Random nummer zonder herhaling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 10:49:54
Quote Anchor link
Beste mensen,

Het maken van een random nummer in een range lukt me wel. Het enige probleem is dat dat het niet mag worden herhaald.
Ik heb een quiz gemaakt van 20 vragen.
De vragen komen 1 voor 1 op het scherm.
Bij mijn SQL gebruik ik nu: LIMIT $variabelediesteedseenmmeerword, 1;
ik wil van $variabelediesteedseenmmeerword een $variabeledie1totenmettwintigkanzijn.
Ik wil dat de vragen in random volgorde komen maar altijd maar 1 keer. Dus ik wil steeds een ander nummer in een unieke variabele hebben in een range van 1-20.


Groet,
Martijn
Gewijzigd op 23/07/2014 10:56:00 door Martijn K
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:49:45
 
TJVB tvb

TJVB tvb

23/07/2014 10:56:48
Quote Anchor link
Je kunt de vragen ophalen met een order by rand() (hiervoor moet je dan wel alle vragen in 1 keer ophalen)
Of je slaat ze op in je sessie. En sluit die uit bij het ophalen.

Dan krijg je iets als
SELECT
id,
kolom1,
kolom2,
FROM vragen
WHERE id NOT IN (5,12,19)
ORDER BY RAND()
LIMIT 1
 
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 11:02:49
Quote Anchor link
Hoi TJVB,
Ik wil niet alle vragen in een keer ophalen maar vraag per vraag laten zien. Dus LIMIT $vraagnummer, 1
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2014 11:03:13
Quote Anchor link
RAND() is nogal traag (hoewel dat bij 20 rijen nog niet merkbaar is).
Een vrij simpele oplossing voor dit vaak terugkomende probleem, is een array te maken met alle mogelijke waardes. Die array met array_shuffle() overhoop te gooien en vervolgens gewoon die array doorlopen en elke keer het volgende element eruit te halen. Zo is de volgorde random en krijg je nooit hetzelfde element nog een keer.

Zolang het aantal elementen aftelbaar is werkt dit prima.
Gewijzigd op 23/07/2014 11:06:25 door Erwin H
 
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 11:08:29
Quote Anchor link
Hoi Erwin H,

Wil je een voorbeeld in PHP schrijven voor mij? Vooral " die array doorlopen en elke keer het volgende element eruit te halen." lukt me niet.

Ik doe het trouwens niet goed denk ik. Of ik maak een denkfout. Een variabele laten optellen kan goed maar als PHP bij elke vraag een nieuw random array gaat maken dan is er ook de kans op een dubbele vraag.

Groetjes,
M
Gewijzigd op 23/07/2014 11:17:15 door Martijn K
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2014 11:17:47
Quote Anchor link
Ik was al even met een klein voorbeeldje bezig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
//start sessie om de info over verloop in de sessie op te kunnen slaan
session_start();

//kijk wat het element is dat nu getoond moet worden
$element = ( isset( $_SESSION['i'] ) )? $_SESSION['i']: 0;

//kijk of er al een seed is voor de random generator, zo niet dan wordt die
//aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je bij elke pagina request weer dezelfde
//volgorde krijgt

$rand = ( isset( $_SESSION['r'] ) )? $_SESSION['r']: rand();
srand( $rand );

//Genereer de array die de volgorde gaat bepalen
$array = range( 1, 20 );

//Gooi de array door elkaar
shuffle( $array );

//Alleen voor de test
print_r( $array );
echo '<br><br>';
echo $element.': '.$array[$element];

//Nu zou je je gegevens uit de database moeten halen, waarbij $array[$element]
//het juiste record nummer bevat

//Schrijf het huidige element en de random seed naar de sessie zodat je die bij
//de volgende kunt ophalen

$_SESSION['i'] = ++$element;
$_SESSION['r'] = $rand;
?>

Enige wat nog mist hier is wat te doen als je aan het einde bent gekomen. Dat mag je zelf uitvogelen.
Gewijzigd op 23/07/2014 11:20:06 door Erwin H
 
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 11:21:35
Quote Anchor link
Ik ga het uitproberen!
Het werkt prima!

Ik was wat overenthousiast. Gelukkig is er een afdeling 'Beginnen met PHP' want dit is pittig voor me.

Hij blijft met nieuwe arrays komen.
ik snap ook niet wat je doet met :

$_SESSION['r'] en $_SESSION['i'] en wat het verschil is tussen die twee.

Hartelijk dank dat je me hebt geholpen. Ik moet nu nog uitvogelen hoe ik de sessie beëindig als de laatste vraag is geweest zoals je zelf al aangaf.

ik doe nu :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($element>$aantalpaginas){
  unset($_SESSION['i']);
  unset($_SESSION['r']);
 }

?>

ik weet niet of dat goed is.



Dit is best nog ingewikkeld voor een beginner. Verschil tussen random volgorde vragen en opeenvolgend is nogal groot.

Hartelijk dank!
Gewijzigd op 23/07/2014 12:14:27 door Martijn K
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2014 12:27:54
Quote Anchor link
$_SESSION is een array. $_SESSION['i'] is een element in de $_SESSION array, $_SESSION['r'] is een ander element.
 
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 14:14:33
Quote Anchor link
Bedankt Erwin,

Het was een leerzame les in de wereld van de SESSIONS. Ik ben blij dat ik nu weet hoe dat werkt.

Groet,
Martijn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.