Ranglijst Maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »
Bodi Boele

Bodi Boele

07/12/2013 21:03:19
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb een probleem met het maken van een ranglijst. Ik ben op dit moment bezig met een projectje waarin ik een ranglist moet hebben waarin de spelers ($Spelers) op volgorde van het aantal punten ($Punten of $Punten*naam* (waarin *naam* de naam van de speler is). Nu is het probleem dat het aantal punten die de speler heeft worden berekend op het moment dat hij de pagina opent met zijn naam erin.

Een voorbeeld is dat als de speler Henk heet hij naar http://www.XX.nl/XX/Henk.php en daarin alle behaalde punten kan zien voor dingen die hij gedaan heeft.

Waarin de ranglijst er bijvoorbeeld zo uit moet komen te zien (Het liefst in een tabel):

1. Henk 12
2. Kees 6
2. Jan 6
4. Pietje 5

Ik hoop dat je het begrijpt, zo niet, dan zal ik proberen het duidelijker uit te leggen.

P.S. het spijt me als deze vraag niet op de goede plek staat. Misschien dat ik hem beter had kunnen zetten bij Algemene PHP scripting, maar dit is toch een vraag die voor iedereen wel handig kan zijn.
Gewijzigd op 07/12/2013 21:07:21 door Bodi Boele
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:31:17
 
Eddy E

Eddy E

08/12/2013 07:55:33
 
Ivo P

Ivo P

08/12/2013 09:26:20
Quote Anchor link
Je kunt in een query toch ook sorteren op een berekening?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT naam, punten*12 - 4*id as depunten
FROM tabel
ORDER BY depunten


waarbij ik dan even er vanuit ga dat er een database bij betrokken is
 
Bodi Boele

Bodi Boele

08/12/2013 10:01:07
Quote Anchor link
Nee, er is geen database bij betrokken, omdat een database maken voor zoveel gegevens *ca. 200 per persoon* waarbij er meer dan 50 personen mee spelen is dit voor mij niet ideaal. En ook omdat alle gegevens opgeslagen moeten worden zal het wat lastiger gaan. Maar ik ga die van stackoverflow ff proberen. Toch bedankt!
 
Ivo P

Ivo P

08/12/2013 10:18:23
Quote Anchor link
1 tabel met users (met maar weinig kolommen: user_id, naam is al bijna genoeg)
1 tabel met soortengegevens (200 records in de kolommen soortgegeven_id en gegevensnaam)
1 tabel met waarden:
bevat user_id, soortgegeven_id en een kolom met waarde
 
Erwin H

Erwin H

08/12/2013 10:37:45
Quote Anchor link
Veel gegevens is niet een reden tegen een database, maar jusit een reden voor het gebruik van een database. Waarbij 50 * 200 = 10.000 records overigens nog helemaal niet als 'veel' wordt gezien bij een beetje database.
Dat jij nog niet weet wat een database is, is mijns inziens de reden tegen het gebruik van een database. Dat is niet erg, dat is een leermoment.
 
Bodi Boele

Bodi Boele

08/12/2013 11:02:50
Quote Anchor link
Erwin H op 08/12/2013 10:37:45:
Veel gegevens is niet een reden tegen een database, maar jusit een reden voor het gebruik van een database. Waarbij 50 * 200 = 10.000 records overigens nog helemaal niet als 'veel' wordt gezien bij een beetje database.
Dat jij nog niet weet wat een database is, is mijns inziens de reden tegen het gebruik van een database. Dat is niet erg, dat is een leermoment.


Dat is zeker ook een reden :p, ik heb heel weinig ervaring met het gebruiken van een database, dus misschien tijd voor een eerste keer.
Gewijzigd op 08/12/2013 12:18:55 door Bodi Boele
 
Bodi Boele

Bodi Boele

24/12/2013 18:23:09
Quote Anchor link
Alles werkt nu, maar nu heb ik een probleem dat wanneer 2 of meer spelers dezelfde punten hebben zij niet dezelfde plaats krijgen in de ranglijst. Iemand enig idee hoe ik dit moet fixen? Ik gebruik nu deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?
mysql_connect($mysql['host'], $mysql['username'], $mysql['password']);
mysql_select_db($mysql['database']);

$sql = mysql_query('SELECT *FROM `ranglijst` ORDER BY `ranglijst`.`Punten` ASC LIMIT 0, 1000 ') or die(mysql_error());
Print '<div class="CSSTableGenerator" >';
Print "<Table>";
echo "<tr><td>Plaats</td><td>Naam</td><td>Punten</td></tr>";
$i = 1;
 while($info = mysql_fetch_array( $sql ))
 {

 Print "<tr>";
 Print "<td>".$i++. "</td> ";
 Print "<td>".$info['Deelnemer'] . "</td> ";
 Print "<td>".$info['Punten'] . " </td></tr>";
 }

 Print "</table></div>";
?>
Gewijzigd op 24/12/2013 18:28:09 door Bodi Boele
 
Mausie Wausie

Mausie Wausie

30/12/2013 09:13:26
Quote Anchor link
Ik zou 2 rijen toevoegen in de database.

plaats en vorige_plaats.

En dan berekenen op welke plaats ze staan, heb je ook geen $1++ nodig.
Dan kun je simpel de rij plaats met een print weergeven.

Alleen zou ik niet met hoofdletters werken.

Dus als je de punten aan de deelnemers toekent, doe je aan het einde elke keer berekenen op welke plaats ze staan.

Hoop dat je er wat aan hebt.

Groet Mausie.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
    //alle deelnemers er bij halen
    $sql_plaats = mysql_query("SELECT * FROM `ranglijst` ORDER BY punten DESC, deelnemer ASC")or die(mysql_error());

    $plaats = 1;
    $plaats_temp = 1;
    $punten_vorige_user = 0;

    while ($row_plaats = mysql_fetch_array($sql_plaats))
    {

        $user_id = $row_plaats['user_id'];
        $vorige_plaats = $row_plaats['plaats'];

        if ($row_plaats['punten'] < $punten_vorige_user)
        {

            $plaats = $plaats_temp;
        }


        $punten_vorige_user = $row_plaats['punten'];
        $plaats_temp += 1;

        //de juiste plaats toekennen aan de deelnemers
        $Update_plaats = mysql_query("UPDATE `ranglijst` SET vorige_plaats = '".$vorige_plaats."', plaats = '".$plaats."' WHERE user_id = '".$user_id."'");
        }

        if($Update_plaats){
            print "Plaatsen zijn goed berekend";
        }
else{
            print "Er is iets fout gegaan met de berekenen van de plaatsen Error: ". mysql_error;
        }

?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/12/2013 10:20:53
Quote Anchor link
Ik zou dat niet oplossen in de database.

Ik zou controleren wat het puntenaantal is bij de huidige run door de while-lus en wat het vorige puntenaantal (bij het doorlopen van de lus) was.
Indien gelijk --> i niet ophogen, maar tonen (wel een extra variabele om te bepalen hoeveel keren hetzelfde aantal punten voorkomt.
Indien ongelijk --> i ophogen met 1 of het aantal keren dat bleek dat hetzelfde puntenaantal was.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/12/2013 13:18:23
Quote Anchor link
SQL alternatief:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
    naam,
    punten,
    FIND_IN_SET(punten, (SELECT punten FROM ranglijst ORDER BY punten DESC)) AS positie
FROM
    ranglijst
ORDER BY punten DESC, naam

FIND_IN_SET geeft de positie(index) van de eerst gevonden waarde
 
Bodi Boele

Bodi Boele

30/12/2013 19:45:22
Quote Anchor link
Ik heb het denk ik al. Heb dit er van gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?
mysql_connect($mysql['host'], $mysql['username'], $mysql['password']);
mysql_select_db($mysql['database']);

$sql = mysql_query('SELECT *FROM `ranglijst` ORDER BY `ranglijst`.`Punten` ASC LIMIT 0, 1000 ') or die(mysql_error());
Print '<div class="CSSTableGenerator" >';
Print "<Table>";
echo "<tr><td>Plaats</td><td>Naam</td><td>Punten</td></tr>";
$i = 1;
 while($info = mysql_fetch_array( $sql )){
 Print "<tr>";
 if($oud == $info['Deelnemer']){
 Print "<td>".$e. "</td> ";
 $i++;
 }

 else {
 Print "<td>".$i++ ."</td> ";
 $e = $i ;
 }

 Print "<td>".$info['Deelnemer'] . "</td> ";
 Print "<td>".$info['Punten'] . " </td></tr>";
 $oud = $info['Punten'];
 }

 Print "</table></div>";
?>
Gewijzigd op 30/12/2013 19:45:49 door Bodi Boele
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.