Refresh stoppen bij showen div

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan

Stefan

22/03/2007 10:44:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een slowchat waarbij de pagina automastich moet worden gerefresh.. :) Probleem is echter dat als de div waarin het bericht wordt getypt ook op die pagina staat, en bij het refreshen dat blok dus steeds weggaat.

Dat blok wordt via dit stukje javascript getoond:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
state = 'none';

function showhide(layer_ref) {

if (state == 'block') {
state = 'none';
}
else {
state = 'block';
document.getElementById('div').innerHTML = '<meta http-equiv="refresh" content="2; url=index.php">'
}


Echter dat document.getElementById ding werkt dus niet.

Op http://msgerlive.nl/slowchat/ kun je het script in werking zien.

Wie helpt mij in de brand?

Groeten,

Stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 18:21:38
 
Jacco Engel

Jacco Engel

22/03/2007 10:47:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar Ajax. Dan kun je de data opnieuw laten ophalen en weergeven zonder zichtbaar te refeshen.

http://gothika.eu/test/
http://gothika.eu/test/list.php

Als je deze links in aparte vensters opent kun je zien wat ik bedoel :)

Als je bij http://gothika.eu/test/ iets invoerd krijg je het op
http://gothika.eu/test/list.php te zien
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

22/03/2007 10:50:00
Quote Anchor link
Wat is het probleem? Je meta tag gaat heel je pagina refreshen. Ik zou met ajax de laatste 20 berichten ophalen en in die div gooien, elke 2 sec ofzo. Ligt er maar aan hoe slow je chat is he :)
Elke halve seconde is beter maar dan krijgt je server het druk met 20 chattende mensen.
Dan hoef je dus geen meta refresh te bouwen en het enige dat ververst wordt is de chatbox.
 
Stefan

Stefan

22/03/2007 10:57:00
Quote Anchor link
Ja AJAX is heel leuk maar daar heb ik op het moment geen tijd voor (toetsweek)..
 
Stefan

Stefan

22/03/2007 10:58:00
Quote Anchor link
cervetti schreef op 22.03.2007 10:50:
Wat is het probleem? Je meta tag gaat heel je pagina refreshen. Ik zou met ajax de laatste 20 berichten ophalen en in die div gooien, elke 2 sec ofzo. Ligt er maar aan hoe slow je chat is he :)
Elke halve seconde is beter maar dan krijgt je server het druk met 20 chattende mensen.
Dan hoef je dus geen meta refresh te bouwen en het enige dat ververst wordt is de chatbox.


Mijn slowchat is voor maximaal 2 personen ;) het is een vervanging voor msn omdat het voor haar niet werkt op haar stage :P en meebo/webmessenger durft ze niet aan. vandaar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.