Redirect naar de index als er geen specifieke pagina is ingetypt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Snelle Jaap

Snelle Jaap

19/11/2015 13:56:18
Quote Anchor link
Hoe redirect je naar de index pagina als er geen specifieke pagina is ingetypt?

Voorbeeld:

website.nl/website1 moet dan linken naar website.nl/website1/index.php

Ik heb nu een content page met joomla. Als ik niks achter de site url zet dan redirect die automatisch naar die content page met alias=index .

Zoals hier:

http://www.website.nl/website1/content.php?alias=index.var

Ik heb nu deze htaccess:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
DirectoryIndex
RewriteEngine  on
RewriteBase /

#Indexes uitzetten
Options -Indexes

#WEBSITE
RewriteRule ^index\.html$ http://www.website.nl/website1/index.php
RewriteRule ^home/contactgegevens http://www.website.nl/website1/page-contacts.php
RewriteRule ^home/(.*) http://www.website.nl/website1/content.php?alias=$1
RewriteRule ^cms/?$ http://www.website.nl/website1/cms/administrator/index.php
RewriteRule ^(.*)\.html(.*)$ http://www.website.nl/website1/content.php?alias=$1$2

?>


Toevoeging op 19/11/2015 14:04:20:

Laat maar, al gevonden met de volgende regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
RewriteRule ^$ http://www.website.nl/website1/index.php
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:30:10
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/11/2015 14:21:47
Quote Anchor link
Dit zou niet nodig moeten zijn, normaal is er al een default set van pagina's die standaard wordt geladen zonder opgave van een specifieke pagina, meestal is dit zoiets als index.htm(l), index.php (in die volgorde). Deze volgorde kun je ook veranderen.

Hier .htaccess voor gebruiken lijkt mij overkill.
Gewijzigd op 19/11/2015 14:22:28 door Thomas van den Heuvel
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

19/11/2015 14:24:25
Quote Anchor link
Zonder .htaccess opent hij altijd de contentpage als ik er niks achter typ. Terwijl de contentpage alleen bedoelt is voor artikelen die uit joomla worden gehaald.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/11/2015 16:04:48
Quote Anchor link
In Joomla kun je een homepage instellen - dit is het (menu?) item met een sterretje ervoor.

Althans, in het verleden was dit zo.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.