rechten met je login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick Audenaerde

Nick Audenaerde

29/08/2011 15:27:32
Quote Anchor link
Ik probeer om mijn user rechten mee te geven na het inloggen, maar dit wil niet echt lukken kan iemand zeggen wat ik verkeerd doe?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php session_start();
    class Login {
    
    
    public function LogIn( $name, $password ) {
        global $db;
        $db->query("SELECT * FROM user WHERE name = '" . mysql_real_escape_string($name) . "' AND password = '" . mysql_real_escape_string($password) . "'");
        //var_dump($db->fetchNextObject());
        //var_dump($name);
        //var_dump($password);
        //var_dump($db);

        
        if(($_POST['password'] == $password) && ($_POST['name'] = $name)){
        $_SESSION['name'];
        $_SESSION['password'];
        $_SESSION["login"] = $obj->rights;
        $obj = mysql_fetch_object($rights);
        
        echo 'yay ';
    
    }
else{
    
        echo 'Verkeerde (combinatie) wachtwoord / gebruikersnaam';
        
    }

?>


Ik wil kunnen zeggen dat stel dat ik een admin ben , meer zie als iemand anders if($_SESSION["login"] >= 1){ dan zie je dit
etc..
Gewijzigd op 29/08/2011 15:29:01 door Nick Audenaerde
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 21:04:10
 
- SanThe -

- SanThe -

29/08/2011 15:49:09
Quote Anchor link
Regel 13: == is een vergelijking maar de tweede = is een toekenning
Regel 14: Nutteloos
Regel 15: Nutteloos
Regel 16: $obj zal niet bestaan
Regel 17: $rights zal niet bestaan

Zet dit bovenin je script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest
?>
 
Nick Audenaerde

Nick Audenaerde

29/08/2011 16:09:19
Quote Anchor link
Ik krijg verder geen errors :(. misschien omdat ik op een mac werk? ik heb errorreporting wel aangezet in me mamp en krijg ook regelmatig erros, maar deze keer niet.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php session_start();
    ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);
      
    require_once('db.class.php');
    
    class Login {
    
    
    public function LogIn( $name, $password ) {
        global $db;
        $db->query("SELECT * FROM user WHERE name = '" . mysql_real_escape_string($name) . "' AND password = '" . mysql_real_escape_string($password) . "'");
    
        
        if(($_POST['password'] == $password) && ($_POST['name'] = $name)){
        $_SESSION["login"] = 1;
    
    }
else{
    
        echo 'Verkeerde (combinatie) wachtwoord / gebruikersnaam';
        
        }
    }
}

    
$login = new LogIn($_POST['name'], $_POST['password']);
echo ('U bent ingelogd.');
?>
Gewijzigd op 29/08/2011 16:10:24 door Nick Audenaerde
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

29/08/2011 16:34:30
Quote Anchor link
($_POST['name'] = $name)
->
($_POST['name'] == $name)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.