regex <a>...</a>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »
Peter  paul

peter paul

16/05/2011 14:40:50
Quote Anchor link
Ik probeer een regelar expression te maken maar het wil niet gaan zo als ik het ingedachten had.

Ik probeer het volgende te zoeken in een string.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href='...'> <img scr='...'> </a>

De info ophalen die op de plaats van de puntjes staat probeer ik op te halen. En het zou dan moeten werken op alle variante die kunnen. dus als er een class bij staat moet dat niets uit maken (<a class="link" href='...'>).

dit is wat ik heb bedacht:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$patroon = '/<[ \n\r]*a(?:.*?)href=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>[ \n\r]*<[ \n\r]*img[ \n\r]*(?:.*?)src=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>[ \n\r]*<[ \n\r]*/[ \n\r]*a[ \n\r]*>/i';

$part_one = '/<[ \n\r]*a(?:.*?)href=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>/i'; # <a href='...'>
$part_two = '<[ \n\r]*img[ \n\r]*(?:.*?)src=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>'; # <img scr='...'>
$part_three = '<[ \n\r]*/[ \n\r]*a[ \n\r]*>'; #</a>


Ziet iemand waar ik fout ga?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:08:05
 
Han eev

Han eev

16/05/2011 15:19:35
Quote Anchor link
http://gskinner.com/RegExr/
Succes, en dan net zolang prutsen totdat het lukt.
Anders zou ik 't maar via de DOM doen.
 
Mark L

Mark L

16/05/2011 17:27:01
Quote Anchor link
Punten die mij opvallen in je regex:
- [\'|\"] Dit betekent NIET ' of ", maar ' of | of " ! Maak hier dus gewoon [\'\"] van. Daarbij hoeft de dubbele quote niet gestript te worden, dus gewoon [\'"]

Ook matcht jouw code dit: <a href='url"><img src='url></a>

Dit wil je natuurlijk niet, dus kun je beter kijken naar een manier om te kijken naar het eerste teken en kijken wanneer deze stopt:
href=([\'"])(.*?)\1

Nu werkt enkel de url ZONDER enige quotes niet...
Hier moeten we nog voor compenseren: (href=([\'"])(.*?)\1|href=([^ ]+))

Daarbij vergeet je dat het ook toegestaan is om spaties e.d. tussen de href en het =-teken te zetten, ook kan dit tussen het =-teken en de waarden...

Ik denk dat je hiermee ver zult komen...
 
Peter  paul

peter paul

17/05/2011 16:49:20
Quote Anchor link
Ik ben al een heel stuk verder gekomen bedankt voor je goede uitleg er bij. Maar nou moet ik nog 1 ding (zo als ik het nou zie) proberen op te lossen.

het moet in dit deel gebeuren. href=([\'"])(.*?)\1

Ik wil graag dat er gecontroleerd wordt of de href eindigt op .jpg, .gif, .png of iets dergelijks.

kan ik daar iets maken als \.(jpg|gif|png)+ dus dat zou dan href=([\'"])(.*?\.(jpg|gif|png)+)\1 zijn

Dit heb ik dan ook getest maar loop tegen het volgende probleem aan.

VB:
<a href="1.htm"><img src="1.jpg" width="400" height="300" border="0"></a>

Na href staat geen van 3 mogelijkheden het is namelijk htm. Dus hij zou deze moeten over slaan. Maar hij gaat gewoon opzoek naar een stuk dat wel matched en dus extract hij 03.htm"><img src="tm_03.jpg
Gewijzigd op 17/05/2011 18:05:53 door peter paul
 
Pim -

Pim -

17/05/2011 17:54:36
 
Mark L

Mark L

17/05/2011 20:03:21
Quote Anchor link
Mag ik je regex tot nu toe zien?

Wat je hiertegen kunt doen ik kijken wat er absoluut niet in een url mag voorkomen. Ik denk nu als eerste aan quotes...

Je kunt namelijk vertellen wat er NIET in mag voorkomen: [^"]

Dan zou ik dit ervan maken: href=([\'"])([^\'"]+\.(?:jpg|gif|png))\1
Wat gebeurt hier?
eerst zoeken we op href=

Als we dit gevonden hebben pakken we de quote die erna staat ([\'"]) en slaan deze op als zijnde \1. Dan pakken we de tekst erna en zeggen dat daar geen quote in mag staan. Ik heb geprobeerd om de \1 te gebruiken, maar ik krijg [^\1] niet goed werkend, dus heb ik besloten dat er gewoon GEEN quote in mag... want dat zou je in principe alleen bij Javascript gebruiken, als ik het goed heb.
Daarna zoeken we op de extensie. Deze extensie hoeft niet als aparte variabele opgeslagen te worden: vandaar de ?: aan het begin van de group. En na de inhoud van het href-attribuut volgt de quote.

Als je het helemaal mooi/perfect wilt hebben, moet je denk ik de single en double quote apart matchen en ook nog controleren op eventueel gestripte quotes:

<a href="http://www.quote.nl/quote\".htm"><img src="1.jpg" width="400" height="300" border="0"></a>

Ik heb al gezegd dat er ook spaties/enters tussen de href en het =-teken kan zitten..
Daarbij wil ik ook melden dat een extensie niet alles zegt. Sommige afbeeldingen zijn .php; als ze gerendered worden via GD o.i.d. ... Daarbij kun je natuurlijk ook controleren of de inhoud van het href-attribuut gelijk is aan die van de src.
 
Peter  paul

peter paul

19/05/2011 09:58:23
Quote Anchor link
dit is wat ik tot nu toe heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/<[ \n\r]*a(?:.*?)href[ \n\r]*=[ \n\r]*([\'"])([^\'"]+\.(?:jpg|gif|png|wmv|mpg))\1(?:.*?)>(?:.*?)<[ \n\r]*img[ \n\r]*(?:.*?)src[ \n\r]*=[ \n\r]*([\'"])(.*?)\1(?:.*?)>(?:.*?)<[ \n\r]*\/[ \n\r]*a[ \n\r]*>/is


Maar na veel testen ben ik iets tegen gekomen wat niet gaat zo als ik in gedachten had.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<a href="test.jpg">test</a>
<img src="image.png">
<a href="test2.jpg">test2</a>


Rekent hij ook goed. Dus ik denk dat ik moet proberen er voor te zorgen dat in onderstaande combinatie </a> niet in dat deel mag voor komen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
>(?:.*?)<


Maar het probleem is </a> kan op meerdere manieren geschreven worden met spaties en dergelijke. Hoe kan ik dit oplossen?
Gewijzigd op 19/05/2011 10:00:07 door peter paul
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.