Regex, dubbele tekens vermijden?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/12/2016 16:17:01
Quote Anchor link
Hallo,

Een vraagje ... is het mogelijk (en zo ja hoe) om via een regex dubbele tekens af te keuren?

Wat ik graag zou willen is dat ik bijv. kan aangeven dat er letters en cijfers gebruikt mogen worden, en spaties, punten en streepjes. Dan krijg je zoiets:

pattern="^[- .0-9A-Za-z]$"

Maar ik wil niet dat men dubbele spaties, streepjes en punten kan gebruiken.

Dus dit mag wel: Ozzie.PHP-Hulp
Maar dit niet: Ozzie..PHP--Hulp

Is het mogelijk om in een regex aan te geven dat er alleen 'enkele' streepjes, spaties en punten gebruikt mogen worden?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 15:15:54
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/12/2016 18:26:06
Quote Anchor link
Deed dit :

http://www.google.nl/search?q=php+regex+remove+duplicate+characters

Deze bevat de oplossing :

http://stackoverflow.com/a/10342485

Paste het wat aan :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$n
= 'Ozzie..PHP--Hulp';

echo '<p>' . $n . '</p>';

$n = preg_replace('/([\.-\s])\\1+/', '$1', $n);

echo '<p>' . $n . '</p>';

?>
Gewijzigd op 26/12/2016 18:27:31 door Adoptive Solution
 
- SanThe -

- SanThe -

26/12/2016 18:37:22
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 26/12/2016 18:26:06:
Paste het wat aan :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$n
= 'Ozzie..PHP--Hulp';

echo '<p>' . $n . '</p>';

$n = preg_replace('/([\.-\s])\\1+/', '$1', $n);

echo '<p>' . $n . '</p>';

?>


Bron output hier: <p>Ozzie..PHP--Hulp</p><p></p>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/12/2016 18:56:20
Quote Anchor link
Grappig, op m'n Mac doet ie het wel, op m'n NAS niet.

Wel, Ozzie heeft vastwel een 'goed basisboek' waar het in staat hoe je het doet.

Toevoeging op 26/12/2016 19:30:22:

Ik heb geen goed boek, moest dus even in mijn eigen archief bladeren.

Dit moet het wel goed doen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$string
= 'Oz    zie.....PHP----Hulp';

echo '<p>' . $string . '</p>' . PHP_EOL;

$patterns = array();
$patterns[0] = '/\.+/';
$patterns[1] = '/-+/';
$patterns[2] = '/\s+/';

$replacements = array();
$replacements[0] = '.';
$replacements[1] = '-';
$replacements[2] = ' ';

echo '<p>' . preg_replace($patterns, $replacements, $string) . '</p>' . PHP_EOL;

?>


http://adoptive.esy.es/remove-double.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/12/2016 21:25:48
Quote Anchor link
Ik geloof dat jullie me verkeerd begrepen hebben :-s

De vraag is hoe ik dus een negatieve match krijg. Er hoeft niks vervangen te worden. De regex moet simpelweg niet slagen als er .. of -- of dubbele spatie in staat.

Ik denk dat ik het maar ga oplossen met lookaheads.

Toevoeging op 26/12/2016 21:27:04:

PS

>> Wel, Ozzie heeft vastwel een 'goed basisboek' waar het in staat hoe je het doet.

Wat was de bedoeling van die opmerking?
 
Wouter J

Wouter J

26/12/2016 22:44:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

$pattern
= '/
  ^
  (?:
    [[:alnum:]] # letters + cijfers
    |
    (?:
      ([.\s-])  # punt, spatie en streepje
      (?!\1)    # niet gevolgt door hetzelfde teken
    )
  )+
  $
/x'
;

$tests = ['Ozzie..PHP--Hulp', 'Ozzie.PHP-Hulp', 'a.b.c.'];

foreach ($tests as $t) {
    if (preg_match($pattern, $t)) {
        echo 'OK '.$t.PHP_EOL;
    }
else {
        echo 'NO '.$t.PHP_EOL;
    }
}


?>


Dit staat bijv. "Ozzie.-PHP-Hulp" wel toe, als dat ook niet mag wordt de pattern:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$pattern
= '/
  ^
  (?:
    [[:alnum:]]     # letters + cijfers
    |
    (?:
      [.\s-]        # punt, spatie en streepje
      (?:[^.\s-]|$) # gevolgt door of een *niet* punt, spatie, streepje of het einde van de string
    )
  )+
  $
/x'
;
?>
Gewijzigd op 26/12/2016 22:45:09 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/12/2016 23:22:23
Quote Anchor link
Thanks Wouter, daar moet ik wel wat mee kunnen!

Wat doet nu precies die "?:" ?

Toevoeging op 26/12/2016 23:32:02:

Dit stukje ?:[[:alnum:]] werkt bij mij alleen als ik het zo doe

?:[0-9A-Za-z]

Dus zonder die dubbele blokhaken. Heb je toevallig enig idee waarom? Ook zie ik geen verschil als ik in dit stukje ?: weglaat. Het resultaat lijkt dan gewoon hetzelfde te zijn.

(PS ik gebruik het als een pattern in een html5 input-veld)
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

27/12/2016 00:01:07
Quote Anchor link
?: zorgt ervoor dat de capture group niet wordt opgeslagen, zie de resulterende array wanneer je preg_match gebruikt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2016 00:03:49
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 27/12/2016 00:01:07:
?: zorgt ervoor dat de capture group niet wordt opgeslagen, zie de resulterende array wanneer je preg_match gebruikt.

Wat is daarvan precies (wel of juist niet) het nut?

Ik wil dus enkel valideren (html5 input pattern) of iemand iets geldigs heeft ingevuld.
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2016 00:04:56
Quote Anchor link
Quote:
(PS ik gebruik het als een pattern in een html5 input-veld)

Dat verklaard het [[:alnum:]] stukje :) HTML5 input velden gebruiken de JavaScript regex engine. Deze ondersteund geen speciale character classes zoals [:alnum:] (wat gewoon een short-hand is voor [\w\d] in PHP).

Quote:
Wat doet nu precies die "?:" ?

Normaal gesproken wordt een capture group "gecaptured" (opgeslagen). Dit betekend dat we er later weer naar kunnen referreren doormiddel van zijn index. Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
preg_match('/(a)(b)(c)/', 'abc');
/* Capture groups:
 1: a
 2: b
 3: c */

Deze indexen kun je dan weer gebruiken in de regex. Bijvoorbeeld /([a-z])\1/ zal 2 keer dezelfde letter achter elkaar matchen.

Dit opslaan van de capture group kost wat geheugen en wat tijd. Door (?:...) ipv (...) te gebruiken vertel je dat de capture group niet opgeslagen moet worden. Op deze manier wordt je regex iets sneller. Dit is waarschijnlijk vooral pas merkbaar bij grote hoeveelheden matchen, dus in dit geval een grote lengte van de string.

Zie ook http://www.regular-expressions.info/brackets.html , een hele handige site voor informatie over alle syntaxen in regex en het optimaliseren daarvan.
Gewijzigd op 27/12/2016 00:07:01 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2016 00:16:24
Quote Anchor link
Ah zo ... dan kan ik dus beter overal die ?: toepassen. Weer wat geleerd :-)

Nog een laatste vraag.

Nog even uitgaande van die voorgaande regex ...

Dit stukje (?:[^.\s-]|$) vond ik op zich wel mooi ... dat je dus ook niet bijv. .- kunt krijgen. Het nadeel is nu echter dat je ipv .- wel bijv. een vreemd teken kunt zetten bijv .* wat ik eigenlijk niet wil. Is dat nog (makkelijk) op te lossen?

Idealiter zou ik (ongeveer) dit willen:

BEGIN en EINDIG de string met een letter of getal. Daartussen zijn de enige toegestane karakters letters en cijfers en de volgende vreemde tekens: spatie streepje punt ... maar die mogen niet na elkaar volgen, met als enige uitzondering een punt die wél gevolgd mag worden door een spatie. Heb je daar nog een tip voor hoe ik dat moet aanpakken?

Dit mag:
Ozzie PHPhulp
Ozzie.PHP-hulp
Ozzie. PHP-hulp

Maar dit mag niet:
.Ozzie (begint niet met een letter of getal)
Ozzie- (eindigt niet met een letter of getal)
Ozzie.-PHPhulp (punt en streepje na elkaar mag niet)
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2016 00:39:42
Quote Anchor link
Oh, maar die begin en eindig met een letter of getal maakt t een stuk makkelijker:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/^[a-zA-Z0-9](?:[a-zA-Z0-9]|[.\s\-a-zA-Z0-9][a-zA-Z0-9])*$/

Oftewel: Een alnum, gevolgd door of een alnum of een speciaal teken die op zijn minst weer wordt gevolgd door een alnum. En dat laatste dan 0 of meer keer. Misschien iets leesbaarder in een parsing grammer syntax:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
String         <- Alnum AlnumOrSpecial*
AlnumOrSpecial <- Alnum / (Special Alnum)
Alnum          <- [a-zA-Z0-9]
Special        <- [-. ]
Gewijzigd op 27/12/2016 00:40:24 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2016 00:59:33
Quote Anchor link
Ah, zo ja. Nice! Dat is inderdaad precies wat ik bedoelde. Thanks very much :-)

Toevoeging op 27/12/2016 01:32:24:

PS

Kan ik dit

(?:[a-zA-Z0-9]|[.\s\-a-zA-Z0-9][a-zA-Z0-9])*

ook vervangen door

(?:[.\s\-]?[a-zA-Z0-9])*

En zo ja, is het een beter dan het ander of maakt dat niks uit?
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2016 10:36:12
Quote Anchor link
Ja, dat kun je veranderen. En ik zou zeggen dat de eerste wellicht wat sneller zou zijn, aangezien de tweede een geneste optional quantifier heeft (? en *). Hierdoor moet de engine in het geval van een non-match veel backtracking toepassen, wat het geheel trager zou maken.

Maar voor simpele HTML5 input validatie is dat allemaal over-optimalisatie. En zou dan wel voor jouw optie kiezen, een stuk leesbaarder naar mijn idee.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2016 12:22:30
Quote Anchor link
Wouter, thanks.

Ik wil eigenlijk toch terug naar de eerste variant die jij had voorgesteld. Dus geen dezelfde vreemde tekens achter elkaar, maar verschillende vreemde tekens achter elkaar mag wel.

Dus niet 2x een spatie achter elkaar maar een punt en een spatie mag bijvoorbeeld wel.

Ik vond dit zelf wel een hele toffe oplossing van jou:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
([.\s-])  # punt, spatie en streepje    
(?!\1)    # niet gevolgt door hetzelfde teken

Het enige nadeel is nu dat ik na een punt, streepje of spatie een gek teken kan zetten. Je zou dus bijvoorbeeld .* kunnen doen, terwijl een sterretje niet is toegestaan.

Wat ik dus zou willen, is dit:

We hebben vreemde tekens: [.\s-]
En cijfers en letters: [0-9a-zA-Z]

Cijfers en letters mogen gewoon achter elkaar. Geen enkel probleem.

Maar een vreemd tegen moet gevolgd worden door óf een cijfer of letter óf een ANDER vreemd teken.

Is dat op een handige manier te doen? Het mooiste zou zijn als je kunt zeggen ... een vreemd teken moet gevolgd worden door [.-\s0-9a-zA-Z] maar dan zonder datzelfde vreemde teken. Ik kan wel voor ieder vreemd teken een aparte groep maken waar dat teken door gevolgd moet worden, maar dan wordt de regex zo enorm lang (in de praktijk zijn het zelfs nog een paar meer vreemde tekens).

Maar goed, dus even samengevat.

Cijfers en letters mogen elkaar gewoon opvolgen, maar een vreemd teken mag niet door datzelfde vreemde teken worden gevolgd, maar wel door een ander vreemd teken of een cijfer of letter.

Weet je daar nog iets voor? Dat zou geweldig zijn.
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2016 16:28:35
Quote Anchor link
Look arounds zijn zero-length assertions. Deze worden dus wel gematched, maar zorgen dus niet voor het consumen van de gematchde string. Dus /^(?:(\w)(?!\1))+$/ zal een string matchen als deze volledig bestaat uit woord tekens (de \w) terwijl deze niet opgevolgd worden door hetzelfde teken (het (?!\1) gedeelte).

Dus ([.\s-])(?!\1) matched alleen de punt, spatie of streepje. Niet het teken daarna (het controleert alleen of het teken daarna niet hetzelfde teken is). Dus /^(?:[a-zA-Z0-9]|([.\s-])(?!\1|$))+$/ zal moeten werken naar mijn idee.

https://jsbin.com/jabiloxoju/edit?js,output
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2016 16:38:21
Quote Anchor link
Dat ziet er tof uit en daar moet ik wel mee vooruit kunnen.

Ik snap alleen niet waarom "abc." een negatieve match oplevert. Die zou toch moeten kloppen?
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2016 17:54:50
Quote Anchor link
De lookahead is (?!\1|$) oftewel: Niet \1 of $. Dus niet het einde van de string. Dat is precies wat je wou, toch?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2016 18:00:51
Quote Anchor link
Ah zo ... misschien dat ie toch wel op een vreemd teken mag eindigen ... maar dan kan ik gewoon |$ weghalen. Dat komt wel goed :-)

Thanks Wouter. Je hebt me weer wat bijgeleerd! :-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/12/2016 16:25:27
Quote Anchor link
In plaats van a-zA-Z zou je ook simpelweg a-z kunnen gebruiken in combinatie met de /i switch (flag) voor case-insensitive matching.

Mogelijk zou je ook aan een alternatieve oplossing kunnen denken waarbij je niet-legale karakters replaced (maar vermijd blacklists omdat je dan mogelijk niet alle ongewenste gevallen vangt) en dan na afloop deze (potentieel aangepaste) string vergelijkt met het origineel. Indien de twee strings verschillen wil dat zeggen dat er illegale karakters gestript zijn en dus dat de invoer ongeldig was.

Bij het zoeken naar een oplossing ben je niet per definitie beperkt tot de kaders van je regexp. En mogelijk maakt dat het regexp-deel een stuk eenvoudiger ;).
Gewijzigd op 28/12/2016 16:57:36 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/12/2016 13:40:38
Quote Anchor link
>> In plaats van a-zA-Z zou je ook simpelweg a-z kunnen gebruiken in combinatie met de /i switch (flag) voor case-insensitive matching.

Thanks, ik zal dat straks nog eens proberen, hoewel ik meen ergens gelezen te hebben dat dat voor een html5 input pattern niet werkt, maar zeker weten doe ik dat niet meer.

>> Bij het zoeken naar een oplossing ben je niet per definitie beperkt tot de kaders van je regexp. En mogelijk maakt dat het regexp-deel een stuk eenvoudiger ;).

Klopt inderdaad, maar in sommige situaties vind ik een regex wel de "mooiere" oplossing. Vooral omdat het hier echt om een bepaald patroon gaat, en in mindere mate om de vraag 'zit dat teken er wel of niet in'. Maar wat je zegt klopt zeker. Er zijn meerdere mogelijkheden.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.