regex <a>...</a>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »
Peter  paul

peter paul

16/05/2011 14:40:50
Quote Anchor link
Ik probeer een regelar expression te maken maar het wil niet gaan zo als ik het ingedachten had.

Ik probeer het volgende te zoeken in een string.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href='...'> <img scr='...'> </a>

De info ophalen die op de plaats van de puntjes staat probeer ik op te halen. En het zou dan moeten werken op alle variante die kunnen. dus als er een class bij staat moet dat niets uit maken (<a class="link" href='...'>).

dit is wat ik heb bedacht:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$patroon = '/<[ \n\r]*a(?:.*?)href=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>[ \n\r]*<[ \n\r]*img[ \n\r]*(?:.*?)src=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>[ \n\r]*<[ \n\r]*/[ \n\r]*a[ \n\r]*>/i';

$part_one = '/<[ \n\r]*a(?:.*?)href=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>/i'; # <a href='...'>
$part_two = '<[ \n\r]*img[ \n\r]*(?:.*?)src=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>'; # <img scr='...'>
$part_three = '<[ \n\r]*/[ \n\r]*a[ \n\r]*>'; #</a>


Ziet iemand waar ik fout ga?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 23:31:26
 
Han eev

Han eev

16/05/2011 15:19:35
Quote Anchor link
http://gskinner.com/RegExr/
Succes, en dan net zolang prutsen totdat het lukt.
Anders zou ik 't maar via de DOM doen.
 
Mark L

Mark L

16/05/2011 17:27:01
Quote Anchor link
Punten die mij opvallen in je regex:
- [\'|\"] Dit betekent NIET ' of ", maar ' of | of " ! Maak hier dus gewoon [\'\"] van. Daarbij hoeft de dubbele quote niet gestript te worden, dus gewoon [\'"]

Ook matcht jouw code dit: <a href='url"><img src='url></a>

Dit wil je natuurlijk niet, dus kun je beter kijken naar een manier om te kijken naar het eerste teken en kijken wanneer deze stopt:
href=([\'"])(.*?)\1

Nu werkt enkel de url ZONDER enige quotes niet...
Hier moeten we nog voor compenseren: (href=([\'"])(.*?)\1|href=([^ ]+))

Daarbij vergeet je dat het ook toegestaan is om spaties e.d. tussen de href en het =-teken te zetten, ook kan dit tussen het =-teken en de waarden...

Ik denk dat je hiermee ver zult komen...
 
Peter  paul

peter paul

17/05/2011 16:49:20
Quote Anchor link
Ik ben al een heel stuk verder gekomen bedankt voor je goede uitleg er bij. Maar nou moet ik nog 1 ding (zo als ik het nou zie) proberen op te lossen.

het moet in dit deel gebeuren. href=([\'"])(.*?)\1

Ik wil graag dat er gecontroleerd wordt of de href eindigt op .jpg, .gif, .png of iets dergelijks.

kan ik daar iets maken als \.(jpg|gif|png)+ dus dat zou dan href=([\'"])(.*?\.(jpg|gif|png)+)\1 zijn

Dit heb ik dan ook getest maar loop tegen het volgende probleem aan.

VB:
<a href="1.htm"><img src="1.jpg" width="400" height="300" border="0"></a>

Na href staat geen van 3 mogelijkheden het is namelijk htm. Dus hij zou deze moeten over slaan. Maar hij gaat gewoon opzoek naar een stuk dat wel matched en dus extract hij 03.htm"><img src="tm_03.jpg
Gewijzigd op 17/05/2011 18:05:53 door peter paul
 
Pim -

Pim -

17/05/2011 17:54:36
 
Mark L

Mark L

17/05/2011 20:03:21
Quote Anchor link
Mag ik je regex tot nu toe zien?

Wat je hiertegen kunt doen ik kijken wat er absoluut niet in een url mag voorkomen. Ik denk nu als eerste aan quotes...

Je kunt namelijk vertellen wat er NIET in mag voorkomen: [^"]

Dan zou ik dit ervan maken: href=([\'"])([^\'"]+\.(?:jpg|gif|png))\1
Wat gebeurt hier?
eerst zoeken we op href=

Als we dit gevonden hebben pakken we de quote die erna staat ([\'"]) en slaan deze op als zijnde \1. Dan pakken we de tekst erna en zeggen dat daar geen quote in mag staan. Ik heb geprobeerd om de \1 te gebruiken, maar ik krijg [^\1] niet goed werkend, dus heb ik besloten dat er gewoon GEEN quote in mag... want dat zou je in principe alleen bij Javascript gebruiken, als ik het goed heb.
Daarna zoeken we op de extensie. Deze extensie hoeft niet als aparte variabele opgeslagen te worden: vandaar de ?: aan het begin van de group. En na de inhoud van het href-attribuut volgt de quote.

Als je het helemaal mooi/perfect wilt hebben, moet je denk ik de single en double quote apart matchen en ook nog controleren op eventueel gestripte quotes:

<a href="http://www.quote.nl/quote\".htm"><img src="1.jpg" width="400" height="300" border="0"></a>

Ik heb al gezegd dat er ook spaties/enters tussen de href en het =-teken kan zitten..
Daarbij wil ik ook melden dat een extensie niet alles zegt. Sommige afbeeldingen zijn .php; als ze gerendered worden via GD o.i.d. ... Daarbij kun je natuurlijk ook controleren of de inhoud van het href-attribuut gelijk is aan die van de src.
 
Peter  paul

peter paul

19/05/2011 09:58:23
Quote Anchor link
dit is wat ik tot nu toe heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/<[ \n\r]*a(?:.*?)href[ \n\r]*=[ \n\r]*([\'"])([^\'"]+\.(?:jpg|gif|png|wmv|mpg))\1(?:.*?)>(?:.*?)<[ \n\r]*img[ \n\r]*(?:.*?)src[ \n\r]*=[ \n\r]*([\'"])(.*?)\1(?:.*?)>(?:.*?)<[ \n\r]*\/[ \n\r]*a[ \n\r]*>/is


Maar na veel testen ben ik iets tegen gekomen wat niet gaat zo als ik in gedachten had.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<a href="test.jpg">test</a>
<img src="image.png">
<a href="test2.jpg">test2</a>


Rekent hij ook goed. Dus ik denk dat ik moet proberen er voor te zorgen dat in onderstaande combinatie </a> niet in dat deel mag voor komen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
>(?:.*?)<


Maar het probleem is </a> kan op meerdere manieren geschreven worden met spaties en dergelijke. Hoe kan ik dit oplossen?
Gewijzigd op 19/05/2011 10:00:07 door peter paul
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.