recursief zoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

12/12/2021 09:53:52
Quote Anchor link
Hi

Ik wil php tegenstanders laten berekenen maar ik kom er niet uit.
Eerst heb ik data. Komt normaal uit de database maar om hier te posten even json gebruikt. De spelers zijn gesorteerd op hun punten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
[
{"id":"147","naam":"Philippe","punten":"2048","wit":"2","zwart":"2"},
{"id":"122","naam":"Thomas","punten":"2030","wit":"1","zwart":"1"},
{"id":"117","naam":"Freddy","punten":"2028","wit":"2","zwart":"2"},
{"id":"115","naam":"Eddy","punten":"2020","wit":"2","zwart":"2"},
{"id":"119","naam":"Jan","punten":"2016","wit":"2","zwart":"2"},
{"id":"123","naam":"Yvonne","punten":"1984","wit":"1","zwart":"2"},
{"id":"148","naam":"Pierre Matthys","punten":"1922","wit":"2","zwart":"1"},
{"id":"126","naam":"Jacques","punten":"1920","wit":"2","zwart":"1"}
]
//wit en zwart is het aantal keren met respectievelijke kleur gespeeld
{
    "147":{"id":"147","naam":"Philippe","aantaltegenstanders":3,"punten":"2048","tegenstanders":{"115":1,"117":0,"119":1,"122":0,"123":0,"126":1,"147":0,"148":0}},
    "122":{"id":"122","naam":"Thomas","aantaltegenstanders":2,"punten":"2030","tegenstanders":{"115":1,"117":0,"119":0,"122":0,"123":0,"126":1,"147":0,"148":0}},
    "117":{"id":"117","naam":"Freddy","aantaltegenstanders":3,"punten":"2028","tegenstanders":{"115":0,"117":0,"119":1,"122":0,"123":0,"126":1,"147":0,"148":1}},
    "115":{"id":"115","naam":"Eddy","aantaltegenstanders":3,"punten":"2020","tegenstanders":{"115":0,"117":0,"119":0,"122":1,"123":1,"126":0,"147":1,"148":0}},
    "119":{"id":"119","naam":"Jan","aantaltegenstanders":4,"punten":"2016","tegenstanders":{"115":0,"117":1,"119":0,"122":0,"123":1,"126":0,"147":1,"148":1}},
    "123":{"id":"123","naam":"Yvonne","aantaltegenstanders":3,"punten":"1984","tegenstanders":{"115":1,"117":0,"119":1,"122":0,"123":0,"126":0,"147":0,"148":1}},
    "148":{"id":"148","naam":"Pierre","aantaltegenstanders":3,"punten":"1922","tegenstanders":{"115":0,"117":1,"119":1,"122":0,"123":1,"126":0,"147":0,"148":0}},
    "126":{"id":"126","naam":"Jacques","aantaltegenstanders":3,"punten":"1920","tegenstanders":{"115":0,"117":1,"119":0,"122":1,"123":0,"126":0,"147":1,"148":0}}
}
//het nummer bij tegenstanders is het aantal al keren tegen elkaar gespeeld.


De bedoeling is dat je pas tegen elkaar gaat spelen als je nog niet tegen elkaar of zo weining mogelijk tegen elkaar al gespeeld hebt.

In bijgevoegde data is het dus mogelijk om te komen tot resultaat
Quote:
Philippe-Thomas
Freddy-eddy
Jan-Pierre
Yvonne-Jacques

Wat ik echter bedenk als code het komt nooit uit.
Manueel lukt het me wel dus zou ik het ook moeten kunnen schrijven in php toch zou je denken maar dus niet :(.

Hopelijk heeft iemand een ideetje om te helpen.

Jan
Gewijzigd op 13/12/2021 08:05:41 door Jan R
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:47:02
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

12/12/2021 10:32:53
Quote Anchor link
Even uit de losse pols:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

$ids
= array_keys($data); //$data is die 2e tabel
$default_scores = array_fill_keys($ids,0); //standaard tegen niemand gespeeld

foreach($data as $id => $player){ //per speler gaan bekijken
  $scores = $player['tegenstanders'];
  unset($scores['totaal']);
  $scores = array_merge($default_scores,$scores); //nu voor iedereen een score
  asort($scores); //sorteren op score (minste vooraan)
  $opponents = array_keys($scores); //tegenstanders geordend
  $opponent = array_shift($opponents); //tegenstander met minste partijen

  //verder afhandelen/opslaan/enz


}

?>
 
Jan R

Jan R

12/12/2021 11:21:49
Quote Anchor link
Sorry snap het niet.
Wie speelt nu tegen wie?
Gewijzigd op 12/12/2021 11:22:04 door Jan R
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

12/12/2021 13:47:26
Quote Anchor link
$id speelt tegen $opponent

Dan moet je verderop wel controleren dat zowel $id als $opponent niet meer aan iemand anders gekoppeld kunnen worden (een lijstje met $fulfilled bijhouden, en daarvoor de $id's overslaan, en deze uit $opponents halen).

Of is het dan nog weer de bedoeling dat als A tegen B of C kan spelen (beiden nog nooit tegen gespeeld), maar D al wel tegen C heeft gespeeld, dat ie dan ook nog zo wijs is om A aan C te koppelen, zodat B dan tegen D kan?
 
Jan R

Jan R

13/12/2021 08:15:51
Quote Anchor link
Tof dat je elke tegenstander op 0 partijen plaats. Ik werkte met isset
Juist dat je Totaal verwijderd. Stond op verkeerde plaats.

oorspronkelijke data aangepast.

Je basis is ongeveer hetzelfde als ik had echter ik blijf vastlopen.
ik heb ofwel onvolledige data, niet alle spelers gevonden, of kom in een eindeloze lus.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
    $ids
= array_keys($partijen);//partijen oorspronkelijke data
    {
        foreach($ids as $id) {//niemand speelt
            $speelt[$id]=false;
        }

        $i=$j=0;
        while ($i<count($ids)) {//loop door alle spelers
            $id1=$ids[$i];
            if(!$speelt[$id1]) {
                $j=0;
                while ($j<count($ids)) {//zoek tegestander
                    $id2=$ids[$j];
                    if(!$speelt[$id2]) {
                        if($id1!=$id2) {/niet tegen jezelf
                            if($partijen[$id1]['tegenstanders'][$id2]<=$verschilWZ) {// aantal parttijen < max toegelaten
                                $stappen[] = array($i,$j);//bewaar stappen om terug te keren indien lus niet volledig ok
                                $speelt[$id1]=$speelt[$id2]=true;//deze 2 spelers spelen nu wel
                                $borden[] = array($partijen[$id1],$partijen[$id2]);//bepaal bord. exact 2 spelers
                                if(alltrue($speelt)) {//eenvoudige lus welke kijkt of alle items in array true zijn
                                    break 2;// spring uit de 2 lussen
                                }
                                break;//ga naar volgende speler
                            }
                        }
                    }

                    $j++;
                }

                $j=0;
            }

            if($i==(count($ids)-1)) {//net voor einde kijken alles OK
                if(alltrue($speelt)) {
                    break;//OK dus uit lus
                }else{
                    $a = end($stappen);// niet ok stap terug
                    $i=($a[0]-1);
                    $j=($a[1]+1);
                    $speelt[$ids[$a[0]]] = $speelt[$ids[$a[0]]] = false;//spelers apelen toch niet
                    array_pop($borden);//verwijder bord
                }
            }

            $i++;
        }
    }

var_dump($borden);//wordt later opnieuw uitgewerkt :)
?>


Jan
 
Ad Fundum

Ad Fundum

15/12/2021 09:44:52
Quote Anchor link
Ik geloof niet dat ik de vraag begrijp, maar dat zal aan mij liggen.

In je voorbeeld zeg je "wit en zwart is het aantal keren met respectievelijke kleur gespeeld", en "het nummer bij tegenstanders is het aantal al keren tegen elkaar gespeeld".

Kijk ik naar Philippe, dan heeft hij 2x met wit gespeeld en 2x met zwart, dus 4x in totaal.
Maar als ik naar de tweede helft kijk, dan zie ik dat hij maar 3x heeft gespeeld, met ID's 115, 119, 126.

Hoe zit dat?
 
Jan R

Jan R

15/12/2021 13:55:33
Quote Anchor link
In de geleverde data staan enkel de spelers welke hun deelname bevestigd hebben. Ze kunnen dus ook tegen iemand anders gespeeld hebben. Totaal is i de berekening dus niet relevant maar wel nodig om te tonen in de browser.

De berekening start enkel als het aantal spelers paar is.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

20/12/2021 21:41:35
Quote Anchor link
Ik heb in een testdatabase twee tabellen gemaakt die zouden moeten lijken op de tabellen in je eigen database:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
-- SQL dump van testdatabase

CREATE TABLE `speler` (
  `id` int(10) UNSIGNED NOT NULL COMMENT 'ID',
  `naam` text NOT NULL COMMENT 'Naam',
  `punten` int(10) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT 0 COMMENT 'Punten'
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4 COMMENT='Spelers';

INSERT INTO `speler` (`id`, `naam`, `punten`) VALUES
(115, 'Eddy', 2020),
(117, 'Freddy', 2028),
(119, 'Jan', 2016),
(122, 'Thomas', 2030),
(123, 'Yvonne', 1984),
(126, 'Jacques', 1920),
(147, 'Philippe', 2048),
(148, 'Pierre Matthys', 1922);

CREATE TABLE `wedstrijd` (
  `id` int(10) UNSIGNED NOT NULL COMMENT 'ID',
  `wit` int(10) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT 0 COMMENT 'Wit',
  `zwart` int(10) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT 0 COMMENT 'Zwart'
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4 COMMENT='Wedstrijden';

INSERT INTO `wedstrijd` (`id`, `wit`, `zwart`) VALUES
(1, 147, 115),
(2, 147, 126),
(3, 122, 115),
(4, 122, 126),
(5, 117, 119),
(6, 117, 148),
(7, 115, 123),
(8, 119, 147),
(9, 119, 148),
(10, 123, 119),
(11, 148, 123),
(12, 126, 117);

ALTER TABLE `speler`
  ADD PRIMARY KEY (`id`);

ALTER TABLE `wedstrijd`
  ADD PRIMARY KEY (`id`),
  ADD KEY `wedstrijd_speler_wit` (`wit`),
  ADD KEY `wedstrijd_speler_zwart` (`zwart`);

ALTER TABLE `speler`
  MODIFY `id` int(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT COMMENT 'ID', AUTO_INCREMENT=149;

ALTER TABLE `wedstrijd`
  MODIFY `id` int(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT COMMENT 'ID', AUTO_INCREMENT=13;

ALTER TABLE `wedstrijd`
  ADD CONSTRAINT `wedstrijd_speler_wit` FOREIGN KEY (`wit`) REFERENCES `speler` (`id`) ON UPDATE CASCADE,
  ADD CONSTRAINT `wedstrijd_speler_zwart` FOREIGN KEY (`zwart`) REFERENCES `speler` (`id`) ON UPDATE CASCADE;

Daarin kan je met een query een ranking maken van spelercombinaties die de minste wedstrijden hebben gespeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
WITH `geselecteerd` AS (
  SELECT 147 AS `id`
  UNION SELECT 122
  UNION SELECT 117
  UNION SELECT 115
  UNION SELECT 119
  UNION SELECT 123
  UNION SELECT 148
  UNION SELECT 126
)
SELECT DISTINCT
  LEAST(`speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `speler_id`,
  GREATEST(`speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `tegenstander_id`,
  COUNT(`wedstrijd`.`id`)
    OVER (PARTITION BY `speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `wedstrijden`
FROM `geselecteerd` AS `speler`
  JOIN `geselecteerd` AS `tegenstander`
    ON `speler`.`id` != `tegenstander`.`id`
  LEFT JOIN `wedstrijd`
    ON (`wedstrijd`.`wit` = `speler`.`id`
      AND `wedstrijd`.`zwart` = `tegenstander`.`id`)
    OR (`wedstrijd`.`wit` = `tegenstander`.`id`
      AND `wedstrijd`.`zwart` = `speler`.`id`)
ORDER BY `wedstrijden`;

Ik was begonnen met recursief zoeken in MySQL maar de mogelijkheden zijn beperkter dan in andere databases als PostgreSQL en het is toch nog even puzzelen. Misschien is het laatste stukje logica eenvoudiger te maken in PHP.

Overigens zijn er meer mensen die dit probleem hebben willen oplossen in SQL.
 
Jan R

Jan R

20/12/2021 23:05:07
Quote Anchor link
Bedankt maar ik heb nooit gezegd dat het in sql moest zijn :) Daarom had ik er ook een json van gemaakt.

sql loopt al vast op 1° woord. 'with'
 
Ad Fundum

Ad Fundum

27/12/2021 20:53:22
Quote Anchor link
Klopt, je zei "Eerst heb ik data. Komt normaal uit de database maar om hier te posten even json gebruikt." dus het is logischer om het dan maar meteen goed uit de database te halen. Waar heb je een database anders voor?

WITH is onderdeel van een CTE, MySQL loopt daarmee achter. Je moet minimaal MySQL 8 hebben, anders moet je de query op de ouderwetse manier herschrijven, en jezelf herhalen in het FROM statement (dat kan dan wel weer beter met PHP):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
SELECT DISTINCT
  LEAST(`speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `speler_id`,
  GREATEST(`speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `tegenstander_id`,
  COUNT(`wedstrijd`.`id`)
    OVER (PARTITION BY `speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `wedstrijden`
FROM
  ( SELECT 147 AS `id`
    UNION SELECT 122
    UNION SELECT 117
    UNION SELECT 115
    UNION SELECT 119
    UNION SELECT 123
    UNION SELECT 148
    UNION SELECT 126
  ) AS `speler`
  JOIN
  ( SELECT 147 AS `id`
    UNION SELECT 122
    UNION SELECT 117
    UNION SELECT 115
    UNION SELECT 119
    UNION SELECT 123
    UNION SELECT 148
    UNION SELECT 126
  ) AS `tegenstander`
    ON `speler`.`id` != `tegenstander`.`id`
  LEFT JOIN `wedstrijd`
    ON (`wedstrijd`.`wit` = `speler`.`id`
      AND `wedstrijd`.`zwart` = `tegenstander`.`id`)
    OR (`wedstrijd`.`wit` = `tegenstander`.`id`
      AND `wedstrijd`.`zwart` = `speler`.`id`)
ORDER BY `wedstrijden`;
Gewijzigd op 27/12/2021 20:54:36 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.