Reactie hoogte (CSS)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 08:46:00
Quote Anchor link
Ik heb een script waarbij je dus kunt posten alleen als hij de reacties moet tonen en er is sprake van een overflow wil ik dat hij het hok waar de tekst in komt vergroot.

iemand ideën?

Ik zelf dacht toch misschien table maar daar wacht ik nog ff mee

Alvast bedankt, Ivo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ivo K
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:28:03
 
Erik Rijk

Erik Rijk

23/10/2008 09:13:00
Quote Anchor link
uhm,

Kan je dit iets beter toelichten met misschien een klein code voorbeeld van wat je al hebt?
 
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 09:18:00
Quote Anchor link
Ok,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
echo '<div id=\'reactie\'>';
echo '<div id=\'linksreactie\'>';
echo '<div id=\'reactieid\'>';
echo  $id;
echo '</div>';
echo '<div id=\'persoonid\'>';
echo    '<a href=\'/forum/files/gebruikers.php/'.$userid.'/\'>'.$naam.'</a>';
echo '<br />';
echo  $posts.' posts';    
echo '</div>';
echo '</div>';
echo '<div id=\'rechtsreactie\'>';    
echo '<div id=\'reactietijd\'>';    
echo $datum;
echo '</div>';
echo '<div id=\'reactietekst\'>';    
echo $tekst;    
echo '</div>';
echo '</div>';
echo '</div>';
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
CSS:

#reactie
{
          margin-top                    : 10px;
         margin-left                        : 25px;
         width                    : 550px;
         border                    : 1px solid #aaa;
         display                        : block;
}
#linksreactie
{
         height                     : 150px;
         width                     : 100px;
         border-right                        : 1px solid #aaa;
         background-color                      : #ccc;        
}
#rechtsreactie
{
         margin-top            : -150px;
         float                    : right;
         width                : 447px;

        
}
#reactieid
{
                 font-weight        : bold;
}
#reactietijd
{
         text-align            : right;
         font-size            : 8pt;
         border-bottom            : 1px solid #aaa;
         height            : 14px;
        
}
#reactietekst
{
          font-size            : 9pt;
         height            : 135px;
         overflow            : auto;
}
#persoonid
{
                 padding-top        : 10px;
         padding-left        : 10px;
         text-align            : center;
        
}


Ik heb het nu met scrollbars opgelost, maar ik wil dat als ik dus een erg grote reactie invoer dat de div groter wordt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ivo K
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 10:20:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
#reactietekst
{
          font-size            : 9pt;
}


Zo dus..
 
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 11:41:00
Quote Anchor link
Had ik al gedaan, werkt niet, dan gaat hij buiten de lijnen verder
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 11:51:00
Quote Anchor link
Buiten welke lijnen?
Overigens, waarom gebruik je negatieve margins?

Bij dynamische content moet je nooit height of negatieve getallen gebruiken (persoonlijke ervaring).
 
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 11:53:00
Quote Anchor link
buiten de border van de reactie,
die negative margins had ik omdat anders de rechterkant eronder komt
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 11:57:00
Quote Anchor link
Plaats links reactie onder recht reactie en geef links reactie de css; margin-right: 450 px..

Edit: Dat hoef je dus niet meer die lelijke negatieve margin te gebruiken..

Edit 2: Haal ook meteen de width er vanaf. (links reactie)

Edit 3: Plaats op #reactie; "overflow: hidden;" en haal dan eens de height van die tekst houder af..

( Een online voorbeeldje zou ook erg handig zijn.. )

Edit 4: Maak er classes van, aangezien je meerdere reactie's gaat maken op 1 pagina, neem ik aan..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 12:04:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt,

heb je ook een oplossing voor het probleem dat hij bij een te lange tekst gewoon buiten het vak doorgaat ?

==edit==

Top!, doet het nu, bedankt

PS; waarom classes ipv id's ? ikzelf zag het verschil niet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ivo K
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 12:05:00
Quote Anchor link
Ivo schreef op 23.10.2008 12:04:
Ok, bedankt,

heb je ook een oplossing voor het probleem dat hij bij een te lange tekst gewoon buiten het vak doorgaat ?
Edit 3.. Door die overflow:hidden op "reactie", zorgt hij ervoor dat de floats gecleared worden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 12:06:00
Quote Anchor link
al geedit ;)

Quote:
waarom classes ipv id's ? ikzelf zag het verschil niet
 
Eddy E

Eddy E

23/10/2008 13:29:00
Quote Anchor link
Maar waarom 7(!!!!!) divs gebruiken om 3 regels tekst neer te zetten?
Dat kan véél korter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
echo '<div class="reactie">';
echo '   <a name="'.$id.'" class="id">' . $id . '</a>';
echo '   <a href="/forum/files/gebruikers.php/'.$userid.'/">'.$naam.'</a>';
echo     $posts.' posts';
echo '   <div class=\'rechtsreactie\'>';    
echo '      <p class="datum">' . $datum . '</p>';
echo '      <p class="tekst">' . $tekst . '</p>';
echo '   </div>';
echo '</div>';
?>


Alle tekst staat standaard links, en met id="rechtsreactie" float je de datum en tekst gelijk uit.
Gebruik divs, spans, en p's waar ze voor zijn. Niet alles in divs zetten.

Enige css wat je nu kan toevoegen is: <h3><a><p>
En dan kan er ook een hoop weg.
Een div met id om tekst vet te maken heeft ook geen nut!
En om het ID weer te geven, koppel er gelijk een <a> aan (zonder link), dan kan je ook naar pagina.php#93 gaan, om direct bericht 93 te laten zien.


ID's gebruik je maar 1 keer!
Dus een id="datum" is heel fout, omdat je dat meerdere keren neerzet.
Gebruik dan een class.
Een id="iets" gebruik je maar 1x, zoals hierboven bij $id.

Om je a-tag hoeft geen div-tag te komen.
Gebruik dit soort CSS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
div.reactie *
 {
 display: table;
 }


div.reactie a.id
 {
 font-weight: bold;
 }

div.reactie div.reactierechts
 {
 display: block;
 float: right;
 width: 200em;
 }

div.reactie p.datum
 {
 font-weight: bold;
 color: #333;
 }



Helaas wordt :first-child etc nog niet ondersteund, anders zou het nog veel makkelijker/korter kunnen.
Dan zou je namelijk de <p>-tags helemaal geen class/id meer hoeven te geven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eddy E
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 13:34:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 23.10.2008 13:29:
ID's gebruik je maar 1 keer!
Hier had ik hem al op aangewezen, als je het had gelezen zag je ook dat hij het al had ge-edit.

Edit: Wtf? display: table word nog niet door alle browsers ondersteunt gozer..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Eddy E

Eddy E

23/10/2008 14:34:00
Quote Anchor link
display:table-ondersteuning? Ik dacht dat gewoon CSS 1.1 was en dus ondersteund wordt door alle (fatsoenlijke, moderne) browsers. Zelfs IE7 schijnt het te ondersteunen....

En ja: jij wees op id/classes verhaal, maar de TS heeft het nog niet gevat en gewijzigd (in de beginpost!). Dus wijs ik hem er nog een keer op.
In het begin-post is het nog steeds id's. Vandaar.
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 14:50:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 23.10.2008 14:34:
display:table-ondersteuning? Ik dacht dat gewoon CSS 1.1 was en dus ondersteund wordt door alle (fatsoenlijke, moderne) browsers. Zelfs IE7 schijnt het te ondersteunen....
Je moet ook altijd nog rekening houden met IE 6.. :)
 
- -

- -

23/10/2008 14:51:00
Quote Anchor link
Helaas wel ja... Bannen die hap! (@ IE < 7) Of gewoon gelijk heel IE.... :/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 14:54:00
Quote Anchor link
iChris schreef op 23.10.2008 14:51:
Helaas wel ja... Bannen die hap! (@ IE < 7) Of gewoon gelijk heel IE.... :/
Gewoon heel IE door de wc spoelen, gezamenlijk met de rest van al die slechte browsers. (Powah to the webdevelopers, lol.)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.