Redirect via .htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Tim Dielemans

Tim Dielemans

17/11/2013 16:05:57
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met een website te maken.
Ik ben ik redelijk ver.
Maar ik wil graag nog de puntjes op die I zetten.
En een puntje daarvan is Redirecten.

Ik heb al heel veel op google gezocht maar bij mij werkt het niet.

Dit staat er in mijn .htacces:
RewriteEngine On
Redirect /index.php?p=Home http://td-ict.nl/Home
Redirect /index.php?p=Over%20mij http://td-ict.nl/Over%20mij
Redirect /index.php?p=Websites http://td-ict.nl/Websites
Redirect /index.php?p=Webshops http://td-ict.nl/Webshops
Redirect /index.php?p=Social%20Media http://td-ict.nl/Social%20Media
Redirect /index.php?p=Marketing http://td-ict.nl/Marketing
Redirect /index.php?p=Computerhulp http://td-ict.nl/Computerhulp
Redirect /index.php?p=Portfolio http://td-ict.nl/Portfolio
Redirect /index.php?p=Contact http://td-ict.nl/Contact

Ik heb ook al verschillende generatoren gebruikt maar het wil niks helpen.

Wat doe ik fout?

Met vriendelijke groet,
Tim Dielemans.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 03:11:08
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/11/2013 16:37:32
Quote Anchor link
Weet je zeker dat je wilt redirecten? Of zoek je een rewrite rule die alles naar index.php herschrijft?

Voor een redirect ben je alleen de 301 vergeten toe te voegen. Bovendien heb je hiervoor de RewriteEngine niet nodig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Redirect 301 /index.php?p=Home http://td-ict.nl/Home
Redirect 301 /index.php?p=Over%20mij http://td-ict.nl/Over%20mij
Redirect 301 /index.php?p=Websites http://td-ict.nl/Websites
Redirect 301 /index.php?p=Webshops http://td-ict.nl/Webshops
Redirect 301 /index.php?p=Social%20Media http://td-ict.nl/Social%20Media
Redirect 301 /index.php?p=Marketing http://td-ict.nl/Marketing
Redirect 301 /index.php?p=Computerhulp http://td-ict.nl/Computerhulp
Redirect 301 /index.php?p=Portfolio http://td-ict.nl/Portfolio
Redirect 301 /index.php?p=Contact http://td-ict.nl/Contact
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

17/11/2013 17:11:09
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt voor je reactie.

Ik heb hem in me .htaccess gezet maar het werkt niet.
Ik krijg nog steeds de oude linken.
Gewijzigd op 17/11/2013 17:11:50 door Tim Dielemans
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/11/2013 17:18:44
Quote Anchor link
Webserver stoppen en herstarten.
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

17/11/2013 17:42:12
Quote Anchor link
Hoe doe ik dat?
Ik ben bij Antagonist.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

17/11/2013 20:15:16
Quote Anchor link
Volgens mij wil jij het omgekeerde van wat je Mod_Rewrite verteld om te doen.

Redirect ^Home/?$ /index.php?p=Home [NC,L] is waarschijnlijk wat je wilt.

Als je dan naar http://td-ict.nl/Home gaat wordt je intern doorverwezen naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

17/11/2013 20:42:11
Quote Anchor link
Dus als je dan op een menu knop klik die linkt naar index.php?p=Home dan veranderd hij het naar td-ict.nl/Home?
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

17/11/2013 20:54:57
Quote Anchor link
Kan je dan niet beter zo doen:

Code (htaccess)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
Redirect ^index.php?p=(.*)$ /$1


Heb het trouwens niet getest.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

17/11/2013 22:59:28
Quote Anchor link
Tim Dielemans op 17/11/2013 20:42:11:
Dus als je dan op een menu knop klik die linkt naar index.php?p=Home dan veranderd hij het naar td-ict.nl/Home?

Nee.
Leg a.u.b. beter uit wat je als resultaat wilt.

Wat wil je als url in de adresbalk hebben? En wat is de bijbehorende non-seo url?
Of verwacht je dat als je die regels toevoegt automatische alle non-seo urls in de html vervangen worden door de seo urls?
Of nog iets anders?
Gewijzigd op 17/11/2013 23:01:17 door Dos Moonen
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

18/11/2013 06:26:21
Quote Anchor link
Als ik naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home ga moet in de balk http://td-ict.nl/Home komen staan.
 
Bart V B

Bart V B

18/11/2013 08:07:15
Quote Anchor link
Dat werkt toch gewoon?
Je moet alleen de hyperlinks aanpassen.
Dus domain.tld/iets/.
Dat gebeurt niet automatisch. ;)
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/11/2013 08:16:55
Quote Anchor link
Tim Dielemans op 18/11/2013 06:26:21:
Als ik naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home ga moet in de balk http://td-ict.nl/Home komen staan.

Normaal gesproken is het zo dat je via mod_rewrite een mooie gebruiksvriendelijke url toevoegt en deze onzichtbaar voor de eind gebruiker (intern) doorverwijst naar de oude 'lelijke' url.

RewriteRule ^Home/?$ /index.php?p=Home [NC,L]
Die regel zorgt er voor dat als iemand naar http://td-ict.nl/Home of http://td-ict.nl/Home/ gaat hij/zij intern doorverwezen wordt naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home.
Hij/zij kan nog steeds zelf naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home gaan, en het zal werken.
Als dit je gewenste resultaat is had je het beter zo kunnen beschrijven: Als er http://td-ict.nl/Home in de adresbalk komt te staan wil ik dat http://td-ict.nl/index.php?p=Home uitgevoerd wordt zonder te redirecten.
Dit is in bijna alle gevallen goed genoeg.

Als jij om weet ik veel wat voor vreemde reden wilt dat als mensen zelf naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home gaan ze geredirect worden naar http://td-ict.nl/Home maar nog steeds http://td-ict.nl/index.php?p=Home uitgevoerd wordt. Dan ga je een heel onoverzichtelijke .htaccess (en mogelijk index.php) krijgen. Als het al kan.
Gewijzigd op 18/11/2013 15:19:50 door Dos Moonen
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

18/11/2013 08:26:55
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties.
Ik ga het vanmiddag testen.

Even nog voor mezelf:
Ik heb in mijn website een menu.
Als je daar bijvoorbeeld op Contact klikt, ga je naar index.php?p=Contact.
En dan wil ik dat dan de url wordt weergegeven als http:// td-ict.nl/Contact.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/11/2013 08:35:31
Quote Anchor link
>> Als je daar bijvoorbeeld op Contact klikt, ga je naar index.php?p=Contact.
En dan wil ik dat dan de url wordt weergegeven als http:// td-ict.nl/Contact.

Dat is de verkeerder gedachte.

Je moet linken naar http:// td-ict.nl/Contact. "Onderwater" stuur je dit verzoek dan door naar index.php?p=Contact.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/11/2013 08:42:45
Quote Anchor link
In je .htaccess zeg je eigenlijk alleen maar url X is het zelfde als Y, dus voer Y uit. Je kan linken naar beide.
Als je linkt naar Y krijg je dus Y in de adresbalk en wordt Y uitgevoerd.
ALs je linkt naar X krijg je dus X in de adresbalk en wordt Y uitgevoerd.

X is bijvoorbeeld http://td-ict.nl/Contact, Y zal dan http://td-ict.nl/index.php?p=Contact zijn.

Zolang je het op de verkeerde manier probeert te benaderen zal het erg lastig gaan.
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

18/11/2013 15:13:34
Quote Anchor link
Hoe komt mijn htaccess er dan uit te zien?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/11/2013 15:19:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule ^Home/?$ /index.php?p=Home [NC,L]
...
RewriteRule ^Contact/?$ /index.php?p=Contact [NC,L]
Gewijzigd op 18/11/2013 15:20:36 door Dos Moonen
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

18/11/2013 15:29:27
Quote Anchor link
Moet ik dan nog iets veranderen aan mijn dns ofzo?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/11/2013 15:35:23
Quote Anchor link
Nee?

Zorg dat AllowOverride voor de virtualhost/map in je apache config op All staan, anders wordt je .htaccess niet uitgevoerd.
Een simpele manier om te testen of je .htaccess actief is kan door er even wat onzin in te zetten en kijken of je nu alleen nog maar 500 internal server errors krijg voorgeschoteld. 'hqd89f$*' aan het eind van je .htaccess is bijvoorbeel onzin.

Edit:
[NC] geeft trouwens aan dat het niet hoofdletter gevoelig moet zijn. /home en /Home werken dus beide.
[L] betekend dat als deze rule uitgevoerd wordt, dit de laatste zal zijn. De rest wordt dan geskipt.
Meerdere flags kunnen tegelijkertijd actief zijn. Je kunt ze scheiden met een komma. [L,NC] en [NC,L] komt dus op het zelfde neer.
Gewijzigd op 18/11/2013 15:44:34 door Dos Moonen
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

18/11/2013 15:50:29
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt ik moet dus uw bovenstaand script in m'n htaccess zetten en dan AllowOverride all erbij en dan moet het werken.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/11/2013 16:06:20
Quote Anchor link
Zolang het een Apache server is wel. Over het algemeen is dit wel het geval.

AllowOverride in je .htaccess plaatsen is btw zinloos. Ik weet niet zeker of je dat bedoelde. Je zult het hoger op in de configuratie op All moeten zetten. ALS jij er tenminste rechten voor hebt.
Maar waarschijnlijk staat het al goed. Zo niet, dan kom je dat hier melden.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.