Refresh chrome werkt niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ronnie Vos

Ronnie Vos

13/11/2016 14:56:00
Quote Anchor link
Wij hebben een verzoekserver daar kunnen mensen hun bericht invullen en versturen, En dat komt dan bij ons binnen maar zodra bij ons de pagina vernieuwt krijgen wij een wit vlak en is alles weg. Misschien dat chrome iets niet ondersteund?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?PHP
// Session openen
session_start();
//Connect database
require('../config/config.php');

session_start();
if($_SESSION['security'] == "78dueyCG5HSGD29dbcYDBYuyb96b8GDBdi67d8g6dxDbSiD2bxSH2"){

?>

<meta http-equiv="refresh" content="30;URL=http://www.bonanzateam.nl/bonanzaradio123/reactiegroot.php"/>


<div align="center">
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

    if(count($_POST['aCheck']) > 0)
        {

        foreach($_POST['aCheck'] AS $sValue)
            {

            mysql_query("UPDATE `bericht` SET `status` = 0 WHERE `id` = {$sValue}") or die (mysql_error());
            }
        }
    }
  
?>

<form action="http://www.bonanzateam.nl/bonanzaradio123/reactiegroot.php" method="post">
<p align="center">&nbsp;</p><p><a href="http://www.bonanzateam.nl/bonanzaradio123/main_index.php"></a></p>
<div align="center">
  <table style="border: 1px solid black" bgcolor="#EEEEEE" width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
    <tr class="Arial18pxBlackBold">
      <td width="2%"><input type="checkbox" name="checkbox" value="checkbox"></td>
      <td width="20%" height="19" align="center">Afzender</td>
      <td width="43%" align="center">Bericht</td>
      <td width="35%" align="center">Verzoek</td>
    </tr>
  </table>
</div>
<p align="center">
  <?php
if($sql = mysql_query("SELECT * FROM `bericht` WHERE `status` = 1 ORDER BY `id` ASC"))
    {

    if(mysql_num_rows($sql) > 0)
        {

        $aantal = mysql_num_rows($sql);
        echo "<font class='Arial18pxblack'>Er is/zijn <b>".$aantal."</b> verzoekje(s)<br>\n</font>";
    
        while($record = mysql_fetch_array($sql))
            {

            echo "<table width='100%' style='border: 1px solid black' bgcolor='#EEEEEE'>";
            echo "<tr height='60' class='Arial18pxblack'>";
            echo "<td><input type=\"checkbox\" name=\"aCheck[]\" value=\"{$record['id']}\" />";
            echo "<td align='center' width='20%' align='left'>{$record['naam']}";
            echo "<td align='center' width='50%' align='left'>{$record['bericht']}";
            echo "<td align='center' width='30%' align='left'>{$record['verzoek']}";
            echo "</tr>";
            echo "<table>";
            echo "<br>";

            }

        
        echo "<br />";
        echo "<input name=\"submit\" type=\"submit\" value=\"Verwijder\"><br>";
        }

    else
        { die("<font class='Arial20pxBlack'>Er zijn geen berichten gevonden!</font>"); }
    }

?>

</p>

<?
}
?>

Afbeeldinguploading images
Gewijzigd op 13/11/2016 15:07:45 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:28:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/11/2016 15:08:11
Quote Anchor link
Waarom heb je twee keer session_start()?

Verder zijn de mysql_* functies verouderd. Gebruik liever PDO of MySQLi.
Gewijzigd op 13/11/2016 15:08:54 door - Ariën -
 
Koen Hollander

Koen Hollander

15/11/2016 09:06:47
Quote Anchor link
Warning

This extension was deprecated in PHP 5.5.0, and it was removed in PHP 7.0.0. Instead, the MySQLi or PDO_MySQL extension should be used. See also MySQL: choosing an API guide and related FAQ for more information. Alternatives to this function include:
 
Ronnie Vos

Ronnie Vos

15/11/2016 23:15:26
Quote Anchor link
Oke bedankt ga mij daar is in verdiepen en het script updaten.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

16/11/2016 14:11:39
Quote Anchor link
Ronnie Vos op 13/11/2016 14:56:00:
krijgen wij een wit vlak en is alles weg. Misschien dat chrome iets niet ondersteund?


De 1e vraag die bij mij naar boven komt: gebeurt dit alleen met Chrome? Of heb je dit ook met andere browsers?

Heb je (in testomgeving) error-reporting aan staan om daar te testen / controleren of mogelijk de verouderde / fout in de code aanleiding is voor foutmelding(en) (en daarmee een wit scherm)?

Als je op de witte pagina de broncode op vraagt, staat daar dan wel wat?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/11/2016 15:23:55
Quote Anchor link
Is het bovenstaande codefragment het hele bestand reactiegroot.php?
Maakt dit bestand onderdeel uit van een complete(re) webpagina?

Zonee (reactiegroot.php is een standalone script) dan is dit sowieso geen kloppend/geldig HTML document. Je kunt er dan uberhaupt niet van uitgaan dat deze altijd naar behoren werkt (ook al lijkt dit wel zo te zijn) simpelweg omdat deze niet valideert. In dat geval geldt "All bets are off".

Daarnaast lijkt mij een pagina met een formulier die zichzelf automatisch ververst nou niet bepaald handig. In het ongunstigste geval ben je net een reactie aan het typen wanneer de pagina zichzelf vernieuwt. Beter wellicht is een variant waarbij je met JavaScript via een AJAX-call een HTML-snippet ophaalt met hierin de berichten.

Tevens doe je er verstandig aan om data in je query alsmede je HTML-output te escapen om te voorkomen dat er allerlei ongewenste dingen gebeuren (zoals, ik noem maar een dwarsstraat, XSS).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.