Rank opvragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

28/07/2010 16:19:30
Quote Anchor link
Hallo,

EDIT, Ga ff naar iets naar beneden, Daar staat een code, die ik gemaakt heb, maar die werkt niet, daar ff naar kijken? Wat de bedoeling is staat hieronder

Ik heb dit eerder gevraag met een ander topic, maar ik heb alleen antwoord gehad op de 1e vraag in dat topic, dus probeer ik het opnieuw in deze.

Is er een manier om met een mysql_query op te vagen op welke rij bijv naam = Ro staat?

Ik wil dit gebruiken omdat ik een speeltje maak,
Ik wil dat de gebruiker bij zn eigen statestieken kan zien op welke plek in het klassement deze staat.

Als het niet kan, misschien een andere oplossing?

Ik doe al rond 1 jaar PHP, Dus kan de basis al prima.

Robbin
Gewijzigd op 28/07/2010 16:51:39 door Maestro Roboroads
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:33:20
 

28/07/2010 16:20:55
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

28/07/2010 16:21:58
Quote Anchor link
Karl Karl op 28/07/2010 16:20:55:


Dôh. Ik kan heus wel met MySQL werken hoor :l En WHERE fixt mijn probleem niet :l
ik snap wat je probeert te zeggen, maar dat haalt alleen een rij op. Ik wil ook weten op de hoeveelste rij hij staat.

Ik kan prima overweg met alle basisonderdelen van mysql~php.
Gewijzigd op 28/07/2010 16:28:30 door Maestro Roboroads
 
John D

John D

28/07/2010 16:37:44
Quote Anchor link
Hmmm, ik gebruik dan altijd RANK maar ik weet niet of mysql dat kan.....As an Aggregate function, the rank returns the rank of a row within a group of rows. The syntax for the rank function when used as an Aggregate function is: rank( expression1, ... expression_n ) WITHIN GROUP ( ORDER BY expression1, ...expression_n )
Gewijzigd op 28/07/2010 16:38:03 door John D
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

28/07/2010 16:45:31
Quote Anchor link
Ik heb dit geprobeert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$it
= 1;
$resrank = mysql_query("SELECT id FROM accounts");
while($rankrow = mysql_fetch_assoc($resrank)){
if($rankrow['id'] == $_SESSION['id']){
$rank = $rankc;
}
else{
$rankc = $it++;
}
}

?>


maar $rank geeft niks weer
Gewijzigd op 28/07/2010 16:52:11 door Maestro Roboroads
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

28/07/2010 18:20:23
Quote Anchor link
Kijk hier eens naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT id FROM accounts

en nu de logische (nederlandse) omschrijving:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Selecteer id uit accounts

waar staat hier een rank? Tenzij id iemands rank is maar dat lijkt mij niet zo handig.
 
Aad B

Aad B

28/07/2010 21:47:47
Quote Anchor link
John D op 28/07/2010 16:37:44:
Hmmm, ik gebruik dan altijd RANK maar ik weet niet of mysql dat kan.....As an Aggregate function, the rank returns the rank of a row within a group of rows. The syntax for the rank function when used as an Aggregate function is: rank( expression1, ... expression_n ) WITHIN GROUP ( ORDER BY expression1, ...expression_n )


RANK is een SQL-99 OLAP function en dat kan MySQL volgens mij (nog?) niet. Dus uitprogrammeren in een loopje dan maar...
Gewijzigd op 28/07/2010 21:51:14 door Aad B
 
- SanThe -

- SanThe -

28/07/2010 21:52:19
Quote Anchor link
Roboroads PHP op 28/07/2010 16:19:30:
Is er een manier om met een mysql_query op te vagen op welke rij bijv naam = Ro staat?


Welke rij? Welke rij van wat?
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

28/07/2010 22:07:58
Quote Anchor link
ik heb al wat mensen,
Dit werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
$it
= 1;
$resrank = mysql_query("SELECT id FROM accounts ORDER BY punten DESC");
while($rankrow = mysql_fetch_assoc($resrank)){
if($rankrow['id'] == $_SESSION['id']){
$rank = $it;
}
else{
$saveit = $it;
$it = $saveit + 1;
}
}

?>
 
Aad B

Aad B

28/07/2010 22:09:36
Quote Anchor link
$saveit = $it;
$it = $saveit + 1;
deze doublure is onnodig.
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

28/07/2010 22:11:30
Quote Anchor link
Aad B op 28/07/2010 22:09:36:
$saveit = $it;
$it = $saveit + 1;
deze doublure is onnodig.


Iknow, het kan ook gewoon met $it = $it++;
Dacht ik..?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/07/2010 22:22:29
Quote Anchor link
Ja, dat kan.

Tevens kan je de while() verlaten als je het antwoord hebt gevonden met break;
Verder zoeken is namelijk nutteloos.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$it
= 1;
$resrank = mysql_query("SELECT id FROM accounts ORDER BY punten DESC");
while($rankrow = mysql_fetch_assoc($resrank))
{

    if($rankrow['id'] == $_SESSION['id'])
    {

        break;
    }

    $it++;
}

echo 'Rank is: ' . $it;
?>
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

28/07/2010 22:23:58
Quote Anchor link
ója! Break, Die zocht ik al ^^
Danku!
 
Pim -

Pim -

28/07/2010 23:09:14
Quote Anchor link
Dit kan handiger.
Ik weet alleen niet of het werkt, ben niet zo goed in subqueries.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
    count(*)
FROM
    account
WHERE
    punten >= (SELECT punten FROM accounts WHERE id = $_SESSION['id']
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

29/07/2010 00:08:49
Quote Anchor link
Nice thinking Pim!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?

$result
= mysql_query("SELECT count(*) AS rank FROM accounts WHERE punten >= (SELECT punten FROM accounts WHERE id = '".$_SESSION['id']."')");

print 'Rank is: '.mysql_result($result,0,'rank');

?>
Gewijzigd op 29/07/2010 00:09:28 door Pieter van Linschoten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.