reactie bij een selectie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels Peeren

Niels Peeren

25/01/2013 13:34:44
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben bezig meet een webshop maar bij de CMS moet er dus een mogelijkheid komen dat als je dus in een html option veldje een categorie kiest dat op diezelfde pagina meteen de subcategorie zich aanpast aan wat je hebt geselecteerd. dus niet dat als je voertuigen kies dat er dan ook een mobieltje bij staat bijvoorbeeld.

als ik dus voertuigen kies meot hij alleen de subcategorieën laten zien die daarbij horen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<form action="phpfiles/addproduct.php" method="POST">
                    <ul>
                    
                    <h2> Productgegevens. </h2>
                    
                        <li>
                            <label>Naam.</label>
                            <input name="Gebruikersnaam" type="text" value="Gebruikersnaam" onBlur="javascript:if(this.value==''){this.value=this.defaultValue;}" onFocus="javascript:if(this.value==this.defaultValue){this.value='';}">
                        </li>
                        <li>
                            <label>Bescrijving.</label>
                            <input name="Beschijving" type="text" value="Beschijving" onBlur="javascript:if(this.value==''){this.value=this.defaultValue;}" onFocus="javascript:if(this.value==this.defaultValue){this.value='';}">
                        </li>
                        <li>
                            <label>Prijs.</label>
                            <input name="Prijs" type="text" value="Prijs" onBlur="javascript:if(this.value==''){this.value=this.defaultValue;}" onFocus="javascript:if(this.value==this.defaultValue){this.value='';}">
                        </li>
                        <li>
                            <label>Categorie.</label>
                            <select>
                              <option value="0">Nieuwe categorie.</option>
                              
                            <?php
                            
                            require('phpfiles/mysql.php');
                            $result    =    mysql_query('SELECT * FROM `Categorie` WHERE `Id` !=""');
                            while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
                              $output    .= '<option value="'.$row['Nummer'].'">'.$row['Categorienaam'].'</option>';
                            }

                            
                            echo $output;
                            ?>

                            
                            </select>
                        </li>
                        <li>
                            <label>Nieuwe Categorie.</label>
                            <input name="NCategorie" type="text" value="Nieuwe Categorie" onBlur="javascript:if(this.value==''){this.value=this.defaultValue;}" onFocus="javascript:if(this.value==this.defaultValue){this.value='';}">
                        </li>
                        
                        
                        <li>
                            <label>Subcategorie.</label>
                            <select>
                              <option value="0">Nieuwe subcategorie.</option>
                              
                            <?php
                            
                            require('phpfiles/mysql.php');
                            $result2    =    mysql_query('SELECT * FROM `Subcategorie` WHERE `Id` !=""');
                            while($row2 = mysql_fetch_assoc($result2)){
                              $output2    .= '<option value="'.$row2['Subnummer'].'">'.$row2['Subnaam'].'</option>';
                            }

                            
                            echo $output2;
                            ?>

                            
                            </select>
                        </li>
                        <li>
                            <label>Nieuwe Subcategorie.</label>
                            <input name="NSubcategorie" type="text" value="Nieuwe Subcategorie" onBlur="javascript:if(this.value==''){this.value=this.defaultValue;}" onFocus="javascript:if(this.value==this.defaultValue){this.value='';}">
                        </li>
                        
                        <input action="phpfiles/addproduct.php" type="submit" name="addproduct" value="Voeg toe" class="btn3">
                        
                    </ul>
                </form>


dat is mijn formuliertje die alle categorieën uit de database haalt. kan iemand mij hier misschien mee helpen?

Toevoeging op 25/01/2013 13:51:02:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$(document).ready(function() {
  $('#selectBox').change(function() {
    alert("changed")
  });

  $('#selectBox').val('3');
  $('#selectBox').change(); // this will  trigger change event
});

dit is wat ik al gevonden had maar hoe laat ik hem dan zegmaar mijn 2e selectieveldje veranderen?
Gewijzigd op 25/01/2013 15:16:57 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:23:44
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/01/2013 16:36:55
Quote Anchor link
Op welke basis kan je de link leggen tussen de categorie en de subcategorie?

Ik snap wel dat een GMS geen voertuig is, maar een computer ...

Staat er iets in de record van de subcategorie "mobiel" dat duidelijk maakt welke hoofdcategorie van toepassing is?
 
Niels Peeren

Niels Peeren

25/01/2013 17:57:16
Quote Anchor link
ik bedoel ook niet dat een GMS een voertuig is , het is een CMS = content management system. en ik sla in de database alles op op deze manier :

hoofdcategorie - hierin komt een Auto increment ID , de naam van de categorie - en het nummer dus categorie 1 = 1 , 2 = 2 etc...

subcategorie - hierin komt hetzelfde auto increment ID , naam van de subcategorie - en subcategorienummer

producten - hierin komen de producten met daarbij ingevuld welke categorienummers hij heeft dus bijvoorbeeld een fiat punto heeft categorienummer 1 (voertuigen) , en subcategorie 2(auto's).

dit is hoe het wordt ingedeeld
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.