Regel uit text veld halen in SQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Adriaan Biesheuvel

Adriaan Biesheuvel

28/01/2010 10:09:00
Quote Anchor link
Ik heb een klein probleem iik heb geen idee hoe ik uit een text veld de regels afsondelijk uit kan halen.

Databses =
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?
/*
Table producten
naam_product
text      4050

Voorbeeld
regel1
regel2
regel3
regel4
regel5

Deze regel moeten dan in een waarde komen te staan.

Dit is wat ik nu heb.

*/

$query = "SELECT * FROM producten WHERE (id='$id')";
  $result = mysql_query($query)
       or die ("Couldn't execute query.");
  $row = mysql_fetch_array($result);


$producten = $row['producten'];

print nl2br($producten');

?>


Zo krijg ik alle producten te zien.
Stel dat ik 10 regels in dat veld heb en ik wil alle regels in een waarde doen.
Wat kan ik doen heeft iemand een idee.
Bijvoorbaad dank.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Adriaan Biesheuvel
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:43:31
 
- SanThe -

- SanThe -

28/01/2010 10:16:00
Quote Anchor link
Ik heb het idee dat jouw datamodel niet klopt.
Kijk eens naar normaliseren.
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 10:17:00
Quote Anchor link
Begrijp ik hieruit dat je 10 producten in 1 veld hebt staan?
Dat maakt het onnodig ingewikkeld.
Waarom niet per product een nieuw record aanmaken?

Je bent nu afhankelijk van de wijze waarop de producten in het veld staan. Na ieder product een RETURN of komma? Daar kan je dan op splitten, maar het is/blijft foutgevoelig.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.