Rank opvragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

28/07/2010 16:19:30
Quote Anchor link
Hallo,

EDIT, Ga ff naar iets naar beneden, Daar staat een code, die ik gemaakt heb, maar die werkt niet, daar ff naar kijken? Wat de bedoeling is staat hieronder

Ik heb dit eerder gevraag met een ander topic, maar ik heb alleen antwoord gehad op de 1e vraag in dat topic, dus probeer ik het opnieuw in deze.

Is er een manier om met een mysql_query op te vagen op welke rij bijv naam = Ro staat?

Ik wil dit gebruiken omdat ik een speeltje maak,
Ik wil dat de gebruiker bij zn eigen statestieken kan zien op welke plek in het klassement deze staat.

Als het niet kan, misschien een andere oplossing?

Ik doe al rond 1 jaar PHP, Dus kan de basis al prima.

Robbin
Gewijzigd op 28/07/2010 16:51:39 door Maestro Roboroads
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:40:39
 

28/07/2010 16:20:55
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

28/07/2010 16:21:58
Quote Anchor link
Karl Karl op 28/07/2010 16:20:55:


Dôh. Ik kan heus wel met MySQL werken hoor :l En WHERE fixt mijn probleem niet :l
ik snap wat je probeert te zeggen, maar dat haalt alleen een rij op. Ik wil ook weten op de hoeveelste rij hij staat.

Ik kan prima overweg met alle basisonderdelen van mysql~php.
Gewijzigd op 28/07/2010 16:28:30 door Maestro Roboroads
 
John D

John D

28/07/2010 16:37:44
Quote Anchor link
Hmmm, ik gebruik dan altijd RANK maar ik weet niet of mysql dat kan.....As an Aggregate function, the rank returns the rank of a row within a group of rows. The syntax for the rank function when used as an Aggregate function is: rank( expression1, ... expression_n ) WITHIN GROUP ( ORDER BY expression1, ...expression_n )
Gewijzigd op 28/07/2010 16:38:03 door John D
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

28/07/2010 16:45:31
Quote Anchor link
Ik heb dit geprobeert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$it
= 1;
$resrank = mysql_query("SELECT id FROM accounts");
while($rankrow = mysql_fetch_assoc($resrank)){
if($rankrow['id'] == $_SESSION['id']){
$rank = $rankc;
}
else{
$rankc = $it++;
}
}

?>


maar $rank geeft niks weer
Gewijzigd op 28/07/2010 16:52:11 door Maestro Roboroads
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

28/07/2010 18:20:23
Quote Anchor link
Kijk hier eens naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT id FROM accounts

en nu de logische (nederlandse) omschrijving:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Selecteer id uit accounts

waar staat hier een rank? Tenzij id iemands rank is maar dat lijkt mij niet zo handig.
 
Aad B

Aad B

28/07/2010 21:47:47
Quote Anchor link
John D op 28/07/2010 16:37:44:
Hmmm, ik gebruik dan altijd RANK maar ik weet niet of mysql dat kan.....As an Aggregate function, the rank returns the rank of a row within a group of rows. The syntax for the rank function when used as an Aggregate function is: rank( expression1, ... expression_n ) WITHIN GROUP ( ORDER BY expression1, ...expression_n )


RANK is een SQL-99 OLAP function en dat kan MySQL volgens mij (nog?) niet. Dus uitprogrammeren in een loopje dan maar...
Gewijzigd op 28/07/2010 21:51:14 door Aad B
 
- SanThe -

- SanThe -

28/07/2010 21:52:19
Quote Anchor link
Roboroads PHP op 28/07/2010 16:19:30:
Is er een manier om met een mysql_query op te vagen op welke rij bijv naam = Ro staat?


Welke rij? Welke rij van wat?
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

28/07/2010 22:07:58
Quote Anchor link
ik heb al wat mensen,
Dit werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
$it
= 1;
$resrank = mysql_query("SELECT id FROM accounts ORDER BY punten DESC");
while($rankrow = mysql_fetch_assoc($resrank)){
if($rankrow['id'] == $_SESSION['id']){
$rank = $it;
}
else{
$saveit = $it;
$it = $saveit + 1;
}
}

?>
 
Aad B

Aad B

28/07/2010 22:09:36
Quote Anchor link
$saveit = $it;
$it = $saveit + 1;
deze doublure is onnodig.
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

28/07/2010 22:11:30
Quote Anchor link
Aad B op 28/07/2010 22:09:36:
$saveit = $it;
$it = $saveit + 1;
deze doublure is onnodig.


Iknow, het kan ook gewoon met $it = $it++;
Dacht ik..?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/07/2010 22:22:29
Quote Anchor link
Ja, dat kan.

Tevens kan je de while() verlaten als je het antwoord hebt gevonden met break;
Verder zoeken is namelijk nutteloos.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$it
= 1;
$resrank = mysql_query("SELECT id FROM accounts ORDER BY punten DESC");
while($rankrow = mysql_fetch_assoc($resrank))
{

    if($rankrow['id'] == $_SESSION['id'])
    {

        break;
    }

    $it++;
}

echo 'Rank is: ' . $it;
?>
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

28/07/2010 22:23:58
Quote Anchor link
ója! Break, Die zocht ik al ^^
Danku!
 
Pim -

Pim -

28/07/2010 23:09:14
Quote Anchor link
Dit kan handiger.
Ik weet alleen niet of het werkt, ben niet zo goed in subqueries.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
    count(*)
FROM
    account
WHERE
    punten >= (SELECT punten FROM accounts WHERE id = $_SESSION['id']
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

29/07/2010 00:08:49
Quote Anchor link
Nice thinking Pim!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?

$result
= mysql_query("SELECT count(*) AS rank FROM accounts WHERE punten >= (SELECT punten FROM accounts WHERE id = '".$_SESSION['id']."')");

print 'Rank is: '.mysql_result($result,0,'rank');

?>
Gewijzigd op 29/07/2010 00:09:28 door Pieter van Linschoten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.