Random getal minimaal 2 cijfers

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steef

Steef

26/03/2009 18:07:00
Quote Anchor link
Hallo PHPhulp,

Ik probeer met de functie rand() een random getal van 01 tot 25 te laten kiezen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $number = rand(01, 25); ?>

Als php hier een output op geeft dan is het getal bijvoorbeeld 7 en niet 07. Hoe kan ik als nog de output 07 laten worden en niet 7?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steef
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:51:17
 
Noppes

Noppes

26/03/2009 18:37:00
Quote Anchor link
01 is geen integer daar wordt 1 van gemaakt zoals je reeds hebt geconstateerd.

En je bent waarschjnlijk ook nog niet op http://www.php.net/strings geweest om daar bij de string functie te kijken

En ja de oplossing staat er echt tussen..........
 
- SanThe -

- SanThe -

26/03/2009 18:40:00
Quote Anchor link
sprintf(), printf() of str_pad().
 
Roel -

Roel -

26/03/2009 18:43:00
Quote Anchor link
Of zo:
echo "0".$number";
 
- SanThe -

- SanThe -

26/03/2009 18:58:00
Quote Anchor link
Roel schreef op 26.03.2009 18:43:
Of zo:
echo "0".$number";

Niet echt.

Dat gaat goed onder de 10 verder niet.
 
Roel -

Roel -

26/03/2009 19:00:00
Quote Anchor link
Hij kan toch kijken of het getal onder de 10 is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($number < 10) {
        echo "0".$number;
}
else {
        echo $number;
}

?>


Al zie ik zelf ook wel dat dit niet echt een goede oplossing is, maar het werkt wel.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/03/2009 19:01:00
Quote Anchor link
Het kan gewoon in één regel met een van bovenstaande functies.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.