Regel overslaan bij resultaten uit mysqli database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan slaghuis

johan slaghuis

04/03/2016 12:49:15
Quote Anchor link
Ik ben mijn site aan het omzetten naar mysqli ipv mysql. Dit op aanraden van mijn provider.

Op een pagina wil ik dat na drie plaatjes er een nieuwe regel wordt gemaakt.

voorheen deed ik dat zo:

$a is het aantal items (rows) dat door de query wordt gegeven.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19

<? php

$query = "select item from tabel";
        $result = mysql_db_query ($db, $query);
        $numOfRows = mysql_num_rows ($result);

                 for ($a = 0; $a < $numOfRows; $i++)
              {


              $item = mysql_result ($result, $a, "item");
              

                           if($a%3==0) { echo "<br>"; }
                           echo"item";
                        
        }

?>

 


Na drie items sloeg de pagina een regel over.

Nu heb ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<? php
$link = mysqli_connect('host', 'user', 'dbww', 'dbname');

$sql = "SELECT item FROM tabel";

if(!$res = mysqli_query($link, $sql))
{

    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
}

else
{

    while($row = mysqli_fetch_assoc($res))
    {

      
    if(isset($a)) {$a = mysqli_num_rows($res);
    if($a%3==0) { echo "<br>"; }

echo "item";
      
    }

?>


Dit werkt echter niet! De rijen worden keurig geteld in $a.
r wordt echter geen nieuwe regel meer gemaakt.
Wat doe ik fout? Kan iemand helpen met een nieuwe code?

dank!
Johan
Gewijzigd op 04/03/2016 13:28:02 door Johan slaghuis
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:03:50
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/03/2016 13:05:25
Quote Anchor link
Zou je een duidelijekre titel kunnen gebruiken voor je topic die je probleem/vraagstelling beschrijft, en code-tags kunnen gebruiken?
Gewijzigd op 04/03/2016 13:05:37 door - Ariën -
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

04/03/2016 13:17:25
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/03/2016 13:05:25:
Zou je een duidelijekre titel kunnen gebruiken voor je topic die je probleem/vraagstelling beschrijft, en code-tags kunnen gebruiken?


Zoiets?
 
Jan de Laet

Jan de Laet

04/03/2016 13:33:25
Quote Anchor link
Op regel 16 bepaal je $a telkens weer binnen je while lus. Ik weet niet of dit goed gaat. Misschien bedoel !isset.

Is het niet eenvoudiger om dit te doen? In principe heb je num_rows niet nodig.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
   $a = 0;
   while($row = mysqli_fetch_assoc($res)) {
      
       if ($a%3==0) { echo "<br>"; }
       $a = $a + 1;

       echo "item";
    }
Gewijzigd op 04/03/2016 13:35:07 door Jan de Laet
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

04/03/2016 13:50:29
Quote Anchor link
Werkt sls een speer! Dank!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.