Realtime Feed zonder pagina refresh? (php)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Diederik Mathijs

Diederik Mathijs

19/08/2015 14:08:58
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben bezig aan een persoonlijk project en daarbij zou ik een feed moeten opzetten, die feed zou zelf moeten updaten zonder dat de pagina wordt gerefreshed, zelf vond ik al Ratchet, maar ik weet niet of er een simpelere oplossing zou zijn die enkel php (zonder specifieke libraries / lightweigt libraries)/javascript nodig heeft?

Alvast bedankt,
Diederik
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:11:36
 
Veur Heur

Veur Heur

19/08/2015 14:55:59
Quote Anchor link
Niet mogelijk met alleen PHP. Je zou eens naar jQuery AJAX kunnen kijken.
 
Diederik Mathijs

Diederik Mathijs

19/08/2015 15:05:03
Quote Anchor link
Opolo Webdesign op 19/08/2015 14:55:59:
Niet mogelijk met alleen PHP. Je zou eens naar jQuery AJAX kunnen kijken.


En dan gewoon met tijdsintervallen werken zeker?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

19/08/2015 15:24:21
Quote Anchor link
Quote:
Niet mogelijk met alleen PHP

Misschien niet helemaal de manier zoals het hoort, maar je zou een inline frame kunnen gebruiken en de pagina die daarin getoond wordt steeds kunnen refreshen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/08/2015 15:51:27
Quote Anchor link
Frames? Met AJAX kan je prima bereiken wat je wilt?

Om de reisinformatie van de stations op mijn site te verversen gebruik ik (versimpeld) dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
function loadStation(station_afk) {
$.ajax({
    url: "vertrektijden+".php?s="+station_afk,
    cache: false,
    success: function(html){
        $(".result").empty().html(html);
        setTimeout(function () {
            loadStation(station_afk);
        }, 30000);
    },
    error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
        $(".result").empty().html('Er is een fout opgetreden:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}


En dan vang ik de output in een divje met een class: result weer op.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

19/08/2015 17:55:31
Quote Anchor link
Quote:
Frames? Met AJAX kan je prima bereiken wat je wilt?
Helemaal gelijk, maar omdat de vraag was 'enkel php'.
 
Eddy E

Eddy E

19/08/2015 20:04:13
Quote Anchor link
Ja, met header() kan je de pagina om de zoveel seconden laten verversen.
Met een <iframe> kan dat dus prima. En je zal altijd iets HTML nodig hebben, anders zien wij (gasten) niets in de browser...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header( "refresh:5;url=wherever.php" );
?>

Direct, eerste hit op Google met zoekterm "php refresh after 5 seconds"
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.