Reg Exp Charset

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- -

- -

28/09/2008 22:53:00
Quote Anchor link
Goedenavond,

Ik ben bezig met regular expressions, maar nou zit ik met een probleempje. Op dit moment heb ik de volgende regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$code
= preg_replace('/([^Tag">])&lt;([^<])(.*?)&gt;/msi', '\\1<span class="htmlOtherTag">&lt;\\2\\3&gt;</span>', $code);
?>


Nou is het de bedoeling dat deze replace alleen wordt toegepast als er geen Tag"> voor staat. Nu is het echter het geval dat hij al niet werkt als er bijvoorbeeld alleen > voor staat.

Weet misschien iemand hoe ik ervoor kan zorgen dat het alleen werkt wanneer het hele stuk ervoor staat? Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 21:26:14
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2008 23:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/(?<!Tag">)&lt;([^<])(.*?)&gt;/msi


Zo???

meer info
http://nl3.php.net/manual/en/regexp.reference.php

en dan Assertions
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
- -

- -

28/09/2008 23:07:00
Quote Anchor link
Quote:
Dat zou het zo moeten werken?


En dat doet het. Hartstikke bedankt!!
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2008 23:10:00
Quote Anchor link
echt??

Dan heb ik mijn post verkeerd verbeterd het was eerst:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/(?!Tag">)&lt;([^<])(.*?)&gt;/msi


Dan wordt dus alles vervangen met "Tag">" erachter, als ik het goed lees.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
- -

- -

28/09/2008 23:16:00
Quote Anchor link
Nee je had toch gelijk, de eerste is goed, maar doordat de tweede al beter was dan die van mij dacht ik even dat het al werkte :).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.