Regel verwijderen van tabel dmv checkbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ben Elsinga

Ben Elsinga

13/01/2008 16:12:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een grote tabel met allerlei onderzoeks gegevens.
Ziet er zo uit(wel veel groter)

----------------------------------------------------
| Id | res | res1 | res2 | rest3 | etc | delbox |
----------------------------------------------------
| 1 | ja | nee | nee | ja | ja | v |
----------------------------------------------------
| 2 | ja | nee | nee | ja | nee | v |
----------------------------------------------------

Deze worden uit de db gehaald. op de plek van de 'v' staat een selectbox met de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
<input type='checkbox' class='check' name='delete[$id->id]' value='$id->id'>
?>


Onderaan staat een button:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
<input type='submit' name='delselect' value='Delete selected'>
?>


Die deze query uitvoert:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "DELETE * FROM dutch WHERE id = '".$id."'";
?>


Maar als ik die uitvoer zegt hij: undefined variable: ID
Naar mijn idee heb ik alles juist gedaan, maar misschien snap ik het niet goed... zou iemand kunnen helpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ben Elsinga
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:13:58
 
PHP Freak

PHP Freak

15/01/2008 08:43:00
Quote Anchor link
Hij zegt gewoon dat er niets aan $id is gekoppeld. Weet je zeker dat je $id een waarde meegeeft?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/01/2008 09:14:00
Quote Anchor link
Ik zou maar eens goed naar de gegevens in je $_POST array kijken. Dit inputveld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type='checkbox' class='check' name='delete[$id->id]' value='$id->id'>

Geeft namelijk zeker geen waarde in de variabele $id terug. Als de checkbox aangevinkt is, zul je een variabele als $_POST['delete']['het_id'] terugvinden in de $_POST array. Hierbij staat 'het_id' voor het id dat eerder in $id->id stond...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.