Random nummer zonder herhaling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 10:49:54
Quote Anchor link
Beste mensen,

Het maken van een random nummer in een range lukt me wel. Het enige probleem is dat dat het niet mag worden herhaald.
Ik heb een quiz gemaakt van 20 vragen.
De vragen komen 1 voor 1 op het scherm.
Bij mijn SQL gebruik ik nu: LIMIT $variabelediesteedseenmmeerword, 1;
ik wil van $variabelediesteedseenmmeerword een $variabeledie1totenmettwintigkanzijn.
Ik wil dat de vragen in random volgorde komen maar altijd maar 1 keer. Dus ik wil steeds een ander nummer in een unieke variabele hebben in een range van 1-20.


Groet,
Martijn
Gewijzigd op 23/07/2014 10:56:00 door Martijn K
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:32:08
 
TJVB tvb

TJVB tvb

23/07/2014 10:56:48
Quote Anchor link
Je kunt de vragen ophalen met een order by rand() (hiervoor moet je dan wel alle vragen in 1 keer ophalen)
Of je slaat ze op in je sessie. En sluit die uit bij het ophalen.

Dan krijg je iets als
SELECT
id,
kolom1,
kolom2,
FROM vragen
WHERE id NOT IN (5,12,19)
ORDER BY RAND()
LIMIT 1
 
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 11:02:49
Quote Anchor link
Hoi TJVB,
Ik wil niet alle vragen in een keer ophalen maar vraag per vraag laten zien. Dus LIMIT $vraagnummer, 1
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2014 11:03:13
Quote Anchor link
RAND() is nogal traag (hoewel dat bij 20 rijen nog niet merkbaar is).
Een vrij simpele oplossing voor dit vaak terugkomende probleem, is een array te maken met alle mogelijke waardes. Die array met array_shuffle() overhoop te gooien en vervolgens gewoon die array doorlopen en elke keer het volgende element eruit te halen. Zo is de volgorde random en krijg je nooit hetzelfde element nog een keer.

Zolang het aantal elementen aftelbaar is werkt dit prima.
Gewijzigd op 23/07/2014 11:06:25 door Erwin H
 
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 11:08:29
Quote Anchor link
Hoi Erwin H,

Wil je een voorbeeld in PHP schrijven voor mij? Vooral " die array doorlopen en elke keer het volgende element eruit te halen." lukt me niet.

Ik doe het trouwens niet goed denk ik. Of ik maak een denkfout. Een variabele laten optellen kan goed maar als PHP bij elke vraag een nieuw random array gaat maken dan is er ook de kans op een dubbele vraag.

Groetjes,
M
Gewijzigd op 23/07/2014 11:17:15 door Martijn K
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2014 11:17:47
Quote Anchor link
Ik was al even met een klein voorbeeldje bezig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
//start sessie om de info over verloop in de sessie op te kunnen slaan
session_start();

//kijk wat het element is dat nu getoond moet worden
$element = ( isset( $_SESSION['i'] ) )? $_SESSION['i']: 0;

//kijk of er al een seed is voor de random generator, zo niet dan wordt die
//aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je bij elke pagina request weer dezelfde
//volgorde krijgt

$rand = ( isset( $_SESSION['r'] ) )? $_SESSION['r']: rand();
srand( $rand );

//Genereer de array die de volgorde gaat bepalen
$array = range( 1, 20 );

//Gooi de array door elkaar
shuffle( $array );

//Alleen voor de test
print_r( $array );
echo '<br><br>';
echo $element.': '.$array[$element];

//Nu zou je je gegevens uit de database moeten halen, waarbij $array[$element]
//het juiste record nummer bevat

//Schrijf het huidige element en de random seed naar de sessie zodat je die bij
//de volgende kunt ophalen

$_SESSION['i'] = ++$element;
$_SESSION['r'] = $rand;
?>

Enige wat nog mist hier is wat te doen als je aan het einde bent gekomen. Dat mag je zelf uitvogelen.
Gewijzigd op 23/07/2014 11:20:06 door Erwin H
 
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 11:21:35
Quote Anchor link
Ik ga het uitproberen!
Het werkt prima!

Ik was wat overenthousiast. Gelukkig is er een afdeling 'Beginnen met PHP' want dit is pittig voor me.

Hij blijft met nieuwe arrays komen.
ik snap ook niet wat je doet met :

$_SESSION['r'] en $_SESSION['i'] en wat het verschil is tussen die twee.

Hartelijk dank dat je me hebt geholpen. Ik moet nu nog uitvogelen hoe ik de sessie beëindig als de laatste vraag is geweest zoals je zelf al aangaf.

ik doe nu :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($element>$aantalpaginas){
  unset($_SESSION['i']);
  unset($_SESSION['r']);
 }

?>

ik weet niet of dat goed is.



Dit is best nog ingewikkeld voor een beginner. Verschil tussen random volgorde vragen en opeenvolgend is nogal groot.

Hartelijk dank!
Gewijzigd op 23/07/2014 12:14:27 door Martijn K
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2014 12:27:54
Quote Anchor link
$_SESSION is een array. $_SESSION['i'] is een element in de $_SESSION array, $_SESSION['r'] is een ander element.
 
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 14:14:33
Quote Anchor link
Bedankt Erwin,

Het was een leerzame les in de wereld van de SESSIONS. Ik ben blij dat ik nu weet hoe dat werkt.

Groet,
Martijn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.