random uit tabel halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »
J C

J C

26/05/2013 02:27:31
Quote Anchor link
ik wil de waardes uit een tabel halen waarbij een entry verschillende waardes kan hebben.
Hoe hoger deze waarde hoe vaker hij in de random moet voortkomen.

Hoe zou ik dat moeten maken?

Ik heb nu dit gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php

$sponsorrandqry
= "
                        SELECT
                                sponsors.logo,
                                sponsors.waarde
                                bedrijf.naam,
                                bedrijf.email,
                                bedrijf.website
                        FROM
                                sponsors
                        INNER JOIN
                                bedrijven
                        ON
                                sponsors.bedrijf=bedrijven.bedrijfsnummers
                        WHERE
                                bedrijven.taal='"
.$lang."'
                        ORDER BY RAND()
                        LIMIT 5"
;
$sponsorrandsql= mysql_query($sponosrrandqry, $connection);

if($sponsorrandsql === false)
{

 echo("Er ging iets fout met de query: ".mysql_error($connection)." (".sponsorrandqry.")");
}

else
{    

}

?>
Gewijzigd op 26/05/2013 02:28:30 door J C
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:51:38
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

26/05/2013 08:21:33
Quote Anchor link
Bedoel je dat een sponsor die méér heeft bijgedragen vaker wordt geselecteerd?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/05/2013 09:01:27
Quote Anchor link
In het kort:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
SELECT
    RAND() * waarde AS weegfactor,
    sponsors.logo,
    sponsors.waarde,
    bedrijf.naam,
    bedrijf.email,
    bedrijf.website
FROM
    sponsors
JOIN
     .....
    .....
ORDER BY weegfactor DESC

Je moet dan even testen of je dan het gewenste resultaat krijgt, zo niet dan kan je bv de hogere waardes * 2 geven.
 
J C

J C

26/05/2013 13:22:04
Quote Anchor link
@ ward ja inderdaad

@ ger dank je wel, ga er mee aan de slag, alleen testen bij rand is erg moeilijk, nu al geeft hij soms een aantal keer dezelfde resultaten weer.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/05/2013 16:55:56
Quote Anchor link
Dat zou kunnen, zeker als je niet al te veel rijen in de sponsors tabel hebt.
Ik maakte die opmerking over het testen omdat in mijn eerdere voorbeeld heel veel afhangt van hoe groot het verschil in waarde in is.
 
J C

J C

26/05/2013 17:06:14
Quote Anchor link
Er zijn hooguit 12 sponsors en de waarde is afhankelijk van het sponsor bedrag. Laagste bedrag is 100 euro en de maximale (tot nu toe is 1500 euro)
Dus ik dacht er aan om het bedrag door 100 te delen en dat als waarde te nemen.
Gewijzigd op 26/05/2013 17:50:47 door J C
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

26/05/2013 17:11:02
Quote Anchor link
Ger, RAND() gaat uit van een onafhankelijke kans, terwijl we hier waarschijnlijk in twee opzichten een afhankelijke kans hebben:

• Als een bepaalde sponsor toevallig (te) vaak is getoond, dan moet de kans dat een andere sponsor wordt getoond worden verhoogd. Als de hoofdsponsor A bijvoorbeeld twee keer vaker moet worden getoond dan sponsor B, dan is de verhouding 2/3e A en 1/3e B, maar moet B worden bevoordeeld als alleen A al 3/4e of 4/5e van de pageviews is getoond.

• Dit geldt vaak niet alleen voor het gehele model. Je kunt niet slechts uitgaan van de gehele populatie (alle pageviews), maar wilt bijvoorbeeld ook voorkomen dat de ene bezoeker uitsluitend sponsor A ziet en de andere bezoeker enkel en alleen B.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/05/2013 17:43:30
Quote Anchor link
@JC
Dat delen heeft niet zoveel zin.
RAND() geeft een decimaal tussen 0 en 1, met 12 cijfers achter de komma.
Of je nu 0,123456789012 * 1500 doet of maal 15 dan schuift in het eerste geval alleen de komma op.

@Ward,
Dat weet ik, maar de vraagstelling van TS(JC) was hoe ie die waarde kon laten meewegen in de random. Ik heb daar een mogelijkheid voor gegeven, en daar ook een paar maaren aan toegevoegd.
Laat niet weg dat ik het met je eens ben om de vertoningen bij te houden
 
Eddy E

Eddy E

26/05/2013 17:43:49
Quote Anchor link
Kortom, op een vaste volgorde tonen en bijhouden welke sponsor hoe vaak getoond is. Liefst per gebruiker, al hoeft dat niet. Dat maakt immers toch niet uit.

Puntentelling toevoegen en tabel met (laatst) getoonden. Kan je eventueel ook bijhouden wanneer er op geklikt is.
 
J C

J C

26/05/2013 17:50:15
Quote Anchor link
En hoe zou je dat dan doen, met die vaste volgorde?

Kan ik dat met een simpele rekensom doen?
Ik heb er gisteren heel wat uurtjes in gestoken, vooral met het zoeken op internet, maar ben inmiddels het spoor behoorlijk bijster.

edit misschien begrijp ik het:

Ik sla de bedrijfsnummers van de bedrijven op in een tabel. Zodat ik dan kan zien hoevaak ze gezien zijn.
Dan kan ik uitlezen hoevaak alles gezien is.

Maar hoe ga ik dat dan combineren met wat er gezien moet gaan worden?


Ik heb dit deel even gemaakt, zodat ik vanuit daar verder kan ontwikkelen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
$sponsors ='';
$sponsorrandqry = "
                        SELECT
                                sponsors.logo,
                                sponsors.waarde,
                                bedrijven.naam,
                                bedrijven.bedrijfsnummer,
                                bedrijven.linknaam
                        FROM
                                sponsors
                        INNER JOIN
                                bedrijven
                        ON
                                sponsors.bedrijf=bedrijven.bedrijfsnummer
                        WHERE
                                bedrijven.taal='".$lang."'
                        ORDER BY RAND()
                        LIMIT 5";
                        
$sponsorrandsql= mysql_query($sponsorrandqry, $connection);

if($sponsorrandsql === false)
{
 echo("Er ging iets fout met de query: ".mysql_error($connection)." (".$sponsorrandqry.")");
}
else
{    
    WHILE ($sponsorrandom = mysql_fetch_array($sponsorrandsql))
    {
$sponsors.= '<a href="/'.$lang.'/'.$sponsorrandom['linknaam'].'"><img src="/logos/'.$sponsorrandom['logo'].'.jpg" height="80" width="80" alt="'.$sponsorrandom['naam'].'" /></a>';

$qry="
    INSERT INTO
        sponsorshow
    Set  
        bedrijfsnummer                    =    '".mysql_real_escape_string($sponsorrandom['bedrijfsnummer'])."',
        ip                                =    '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'
        ";
    $sql = mysql_query($qry);
        if($sql === false)
        {
        echo (" Er gaat iets mis in (".$qry.")".mysql_error());
        }
    }
}
Gewijzigd op 26/05/2013 18:07:42 door J C
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/05/2013 18:58:19
Quote Anchor link
Ik bouw de query in php om wat comments duidelijker te maken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$sql
= "SELECT
    sponsors.logo,
    bedrijf.naam,
    bedrijf.email,
    bedrijf.website
FROM "
;
// nu een subquery met de verhouding waarde / getoonde ads
$sql .= "
    (SELECT    bedrijf_id, s.logo,
        s.waarde / IF(COUNT(s.bedrijf_id)=0, 1, COUNT(s.bedrijf_id)) verhouding
    FROM
        bedrijven b
    LEFT JOIN
        sponsorshow s
        USING (bedrijf_id)
    ORDER BY verhouding DESC
    LIMIT 5) sponsors"
;
// je kan dan aan verhouding nog een extra deelsom toevoegen, bv 5 per vertoning
// tot slot nog even de bedrijven tabel joinen

$sql .= "JOIN bedrijven
    USING (bedrijf_id)"
;
// daarna zou je ze nog in een willekeurige volgorde kunnen plaatsen:
$ sql .= "ORDER BY RAND()";
?>

Dit betekent wel dat je in het begin altijd (afhankelijk van de waarde) dezelfde 5 sponsors te zien krijgt.

PS.
De IF statement is om een delen door nul te voorkomen.
Gewijzigd op 26/05/2013 19:05:21 door Ger van Steenderen
 
J C

J C

26/05/2013 21:24:38
Quote Anchor link
sorry snap even niet waar s. vandaan komt.

En moet ik nu een tabel aanmaken dat verhouding heet?

Klopt het dat er nu 2 keer FROM staat?

als ik een echo maak van de sql krijg i dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
SELECT
    sponsors.logo,
    bedrijf.naam,
    bedrijf.email,
    bedrijf.website
 FROM
    (SELECT bedrijf_id, s.logo, s.waarde / IF(COUNT(s.bedrijf_id)=0, 1, COUNT(s.bedrijf_id)) verhouding
 FROM
    bedrijven b
 LEFT JOIN
    sponsorshow s
 USING
    (bedrijf_id)
 ORDER BY
    verhouding DESC LIMIT 5)
    sponsors
 JOIN
    bedrijven
 USING
    (bedrijf_id)
 ORDER BY RAND()
?>
Gewijzigd op 26/05/2013 22:51:15 door J C
 
J C

J C

27/05/2013 23:32:57
Quote Anchor link
Mag ik dit nog een keer onder de aandacht brengen?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/05/2013 07:36:23
Quote Anchor link
Dat mag je ;-)

De s is een alias, dan hoef je ipv telkens de gehele tabelnaam op te geven alleen de s op te geven.
Ook verhouding is een alias voor de formule die de verhouding waarde/getoond berekent.

Er staat inderdaad 2x FROM, de tweede FROM staat in een subquery.
Met die subquery genereer je een virtuele tabel met daarin de 5 sponsors die het meest in aanmerking komen voor een vertoning.
Let op dat dit pas redelijk gaat werken als elke sponsor 2 of meer maal vertoond is.

Er zaten nog wat fouten in de query, zo zou ie moeten werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
SELECT
    sponsors.logo,
    bedrijven.naam,
    bedrijven.email,
    bedrijven.website
FROM
    (SELECT
        bedrijf_id,
        s.logo,
        s.waarde / IF(COUNT(sh.bedrijf_id)=0, 1, COUNT(sh.bedrijf_id)) AS verhouding
     FROM
        sponsors AS s
    LEFT JOIN
        sponsorshow AS sh
        USING (bedrijf_id)
    GROUP BY
        bedrijf_id, s.logo
     ORDER BY
            verhouding DESC
    LIMIT 5
    ) AS sponsors
JOIN
    bedrijven
    USING (bedrijf_id)
ORDER BY RAND()
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.