regex?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/12/2009 14:35:00
Quote Anchor link
beste,

Ik heb een menings vraag.

Ik heb in elk php script een bepaalde header gezet tussen bepaalde tags.

/*--startinit-->!

inhoud hier

!>--endinit*/


Nou vroeg ik me af... Wat is nou de beste, netste methode om de 'inhoud hier' in een var te krijgen? Ik dacht aan een regex, alleen ben ik hier nog niet in thuis, *als dit de beste methode is, zou iemand die dan willen schrijven voor me? met een uitleg dat ik het snap :)*

Ik zou niet weten hoe het anders moet.

mvg,

wesley.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:45:57
 

13/12/2009 16:10:00
Quote Anchor link
Php die dan nog eens moet worden uitgevoerd? Ik vind het nogal eng klinken. Meestal wil je dat niet echt.
En je kunt ook met explode of substr o.i.d. werken. Is beter dan regex. Maar dan zit je met eval en die is evil.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/12/2009 18:06:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je php die nog is moet worden uitgevoerd? Daar heb ik het nooit over gehad. Ik vroeg alleen hoe ik de tekst, tussen die 2 tags in een var kon stoppen. Ik dacht aan regex, maar dat lukt mij niet. Dus vraag ik me af of iemand die regex voor mij kan maken met uitleg, dat ik er wat van leer. Of hoe het beter kan.
 

13/12/2009 19:02:00
Quote Anchor link
Nou, je had het over php en over init, dus dan kom ik vrij snel bij dat je php wilt uitvoeren.
Wordt dit soms een bbcode parser ofzo?
Klooi eens wat met RegExr zou ik zeggen. Het is in principe niet zo moeilijk.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/12/2009 19:18:00
Quote Anchor link
Nee nee. het word een plugin systeem. Maar de mensen die plugins schrijven, moeten deze wel bepaalde headers meegeven. *geen php headers* gewoon, comment headers. Dit omdat er dan automatisch documentatie kan worden gemaakt, en het script automatisch toegevoegd kan worden. Is best handig. Ik ben nu bezig met de 'bot' die de files die zijn geupload, automatisch installeert. Maar ik moest die headers kunnen uitlezen. ik heb het nu werkende gekregen.

Stel voor je hebt dit bovenaan je php file:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    /*
   *| Wettelijke publicaties
   *| Deze plugin maakt het mogelijk om 1 of meerdere belgische btw nummers op te slaan,
      waar u dan van te zien krijgt of er wijzigingen zijn aangebracht sinds de laatste keer dat u keek.
   *| NL[Belgisch]
   *| 0.1
   *| Accounting/ Boekhouding
   *| free
   *| Wesley Overdijk
   *| none.  
   !>--endinit*/
  
?>


Dan word deze plugin geupload, en gaat mijn bot door de map heen op zoek naar de nieuwe plugins. Like so:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
function dirList ($directory)
{
                                              
    // create an array to hold directory list
    $results = array();

    // create a handler for the directory
    $handler = opendir($directory);

    // keep going until all files in directory have been read
    while ($file = readdir($handler)) {

        // if $file isn't this directory or its parent,
        // add it to the results array

        if ($file != '.' && $file != '..')
            $results[] = $file;
    }


    // tidy up: close the handler
    closedir($handler);

    // done!
    return $results;      
}


$allFiles = dirList('plugins');
foreach($allFiles as $crawlX)
{

    echo "<h2>$crawlX</h2>";
    $getHeaders = file_get_contents('plugins/'.$crawlX);
    $segments = explode('!>--endinit*/',$getHeaders);
    $pluginDetails = $segments[0];
    $allPlugins = explode('*|', $pluginDetails);  
    echo "Name: ".$allPlugins[1]."<br />";
    echo "Description: ".$allPlugins[2]."<br />";
    echo "Language: ".$allPlugins[3]."<br />";
    echo "Version: ".$allPlugins[4]."<br />";
    echo "Subject: ".$allPlugins[5]."<br />";
    echo "Licence: ".$allPlugins[6]."<br />";
    echo "Author: ".$allPlugins[7]."<br />";
    echo "Database: ".$allPlugins[8]."<br />";
}

?>


Dit is dan de test. De echo. Maar dit word dan weg geschreven. Dat achter database zijn de tabellen die moeten worden aangemaakt bij installatie. Wel een mooi systeem toch
 

13/12/2009 19:24:00
Quote Anchor link
Ah.
Maar waarom doe je het dan niet gelijk op phpdoc manier? Dan kan sommige editors er ook gelijk wat van snappen enzo. Want ik snap wel ongeveer die comments van die voorbeeld module, maar die laatste none bijvoorbeeld niet.
En ook is het met phpdoc makkelijk te genereren enzo.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/12/2009 19:32:00
Quote Anchor link
I know. Maar ik wil mijn eigen documentatie maken, omdat ik die gegevens ook moet opslaan in de database. Het idee is dus... Dat de plugins worden geupload, en de gegevens weg geschreven. Het is een opensource project.

Nou is de bedoeling dat mensen die niet programmeren, gebruik kunnen maken van dit project. deze mensen registreren zich en maken hun eigen website. Volledig variabel. alles kan aangepast worden. De lay-out, de locatie van de divs, vakken, flash objecten, plugins... Pagina's met username en password beschermen, registratie login, forum plugin, gastenboek plugin, accounting toold, boekhoud pakketten online. alles. Deze mensen bestellen dan optioneel een domein naam *of behouden de standaard, keuze.mijndomein.com* en hebben een eigen website, in een paar hele simpele stappen. het idee erachter is dat het zich blijft uitbreiden. Mensen willen bijvoorbeeld graag een... upload script voor bestanden, of.. een shoutbox. Als die plugins niet bestaan, worden die gemaakt, en kunnen toekomstige gebruikers deze direct kiezen. Het moet dus een enorme database met files en plugins worden. *extra uitleg, wss overbodig*

Dus ik wil ook zelf documentatie hebben edg, om een vaste syntax te maken voor plugins.
 

13/12/2009 19:35:00
Quote Anchor link
Jij moet het weten, maar ik zie nog steeds niet in waarom je niet gewoon een algemeen geaccepteerde manier wilt gebruiken.
 
GaMer B

GaMer B

13/12/2009 19:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$file
= '/*--startinit-->!
de inhoud
nog meer inhoud
blabla
!>--endinit*/'
;

if(preg_match('/\/\*\-\-startinit\-\->!(.*?)!>\-\-endinit\*\//is', $file, $matches)
{

    echo $matches[1];
}[
/code]

Geeft:
de inhoud
nog meer inhoud
blabla
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/12/2009 19:38:00
Quote Anchor link
Daar was ik naar op zoek :)

En de algemeen geaccepteerde manier is...? Dan maak ik dus een eigen parser, op de algemeen geaccepteerde manier of wat?
 
GaMer B

GaMer B

13/12/2009 19:39:00
Quote Anchor link
De algemeen geaccepteerde manier is: phpdoc
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/12/2009 20:04:00
Quote Anchor link
Mag ik zomaar hun syntax overnemen dan?
 
GaMer B

GaMer B

13/12/2009 20:05:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 13.12.2009 20:04:
Mag ik zomaar hun syntax overnemen dan?


Het is zelfs aangeraden.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/12/2009 21:00:00
Quote Anchor link
Waar is het aangeraden? Ik bedoel, zomaar een syntax van een bedrijf/ organisatie/ donno hoe je dat noemt overnemen is toch strafbaar?
 

13/12/2009 21:01:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 13.12.2009 21:00:
Waar is het aangeraden? Ik bedoel, zomaar een syntax van een bedrijf/ organisatie/ donno hoe je dat noemt overnemen is toch strafbaar?

Jij mag toch ook php schrijven?
En het is aangeraden door de community, doordat het zo vaak wordt gebruikt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.