagekeken om te bekijken wat dit is. Weet iemand van jullie waar ik een heldere uitleg (liefst in NL) over dit onderwerp kan vinden. Ik heb geen idee waar "rand" voor dient nu. Bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:43:49
 
- Mark -

- Mark -

02/06/2012 18:15:37
Quote Anchor link
Stel je wilt een willekeurig getal tussen de 5 en 10.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

    $random
= rand(5, 10);

?>


In de var $random staat nu 1 van de volgende getallen: 5, 6, 7, 8, 9 of 10.
 
Ruud van Arnhem

Ruud van Arnhem

02/06/2012 18:31:00
Quote Anchor link
Klopt, dank je, Mark
Ik ben nog zo nieuw in PHP dat ik waarschijnlijk veel vragen zal hebben.
In ieder geval heb ik dit in m´n "code taal" gezet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

    $random
= rand(5, 10);

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $random; ?>


Wat is het nut van rand of random, gewoon iets willekeurigs zoeken?
 
Wouter J

Wouter J

02/06/2012 18:37:43
Quote Anchor link
Het nut is dat je hiermee een random nummer kan creëren, dit is bijv. handig bij een random foto op elke pagina. Of een random bericht op de homepagina, enz.
 
Ruud van Arnhem

Ruud van Arnhem

02/06/2012 18:41:29
Quote Anchor link
Aha, snap het, dank je, Wouter J.
Dit zou je dus ook in musicplayers kunnen gebruiken? Niet dat ik ook maar enigzins in de buurt kom omdat te maken, maar deze functie zou daar dus toepasselijk zijn?
 
- Mark -

- Mark -

02/06/2012 18:42:24
Quote Anchor link
Ja, meer doet het niet. Het is gewoon 1 van de vele functies die PHP heeft. Let er wel op dat het alleen met getallen werkt.

Wat het nut er van is hangt af van wat je aan het bouwen bent. Stel je bent een spelletje aan het bouwen waar een dobbel steen bij word gebruikt. Je kunt dan rand(1, 6) gebruiken om de waarde door de 'computer' te laten bepalen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/06/2012 18:49:44
Quote Anchor link
Klopt, rand([min, max]) selecteerd een 'willekeurig' getal in (eventueel) een bepaald bereik. Hoe groter het bereik hoe minder de kans op herhalingen.
 
Ruud van Arnhem

Ruud van Arnhem

02/06/2012 18:58:21
Quote Anchor link
OK, sta verbluft van de snelle reactie hier. Dank Mark en Ger.
De pagina die ik al eerder beschreef >> http://www.php.net/manual/en/function.rand.php
is heeeel erg moeilijk voor me. Er staan hier vele voorbeelden die ik copy en paste.
Sommigen werken niet of kan ik niet werkende krijgen.

Het idee overigens is dat ik een LETS (local exchange trading system) website ga maken. Ik heb wel al veel HTML ervaring, maar geen enkele PHP ervaring. Kon nooit een leraar vinden hier in Spanje. Om jullie een indruk te geven: dit is wat ik in HTML gemaakt heb, een soort van "werkwebsite" tot nu toe, http://www.orgiva.org/lets
Bedankt, jullie zien me hier zeker terug.
 
Wouter J

Wouter J

02/06/2012 19:06:33
Quote Anchor link
Ruud, je moet nooit code copy/pasten. Het gaat erom dat je code begrijpt.

Een tutorial die je wellicht kan helpen die site te begrijpen: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/phpnet/757/
 
- Mark -

- Mark -

02/06/2012 19:12:17
Quote Anchor link
De beste tutorials zijn in het Engels dus het is aan te raden om je kennis van de Engelse taal te verbreden. php.net is 1 van de meest belangrijke websites voor als je php wilt leren. Het is wel zo dat niet alle voorbeelden even goed zijn. Maar dat leer je vanzelf wanneer je wat meer ervaring hebt. De voorbeelden geven vaak aan hoe je de functie kunt gebruiken maar als je ze verkeerd in je eigen script zet dan gaat het natuurlijk als nog fout.

Ik ben zelf niet zo goed in he ontwerpen van websites maar ik weet er genoeg van af om je te kunnen mededelen dat je website hopeloos verouderd is. Tabellen worden niet gebruikt om websites te ontwikkelen. Daar hebben we div's en dergelijke voor.

Ik kan me vergissen maar ik krijg het idee dat je eigenlijke probleem groter is. Je kennis van de Spaanse en Engelse taal is niet echt goed genoeg om nieuwe dingen aan te leren. Ik weet niet hoe oud je bent maar ik zou het niet al te lang laten door gaan op deze manier.
 
Ruud van Arnhem

Ruud van Arnhem

02/06/2012 19:15:37
Quote Anchor link
Hoi Wouter,

je slaat de spijker op z´n kop. Dit is wat m´n leraar schreef.

"The www.php.net is the official site for php language. There u can read all about php. I want you to read this http://php.net/manual/es/function.rand.php and try to understand as much as you can. One of the skills you need to develop is how to learn coding by reading code you find online. This about to generate random numbers that can then be assigned to a regular variable.You will be using this on the next homework 3 that will be sending you soon."

good luck !

Ik heb het gevoel dat vooral dat laatste (good luck) heel erg nodig heb. Ik snap er echt nog geen hout van. Ik ga je tutorial lezen.

Toevoeging op 02/06/2012 19:20:10:

Hoi Mark,

Dat klinkt niet al te opbeurend. OK, ik ben 52, m´n Egels is goed tot heel goed, mag ik wel zeggen en m´n Spaans is redelijk. Volgens mij is iemand nooit te oud om te leren. We gaan het zien.......
 
Wouter J

Wouter J

02/06/2012 19:21:46
Quote Anchor link
Merk op dat de documentatie ook in het Spaans is: http://nl3.php.net/manual/es/function.rand.php
 
- Mark -

- Mark -

02/06/2012 19:27:57
Quote Anchor link
Sorry ik ging er van uit dat U rond de 16 of zo was en nog op school zat vandaar mijn opmerking. Het is allemaal nogal basis stof en het vragen naar uitleg in het Nederlands geeft over het algemeen aan dat de kennis van de Engelse taal te wensen over laat.

In mijn gedachten was U iemand die in spanje terecht was gekomen omdat zijn ouders naar het buitenland waren vertrokken.

Maar het is weer eens wat anders dan scholieren die vragen stellen :tup:
 
Ruud van Arnhem

Ruud van Arnhem

02/06/2012 19:34:36
Quote Anchor link
Hoi Mark,

No problem of no pasa nada, Mark, fijn dat je een eerlijk antwoord terug schrijft en je hoeft overigens geen "U" te schrijven, "je" volstaat ook.
Ik weet dat het (hopeloos) verouderd is, vandaar deze nieuwe "input". Ik ben heel blij dat ik eindelijk een leraar heb kunnen vinden en nu eindelijk, na vele jaren, mijn webdesign (voor wat het ook is) een nieuwe impuls kan gaan geven.
 
Wouter J

Wouter J

02/06/2012 19:39:56
Quote Anchor link
Misschien een leuke tut voor je, wel in het Nederlands helaas ;): PHP beginnershandleiding
 
- Mark -

- Mark -

02/06/2012 19:49:22
Quote Anchor link
Voor inspiratie kun je eens op www.themeforest.net kijken. Het merendeel van de gasten daar is behoorlijk goed. Je kunt van de meeste websites de bron code bekijken maar het is natuurlijk niet de bedoeling om deze te rippen.
 
Ruud van Arnhem

Ruud van Arnhem

02/06/2012 20:04:39
Quote Anchor link
@ Wouter J, jou link v.d. handleiding ben ik ook begonnen met lezen, dank je.
@ Mark, jou link ziet er heel flitsend uit, het geeft inderdaad inspiratie, maar ik sta nog niets eens op de 1e sport v.d. ladder. Het feit dat jullie zo snel reageren geeft me ook veel inspiratie. "Dat geeft de burger moed", zo was het toch in het Nederlands. Geloof me, ik heb er heel veel zin en hoop dan ook binnen een half jaar tot een jaar iets van een PHP website "neer te zetten". Met jullie snelle antwoorden moet dat zeker lukken, bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.