read title tag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jo Ro

Jo Ro

31/01/2011 22:27:31
Quote Anchor link
Alle pagina's bevatten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $page_title="blablabla"; ?>

<here the body content>

De index pagina:
...
<header>
<title>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $page_title; ?>
</title>
</header>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
       $page
= $_GET['page'];
       if (!empty($page)) {
          $page .= '.php';
          include($page);
       }

       else {
          include('home.php');
       }

    ?>

</body>
...

Hoe kan ik de title tag VOOR de pagina zelf laten weergeven. Ik ben nieuw met php, het is hier mijn 1de post. De code kwam ik ergens op internet tegen...

Zeg mij aub niet zoals op ander fora dat het een sh*t code is zonder mij een oplossing te geven. Zonder het title tag probleem werkt het perfect.

Bedankt voor het lezen en bedankt voor het wijzen in de goede richting.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:14:22
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

31/01/2011 22:32:16
Quote Anchor link
Wat bedoel je precies?
Ik snap je vraag niet
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

31/01/2011 22:38:09
Quote Anchor link
Als je de pagina opslaat in het database, kunt je de bijbehorende titel ook opslaan in het database en die oproepen op elke pagina.

Dit doe ik ook op mijn Weblog:

<title>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
        if(!empty($result->title)) {
            echo $result->title.' | ';
        }
elseif(empty($result->title)) {
            NULL;
        }
        ?>
Overdatum.nl
</title>

Als ik op de hoofdpagina ben zie ik gewoon de naam van mijn website, en als ik in een topic / blog / review zit, zie ik de titel daarvan naast de website naam.
Gewijzigd op 31/01/2011 22:39:11 door www JdeRuijterNL
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

31/01/2011 22:41:09
Quote Anchor link
Ik zou het zo doen :

Zet die variable in config.php ofzoiets en roep die met include op
 
- SanThe -

- SanThe -

31/01/2011 22:41:37
Quote Anchor link
<header> is geen html, je bedoelt <head> neem ik aan.

De code is inderdaad niet veilig. Doe voor de gein eens page=index in de url.

Je zal vóór de html $page_title reeds moeten kennen. Je zal dus iets moeten verzinnen zodat ook de content in een $var komt en die dan later op de juiste plaats in een echo stoppen.
 
Jo Ro

Jo Ro

31/01/2011 22:42:17
Quote Anchor link
Wat ik bedoel: ik wil het "blablabla" van de aparte pagina weergeven in de header van de index pagina. VOOR de weergave van de pagina. Het is geen log en ik gebruik geen database.

Het moet toch mogelijk zijn de titel tag eerst in te lezen en dan de eigenlijke pagina? Of heb ik het miss?

Edit

@ShanThe
Zeker bedoel ik <head>. Maar WAT moet ik verzinnen? Ik heb het ooit voor elkaar gegregen maar weet niet meer hoe...
Gewijzigd op 31/01/2011 22:45:08 door Jo Ro
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

31/01/2011 22:43:48
Quote Anchor link
Ow en je kan de haakjes bij de include weghalen :) die zijn onnodig

Toevoeging op 31/01/2011 22:45:31:

Iemand gaat naar je website dan word de pagina geladen
Dan kan title dus ook al niet gelezen zijn tijdens het laden word alles gelezen
 
Jo Ro

Jo Ro

31/01/2011 22:46:22
Quote Anchor link
haakjes weg betekend de title tag wordt weergegeven?
 
Wouter J

Wouter J

31/01/2011 22:46:49
Quote Anchor link
- SanThe - op 31/01/2011 22:41:37:
<header> is geen html, je bedoelt <head> neem ik aan.

De header-tag is een HTML5 tag, dus wel een geldig html tag.
 
- SanThe -

- SanThe -

31/01/2011 22:48:12
Quote Anchor link
Die 'else' en 'elseif' dingen met die NULL, wat is daar de bedoeling van? Volgens mij is dat gewoon overbodige onzin.

Toevoeging op 31/01/2011 22:49:09:

Wouter J op 31/01/2011 22:46:49:
- SanThe - op 31/01/2011 22:41:37:
<header> is geen html, je bedoelt <head> neem ik aan.

De header-tag is een HTML5 tag, dus wel een geldig html tag.


Is dat zo, dat is dan nieuw voor mij.
 
Wouter J

Wouter J

31/01/2011 22:55:31
Quote Anchor link
- SanThe - op 31/01/2011 22:48:12:
Is dat zo, dat is dan nieuw voor mij.

Ja. Het mooie van deze tag is dat je hem meerdere keren kunt gebruiken, dus als echte header (i.p.v. <div id="header">) of als titel in een article tag, enz.
http://w3schools.com/html5/tag_header.asp
 
- SanThe -

- SanThe -

31/01/2011 22:59:01
Quote Anchor link
Wouter J op 31/01/2011 22:55:31:
- SanThe - op 31/01/2011 22:48:12:
Is dat zo, dat is dan nieuw voor mij.

Ja. Het mooie van deze tag is dat je hem meerdere keren kunt gebruiken, dus als echte header (i.p.v. <div id="header">) of als titel in een article tag, enz.
http://w3schools.com/html5/tag_header.asp


Even gekeken, maar het moet hier dus wel degelijk <head> zijn en geen <header>.
 
Jo Ro

Jo Ro

31/01/2011 23:01:38
Quote Anchor link
Hoe dan ook ik geef een voorbeeld. Dat is de site waar ik de index code met else elsif dingen met null en overbodige onzin gebruik:

http://www.multitekst.eu/index.php?page=home

Zoals te zien is, alle pagina's hebben dezelfde title tag.
Hier is de link naar de home page:

http://www.multitekst.eu/home.php

Zoals te zien is in de source code - niets behalve content code. Hier gaat het mij om. hier will ik de title tag invoegen en in de index pagina laten weergeven.

Dat is alles wat ik vraag. Onzin of niet maakt mij niet uit. Geef mij anders een zinnig code en een oplossing.

Ik zie op internet fora dat beginners alleen afgekraakt worden en geen oplossing aangeboden wordt of dat allen omheengedraaid woordt... Niet leuk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 23:37:15
Quote Anchor link
Je kunt toch gewoon in je home.php pagina zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $page_title; ?>


Of bedoel je dat niet?
 
- SanThe -

- SanThe -

31/01/2011 23:44:51
Quote Anchor link
- SanThe - op 31/01/2011 22:41:37:
Je zal vóór de html $page_title reeds moeten kennen. Je zal dus iets moeten verzinnen zodat ook de content in een $var komt en die dan later op de juiste plaats in een echo stoppen.


Heb je wel gelezen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 23:46:50
Quote Anchor link
Tegen mij?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/02/2011 00:06:34
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 31/01/2011 23:46:50:
Tegen mij?


Haha, nee, tegen Jo Ro.

Ik heb even een test gedaan en dat werkt prima.

In home.php zet je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$title
= 'TITEL';

$var = '<h2>Wat is MultiTekst?</h2>
..... dus alle benodigde tekst .....
<p>Ontdek zelf de voordelen en word klant.</p>'
;

return $var;
?>


En dan in index.php zet je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$content
= include('home.php');
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">
<html lang="nl">

<head>
<title><?php echo $title; ?></title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
....
</head>

<body>
....
</div>

<a name="content"></a>
<div id="content" class="content">
<?php
echo $content;
?>

</div>
....
</html>
 

01/02/2011 00:08:53
Quote Anchor link
Vanwaar die return?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/02/2011 00:18:24
Quote Anchor link
Karl Karl op 01/02/2011 00:08:53:
Vanwaar die return?


De return geeft de inhoud van $var mee. En die wordt dus in $content gezet. Het werkt een beetje als een functie die wat teruggeeft. Het nut is dat je de tekst nu in een variabele hebt zitten en die dus overal in een echo kan zetten.

Edit: Ik snap nu waarom jij dit vraagt. Het is inderdaad hier niet noodzakelijk. Maar ik heb met het voorbeeld op php.net zitten testen en daar zetten ze het direct in een echo. Dus echo include('home.php'); en dan kan je niet zonder de return.
Gewijzigd op 01/02/2011 00:22:48 door - SanThe -
 

01/02/2011 00:20:44
Quote Anchor link
- SanThe - op 01/02/2011 00:18:24:
Karl Karl op 01/02/2011 00:08:53:
Vanwaar die return?


De return geeft de inhoud van $var mee. En die wordt dus in $content gezet. Het werkt een beetje als een functie die wat teruggeeft. Het nut is dat je de tekst nu in een variabele hebt zitten en die dus overal in een echo kan zetten.

Owja ik zie het. Java debuggen en dit gaat niet goed samen :+).
 
- SanThe -

- SanThe -

01/02/2011 00:23:50
Quote Anchor link
@Karl: Zie ook even mijn edit .
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.