read more bericht word niet weer gegeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Dijkstra

mark Dijkstra

14/07/2007 22:57:00
Quote Anchor link
de berichten worden niet weer geven van mij gastenboek( de berichten worden verkort weer geven en er staat een read more link bij om het hele bericht te zien)

ik wil al de berichten verkort weer geven en als men het hele bericht wil lezen kan men op de read more link klikken alleen werkt deze niet , ik had de code uit een werkend script gehaald.


link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href=\"read_more.php?bericht_id=$rij[bericht_id]\">Read More...</a> ";?>



weergave
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?


                 require_once('config.php');
            

                  $sql = "SELECT * FROM `gastenboek` WHERE bericht_id='$bericht_id'";
                  
                  $verbinding = mysql_connect($db_host, $db_db, $db_pass) or die(mysql_error());
                  
                  mysql_select_db("projectdb") or die(mysql_error());
                  


                     while($rij = mysql_fetch_assoc($sql))
                                   {

                                     echo $rij['tekst'];
                                      echo $rij['naam'];
                                        echo "<br><br><a href=\"javascript:self.history.back();\"><-- Go Back</a>";
                                      }



?>


ik ben niet zo goed in php dus ik zal wel iets doms fout doen(denk ik):P

iemand een idee wat ik fout doe of wat ik vergeet?

greetz
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:11:14
 
GaMer B

GaMer B

15/07/2007 08:54:00
Quote Anchor link
Ik zou eerst maar even de variabelen buiten haakjes halen. Verder zou je substring kunnen gebruiken en dan wordt het zo iets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?

require_once ('config.php');

$sql = "SELECT * FROM gastenboek WHERE bericht_id='".$bericht_id."'";

$verbinding = mysql_connect($db_host, $db_db, $db_pass) or die(mysql_error());

mysql_select_db("projectdb") or die(mysql_error());

while ($rij = mysql_fetch_assoc($sql))
{

    echo substr($rij['tekst'], 0, 20).'...<a href="read_more.php?bericht_id='.$rij['bericht_id'].'">Read More...</a><br />';
    echo $rij['naam'];
    echo "<br><br><a href=\"javascript:self.history.back();\"><-- Go Back</a>";
}



?>


EDIT: Code fix
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

15/07/2007 12:17:00
Quote Anchor link
hmmmm het werkt nog steeds niet :S en die read more link komt op een andere pagina he dus niet op de zelfde ;)
 
Bart

Bart

15/07/2007 14:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?

require_once ('config.php');

$sql = "SELECT * FROM gastenboek WHERE bericht_id='".$_GET['bericht_id']."'";

$verbinding = mysql_connect($db_host, $db_db, $db_pass) or die(mysql_error());

mysql_select_db("projectdb") or die(mysql_error());

while ($rij = mysql_fetch_assoc($sql))
{

    echo substr($rij['tekst'], 0, 20).'...<a href="read_more.php?bericht_id='.$rij['bericht_id'].'">Read More...</a><br />';
    echo $rij['naam'];
    echo "<br><br><a href=\"javascript:self.history.back();\"><-- Go Back</a>";
}



?>


als je het zo doet werkt het wel, normaal toch.

Eerst wel even kijken of je id numeriek is, anders ben je niet goed beveiligd tegen Mysql-injection
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

15/07/2007 15:03:00
Quote Anchor link
:S ok het werkt nog steeds niet ik maar zal het nu nog maar eens uit leggen

=========gastenboek.php==================
de link:deze staat op de overzichtpagina dus waar alle berichten worden getoont( de berichten worden verkort getoont dus alleen de datum en title + de read more link om ruimte te besparen)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href=\"read_more.php?bericht_id=$rij[bericht_id]\">Read More...</a> ";?>




=========read_more.php==================
zodra op de read more link word geklikt gaat men naar de read_more.php pagina waar 1 bericht word getoont door deze code dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?

require_once ('config.php');

$sql = "SELECT * FROM gastenboek WHERE bericht_id='".$_GET['bericht_id']."'";


$verbinding = mysql_connect($db_host, $db_db, $db_pass) or die(mysql_error());

mysql_select_db("projectdb") or die(mysql_error());

while ($rij = mysql_fetch_assoc($sql))
{

    echo $rij['tekst'];
    echo $rij['naam'];
    echo "<br><br><a href=\"javascript:self.history.back();\"><-- Go Back</a>";
}



?>

====================================
ik zal der nu wel een link bij zetten naar een voorbeeld

HIER
(news script)


greetz
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mark Dijkstra
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

15/07/2007 21:16:00
Quote Anchor link
tis nu opgelost :D

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?

require_once ('config.php');

$sql = "SELECT * FROM gastenboek WHERE bericht_id='".$_GET['bericht_id']."'";

$verbinding = mysql_connect($db_host, $db_db, $db_pass) or die(mysql_error());

mysql_select_db("projectdb") or die(mysql_error());

while ($rij = mysql_fetch_assoc($sql))
{


    echo $rij['naam'];
    echo "<br><br><a href=\"javascript:self.history.back();\"><-- Go Back</a>";
}



?>


en dan op de andere pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href=\"read_more.php?bericht_id=$rij[bericht_id]\">Read More...</a> ";?>


thanks iedereen :D
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/07/2007 21:28:00
Quote Anchor link
Je voert je sql query nergens uit? Lijkt me niet dat het zo gaat werken...

Verder is die laatste regel nogal slordig gescript. Zo is hij netter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="read_more.php?bericht_id='.$rij['bericht_id'].'">Read More...</a>';
?>
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

15/07/2007 22:20:00
Quote Anchor link
hmm ja zo is die wel netter ja maar ik was nog niet helemaal klaar :P

en zoals mijn voorbeeld werkt die perfect :D hoor
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.