read title tag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jo Ro

Jo Ro

31/01/2011 22:27:31
Quote Anchor link
Alle pagina's bevatten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $page_title="blablabla"; ?>

<here the body content>

De index pagina:
...
<header>
<title>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $page_title; ?>
</title>
</header>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
       $page
= $_GET['page'];
       if (!empty($page)) {
          $page .= '.php';
          include($page);
       }

       else {
          include('home.php');
       }

    ?>

</body>
...

Hoe kan ik de title tag VOOR de pagina zelf laten weergeven. Ik ben nieuw met php, het is hier mijn 1de post. De code kwam ik ergens op internet tegen...

Zeg mij aub niet zoals op ander fora dat het een sh*t code is zonder mij een oplossing te geven. Zonder het title tag probleem werkt het perfect.

Bedankt voor het lezen en bedankt voor het wijzen in de goede richting.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:40:05
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

31/01/2011 22:32:16
Quote Anchor link
Wat bedoel je precies?
Ik snap je vraag niet
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

31/01/2011 22:38:09
Quote Anchor link
Als je de pagina opslaat in het database, kunt je de bijbehorende titel ook opslaan in het database en die oproepen op elke pagina.

Dit doe ik ook op mijn Weblog:

<title>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
        if(!empty($result->title)) {
            echo $result->title.' | ';
        }
elseif(empty($result->title)) {
            NULL;
        }
        ?>
Overdatum.nl
</title>

Als ik op de hoofdpagina ben zie ik gewoon de naam van mijn website, en als ik in een topic / blog / review zit, zie ik de titel daarvan naast de website naam.
Gewijzigd op 31/01/2011 22:39:11 door www JdeRuijterNL
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

31/01/2011 22:41:09
Quote Anchor link
Ik zou het zo doen :

Zet die variable in config.php ofzoiets en roep die met include op
 
- SanThe -

- SanThe -

31/01/2011 22:41:37
Quote Anchor link
<header> is geen html, je bedoelt <head> neem ik aan.

De code is inderdaad niet veilig. Doe voor de gein eens page=index in de url.

Je zal vóór de html $page_title reeds moeten kennen. Je zal dus iets moeten verzinnen zodat ook de content in een $var komt en die dan later op de juiste plaats in een echo stoppen.
 
Jo Ro

Jo Ro

31/01/2011 22:42:17
Quote Anchor link
Wat ik bedoel: ik wil het "blablabla" van de aparte pagina weergeven in de header van de index pagina. VOOR de weergave van de pagina. Het is geen log en ik gebruik geen database.

Het moet toch mogelijk zijn de titel tag eerst in te lezen en dan de eigenlijke pagina? Of heb ik het miss?

Edit

@ShanThe
Zeker bedoel ik <head>. Maar WAT moet ik verzinnen? Ik heb het ooit voor elkaar gegregen maar weet niet meer hoe...
Gewijzigd op 31/01/2011 22:45:08 door Jo Ro
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

31/01/2011 22:43:48
Quote Anchor link
Ow en je kan de haakjes bij de include weghalen :) die zijn onnodig

Toevoeging op 31/01/2011 22:45:31:

Iemand gaat naar je website dan word de pagina geladen
Dan kan title dus ook al niet gelezen zijn tijdens het laden word alles gelezen
 
Jo Ro

Jo Ro

31/01/2011 22:46:22
Quote Anchor link
haakjes weg betekend de title tag wordt weergegeven?
 
Wouter J

Wouter J

31/01/2011 22:46:49
Quote Anchor link
- SanThe - op 31/01/2011 22:41:37:
<header> is geen html, je bedoelt <head> neem ik aan.

De header-tag is een HTML5 tag, dus wel een geldig html tag.
 
- SanThe -

- SanThe -

31/01/2011 22:48:12
Quote Anchor link
Die 'else' en 'elseif' dingen met die NULL, wat is daar de bedoeling van? Volgens mij is dat gewoon overbodige onzin.

Toevoeging op 31/01/2011 22:49:09:

Wouter J op 31/01/2011 22:46:49:
- SanThe - op 31/01/2011 22:41:37:
<header> is geen html, je bedoelt <head> neem ik aan.

De header-tag is een HTML5 tag, dus wel een geldig html tag.


Is dat zo, dat is dan nieuw voor mij.
 
Wouter J

Wouter J

31/01/2011 22:55:31
Quote Anchor link
- SanThe - op 31/01/2011 22:48:12:
Is dat zo, dat is dan nieuw voor mij.

Ja. Het mooie van deze tag is dat je hem meerdere keren kunt gebruiken, dus als echte header (i.p.v. <div id="header">) of als titel in een article tag, enz.
http://w3schools.com/html5/tag_header.asp
 
- SanThe -

- SanThe -

31/01/2011 22:59:01
Quote Anchor link
Wouter J op 31/01/2011 22:55:31:
- SanThe - op 31/01/2011 22:48:12:
Is dat zo, dat is dan nieuw voor mij.

Ja. Het mooie van deze tag is dat je hem meerdere keren kunt gebruiken, dus als echte header (i.p.v. <div id="header">) of als titel in een article tag, enz.
http://w3schools.com/html5/tag_header.asp


Even gekeken, maar het moet hier dus wel degelijk <head> zijn en geen <header>.
 
Jo Ro

Jo Ro

31/01/2011 23:01:38
Quote Anchor link
Hoe dan ook ik geef een voorbeeld. Dat is de site waar ik de index code met else elsif dingen met null en overbodige onzin gebruik:

http://www.multitekst.eu/index.php?page=home

Zoals te zien is, alle pagina's hebben dezelfde title tag.
Hier is de link naar de home page:

http://www.multitekst.eu/home.php

Zoals te zien is in de source code - niets behalve content code. Hier gaat het mij om. hier will ik de title tag invoegen en in de index pagina laten weergeven.

Dat is alles wat ik vraag. Onzin of niet maakt mij niet uit. Geef mij anders een zinnig code en een oplossing.

Ik zie op internet fora dat beginners alleen afgekraakt worden en geen oplossing aangeboden wordt of dat allen omheengedraaid woordt... Niet leuk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 23:37:15
Quote Anchor link
Je kunt toch gewoon in je home.php pagina zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $page_title; ?>


Of bedoel je dat niet?
 
- SanThe -

- SanThe -

31/01/2011 23:44:51
Quote Anchor link
- SanThe - op 31/01/2011 22:41:37:
Je zal vóór de html $page_title reeds moeten kennen. Je zal dus iets moeten verzinnen zodat ook de content in een $var komt en die dan later op de juiste plaats in een echo stoppen.


Heb je wel gelezen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 23:46:50
Quote Anchor link
Tegen mij?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/02/2011 00:06:34
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 31/01/2011 23:46:50:
Tegen mij?


Haha, nee, tegen Jo Ro.

Ik heb even een test gedaan en dat werkt prima.

In home.php zet je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$title
= 'TITEL';

$var = '<h2>Wat is MultiTekst?</h2>
..... dus alle benodigde tekst .....
<p>Ontdek zelf de voordelen en word klant.</p>'
;

return $var;
?>


En dan in index.php zet je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$content
= include('home.php');
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">
<html lang="nl">

<head>
<title><?php echo $title; ?></title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
....
</head>

<body>
....
</div>

<a name="content"></a>
<div id="content" class="content">
<?php
echo $content;
?>

</div>
....
</html>
 

01/02/2011 00:08:53
Quote Anchor link
Vanwaar die return?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/02/2011 00:18:24
Quote Anchor link
Karl Karl op 01/02/2011 00:08:53:
Vanwaar die return?


De return geeft de inhoud van $var mee. En die wordt dus in $content gezet. Het werkt een beetje als een functie die wat teruggeeft. Het nut is dat je de tekst nu in een variabele hebt zitten en die dus overal in een echo kan zetten.

Edit: Ik snap nu waarom jij dit vraagt. Het is inderdaad hier niet noodzakelijk. Maar ik heb met het voorbeeld op php.net zitten testen en daar zetten ze het direct in een echo. Dus echo include('home.php'); en dan kan je niet zonder de return.
Gewijzigd op 01/02/2011 00:22:48 door - SanThe -
 

01/02/2011 00:20:44
Quote Anchor link
- SanThe - op 01/02/2011 00:18:24:
Karl Karl op 01/02/2011 00:08:53:
Vanwaar die return?


De return geeft de inhoud van $var mee. En die wordt dus in $content gezet. Het werkt een beetje als een functie die wat teruggeeft. Het nut is dat je de tekst nu in een variabele hebt zitten en die dus overal in een echo kan zetten.

Owja ik zie het. Java debuggen en dit gaat niet goed samen :+).
 
- SanThe -

- SanThe -

01/02/2011 00:23:50
Quote Anchor link
@Karl: Zie ook even mijn edit .
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.