Reactie op aanraking van letters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Victor Php

Victor Php

26/05/2010 17:06:55
Quote Anchor link
Hee allemaal,

Misschien een beetje vage titel en ik weet niet of het hier hoort, maar ik hoop dat het zo duidelijk is.

Ik wil graag dat mijn script reageert op de aanraking van letters. Dat een veld van een tabel bijvoorbeeld rood word als ik de letter L aanraak.
De letter mag je niet zien.

Weet iemand hoe dit kan?

Ik heb ook geen idee hoe dit heet ofzo, dus internet heeft mij niet veel opgeleverd.
Dus nog één keer: Hoe kan ik ervoor zorgen dat een tabel reageert als ik letters aanraak? De letters mag je niet zien!

Ik hoop dat iemand het antwoord weet =)

GreetzZzZZzz,,
Victor
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:20:16
 
Mark moes

mark moes

26/05/2010 17:09:01
Quote Anchor link
probeer iets met javascript, google eens op mouse over. Ik denk dat dat de oplossing is.
 
Victor Php

Victor Php

26/05/2010 17:10:27
Quote Anchor link
Ik wil geen mouse over, maar dat hij reageert op aanraking van letters op mijn toetsenbord. En ook dat als ik er op klik dat hij rood word. Zou dat kunnen? (maybe een tune erbij zou wel cool zijn)
 
Yea Rupie

Yea Rupie

26/05/2010 17:59:22
Quote Anchor link
Bedoel je zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
/* Besturing via toetsenbord */
function keyup ( event )
{
    
    var key
    
    if ( !event )
        event = window.event ;
        
    if ( event.keyCode )
        key = event.keyCode ;
    else if ( event.which )
        key = event.which ;
    
    if ( key == 40 )
        go_down () ;
    else if ( key == 39 )
        go_right () ;
    else if ( key == 38 )
        go_up () ;
    else if ( key == 37 )
        go_left () ;      
}

document.onkeyup = keyup ;
Gewijzigd op 26/05/2010 18:01:40 door Yea Rupie
 
Victor Php

Victor Php

26/05/2010 19:45:05
Quote Anchor link
Ik kan geen javascript, maar mijn gevoel zegt me dat jij met pijltjes werkt is het niet?
Ik zou het graag met letters willen (a,s,d,f,g,h,i,j,k,l, etc.), omdat er te weinig pijltjes zijn (A)

Dus als a word ingedrukt (of er word op de a-tabel geklikt) word ie rood en komt er een leuke tune ofzo

Kan dat?

Zojaa.. met welk script.
Ik wil het zelf ook proberen, maar als jullie me opweg willen helpen met waar ik naar moet zoeken zou dat fijn zijn. :)
 
Jelmer -

Jelmer -

26/05/2010 20:07:36
Quote Anchor link
key bevat een nummer van een toets. Ook de a-toets heeft zo'n nummer. Met alert(key) zou je dat kunnen vinden (al moet je dan niet op [esc] of [enter] drukken om je popupje weg te drukken, dan komt er weer eentje voor die toest :P)
 
Victor Php

Victor Php

26/05/2010 20:14:50
Quote Anchor link
Ik ben absolute 0 in javascript.

Hoe zorg ik er dan voor dat als ik de a-toets indruk, de a-tabel rood word en een leuke tune geeft?:P

Tutorials zijn welkom! (Liefst Nederlandse)
Gewijzigd op 26/05/2010 22:23:58 door Victor Php
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/05/2010 21:13:53
Quote Anchor link
Je zult dan de eigenschappen van dat element aan moeten spreken. Om het betreffende element aan te kunnen duiden zou je het een id attribuut mee kunnen geven en vervolgens met behulp van document.getElementById() in javascript het juiste element benaderen en aanpassen.
 
Victor Php

Victor Php

26/05/2010 21:34:34
Quote Anchor link
Hmm.. dat klinkt logisch :P
Maar de uitwerking....

Even alles op een rijtje:

* Tabellen waarde meegeven: A-tabel krijgt waarde a dacht ik zo?
* Dan via javascript kijken op welke knop er is gedrukt en dan die tabel rood laten worden zolang de toets is ingedrukt. En de tune eenmalig laten horen.

Hoe?

Weet iemand een goede tutorial of kan iemand dit stukje denkwerk omzetten naar code?


Edit:
Ik heb een klein stukje code, maar dit werkt helaas niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<script type="text/javascript">

function keyboard ( event )
{
    
    var key
    
    if( !event )
        event = window.event ;
        
    if ( event.keyCode )
        key = event.keyCode ;
    else if ( event.which )
        key = event.which ;
        
    if ( key == 65 )
        document.getElementById('mijnElement').style.visibility='hidden' ;
        
}
        
        document.onkeyup = keyup ;
</script>


Edit 2: Ik weet dat ik hem nu onzichtbaar maak.. maar dit doet het niet, dus als ik hem rood maak doet hij het ook niet =)
Gewijzigd op 26/05/2010 21:51:15 door Victor Php
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/05/2010 22:19:38
Quote Anchor link
En wat is de javascript foutmelding die je krijgt. Gebruik bijvoorbeeld een addon als FireBug voor firefox om deze te achterhalen...
 
Victor Php

Victor Php

26/05/2010 22:26:58
Quote Anchor link
Ik krijg geen foutmelding.
Er gebeurt gewoon niks.

addon als firebug zegt me niks...
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

26/05/2010 22:27:43
Quote Anchor link
Vic:
Ik krijg geen foutmelding.
Er gebeurt gewoon niks.

addon als firebug zegt me niks...


lang leven google en wikipedia. het is een idee om te zoeken voor je iets vraagt. zoals ik op msn ook al zei.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

26/05/2010 22:33:21
Quote Anchor link
Kijk hier eens naar en na de naam van je functie...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.onkeyup = keyup ;
 
Victor Php

Victor Php

26/05/2010 22:48:40
Quote Anchor link
@Wesley

Jij zit gewoon uit te maken voor weet ik veel wat.
Ik ga verder niet in op je bericht, want ik ga de rest van deze reactie besteden aan mensen die wel normaal kunnen helpen.

@Yearupie

Hmm..
Sorry.. zoals ik al eerder zei ben ik een 0 in javascript.
Dus zoveel zie ik er niet in. ;-$
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/05/2010 23:25:48
Quote Anchor link
Yearupie bedoelt dat de functie die je aan het onkeyup event koppelt een andere naam heeft dan de functie die jij zelf gedefinieerd hebt (keyup vs. keyboard). Met andere woorden, je keyboard functie wordt nooit uitgevoerd.

Verder vind ik wel dat Wesley enigzins gelijk heeft. Snel roepen dat FireBug je niets zegt kan iedereen, terwijl het een kleine moeite is om dat even op te zoeken. Dan had je direct geweten dat die addon je onder andere in staat stelt om JS foutmeldingen in een console te tonen. Voor andere browsers zijn er vast andere oplossingen, maar ook dat kun je wel vinden op internet...
 
Victor Php

Victor Php

27/05/2010 07:54:52
Quote Anchor link
@Blanche

Okee.. het is nu ochtend, dus ik ben weer klaarwakker om ernaar te kijken.

Wesley heeft ook gelijk, maar jij hebt niet gezien hoe hij met mij omging op msn.
Verder was het ook de bedoeling om te googelen naar firebug, maar omdat ik gisteravond moe was, had ik mezelf voorgesteld om het vandaag te doen.

En dat ga ik nu of vanmiddag doen ;-)
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/05/2010 08:37:22
Quote Anchor link
Victor, op msn zei ik alleen maar - grof - dat het tijd word dat je leert omgaan met google. Je komt altijd met vragen af over de stomste dingen. Jij 'leert' webdev gerelateerde talen/technieken zoals je frans leert. Jij stampt de volgorde in je hoofd. Als je nou eens gewoon naar de logica leert kijken, de structuur, de functienamen, gaat het een stuk sneller. Als dit je heeft gekwetst, sorry dan, maar het is zo.
 
Victor Php

Victor Php

27/05/2010 19:42:30
Quote Anchor link
@Wesley

Ik leer niet zoals ik Frans leer...
Logica van talen die ik kén, snap ik.
Maar met bijvoorbeeld javascript ben ik net pas begonnen.

Btw. Tutorials over reactie bij aanraking toetsen zijn nog steeds welkom =)
 
Hipska BE

Hipska BE

27/05/2010 19:55:14
Quote Anchor link
Aanraken van toetsen zul je noooit kunnen detecteren. Het indrukken daarentegen wel..

Dus nu heb je al je functie om de verwerking te doen.
Enigste wat jij nog hoeft te doen is JS duidelijk maken dat deze functie uitgevoerd moet worden bij het indrukken van een toets.

Dit kan door een van de volgende manieren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
document.onkeyup = keyboard; // uitvoeren als de toets gelost wordt
document.onkeydown = keyboard; // wanneer de toets ingedrukt wordt
document.onkeypress = keyboard; // hiervan weet ik niet meer de correcte uitleg..

Nu is het enkel nog aan jou om de gewenste methode toe te passen.
 
Victor Php

Victor Php

27/05/2010 21:11:52
Quote Anchor link
Hmm.. bedankt voor jullie reacties allemaal.
Ik heb ze allemaal nog een keer bekeken en ik ben eruit.

Nog even verder uitwerken maar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<script type="text/javascript">

document.onkeypress = KeyCheckPress;    
document.onkeyup = KeyCheckUp;  

function KeyCheckUp(e)

{

document.Form1.KeyName.value = "";

}

function KeyCheckPress(e)

{

   var KeyID = (window.event) ? event.keyCode : e.keyCode;


   switch(KeyID)

   {

      case 16:

      document.Form1.KeyName.value = "Shift";

      break;

      case 17:

      document.Form1.KeyName.value = "Ctrl";

      break;

      case 18:

      document.Form1.KeyName.value = "Alt";

      break;

      case 19:

      document.Form1.KeyName.value = "Pause";

      break;

      case 37:

      document.Form1.KeyName.value = "Arrow Left";

      break;

      case 38:

      document.Form1.KeyName.value = "Arrow Up";

      break;

      case 39:

      document.Form1.KeyName.value = "Arrow Right";

      break;

      case 40:

      document.Form1.KeyName.value = "Arrow Down";

      break;
   }

}
</script>

</head>
<body>
<form name="Form1">

<input type="text" name="KeyName" value="" />

</form>
</body>
</html>


Edit: Hij moet nog wel een beetje aangepast worden..

Edit2: Het werkt niet met letters? a bijvoorbeeld doet ie niet.
Ik verander bij eentje de case 17 in case 65, maar dan gebeurt er niks.
Gewijzigd op 27/05/2010 21:28:17 door Victor Php
 
Victor Php

Victor Php

28/05/2010 20:08:11
Quote Anchor link
Bump
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.