regex?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/12/2009 14:35:00
Quote Anchor link
beste,

Ik heb een menings vraag.

Ik heb in elk php script een bepaalde header gezet tussen bepaalde tags.

/*--startinit-->!

inhoud hier

!>--endinit*/


Nou vroeg ik me af... Wat is nou de beste, netste methode om de 'inhoud hier' in een var te krijgen? Ik dacht aan een regex, alleen ben ik hier nog niet in thuis, *als dit de beste methode is, zou iemand die dan willen schrijven voor me? met een uitleg dat ik het snap :)*

Ik zou niet weten hoe het anders moet.

mvg,

wesley.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:23:07
 

13/12/2009 16:10:00
Quote Anchor link
Php die dan nog eens moet worden uitgevoerd? Ik vind het nogal eng klinken. Meestal wil je dat niet echt.
En je kunt ook met explode of substr o.i.d. werken. Is beter dan regex. Maar dan zit je met eval en die is evil.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/12/2009 18:06:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je php die nog is moet worden uitgevoerd? Daar heb ik het nooit over gehad. Ik vroeg alleen hoe ik de tekst, tussen die 2 tags in een var kon stoppen. Ik dacht aan regex, maar dat lukt mij niet. Dus vraag ik me af of iemand die regex voor mij kan maken met uitleg, dat ik er wat van leer. Of hoe het beter kan.
 

13/12/2009 19:02:00
Quote Anchor link
Nou, je had het over php en over init, dus dan kom ik vrij snel bij dat je php wilt uitvoeren.
Wordt dit soms een bbcode parser ofzo?
Klooi eens wat met RegExr zou ik zeggen. Het is in principe niet zo moeilijk.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/12/2009 19:18:00
Quote Anchor link
Nee nee. het word een plugin systeem. Maar de mensen die plugins schrijven, moeten deze wel bepaalde headers meegeven. *geen php headers* gewoon, comment headers. Dit omdat er dan automatisch documentatie kan worden gemaakt, en het script automatisch toegevoegd kan worden. Is best handig. Ik ben nu bezig met de 'bot' die de files die zijn geupload, automatisch installeert. Maar ik moest die headers kunnen uitlezen. ik heb het nu werkende gekregen.

Stel voor je hebt dit bovenaan je php file:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    /*
   *| Wettelijke publicaties
   *| Deze plugin maakt het mogelijk om 1 of meerdere belgische btw nummers op te slaan,
      waar u dan van te zien krijgt of er wijzigingen zijn aangebracht sinds de laatste keer dat u keek.
   *| NL[Belgisch]
   *| 0.1
   *| Accounting/ Boekhouding
   *| free
   *| Wesley Overdijk
   *| none.  
   !>--endinit*/
  
?>


Dan word deze plugin geupload, en gaat mijn bot door de map heen op zoek naar de nieuwe plugins. Like so:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
function dirList ($directory)
{
                                              
    // create an array to hold directory list
    $results = array();

    // create a handler for the directory
    $handler = opendir($directory);

    // keep going until all files in directory have been read
    while ($file = readdir($handler)) {

        // if $file isn't this directory or its parent,
        // add it to the results array

        if ($file != '.' && $file != '..')
            $results[] = $file;
    }


    // tidy up: close the handler
    closedir($handler);

    // done!
    return $results;      
}


$allFiles = dirList('plugins');
foreach($allFiles as $crawlX)
{

    echo "<h2>$crawlX</h2>";
    $getHeaders = file_get_contents('plugins/'.$crawlX);
    $segments = explode('!>--endinit*/',$getHeaders);
    $pluginDetails = $segments[0];
    $allPlugins = explode('*|', $pluginDetails);  
    echo "Name: ".$allPlugins[1]."<br />";
    echo "Description: ".$allPlugins[2]."<br />";
    echo "Language: ".$allPlugins[3]."<br />";
    echo "Version: ".$allPlugins[4]."<br />";
    echo "Subject: ".$allPlugins[5]."<br />";
    echo "Licence: ".$allPlugins[6]."<br />";
    echo "Author: ".$allPlugins[7]."<br />";
    echo "Database: ".$allPlugins[8]."<br />";
}

?>


Dit is dan de test. De echo. Maar dit word dan weg geschreven. Dat achter database zijn de tabellen die moeten worden aangemaakt bij installatie. Wel een mooi systeem toch
 

13/12/2009 19:24:00
Quote Anchor link
Ah.
Maar waarom doe je het dan niet gelijk op phpdoc manier? Dan kan sommige editors er ook gelijk wat van snappen enzo. Want ik snap wel ongeveer die comments van die voorbeeld module, maar die laatste none bijvoorbeeld niet.
En ook is het met phpdoc makkelijk te genereren enzo.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/12/2009 19:32:00
Quote Anchor link
I know. Maar ik wil mijn eigen documentatie maken, omdat ik die gegevens ook moet opslaan in de database. Het idee is dus... Dat de plugins worden geupload, en de gegevens weg geschreven. Het is een opensource project.

Nou is de bedoeling dat mensen die niet programmeren, gebruik kunnen maken van dit project. deze mensen registreren zich en maken hun eigen website. Volledig variabel. alles kan aangepast worden. De lay-out, de locatie van de divs, vakken, flash objecten, plugins... Pagina's met username en password beschermen, registratie login, forum plugin, gastenboek plugin, accounting toold, boekhoud pakketten online. alles. Deze mensen bestellen dan optioneel een domein naam *of behouden de standaard, keuze.mijndomein.com* en hebben een eigen website, in een paar hele simpele stappen. het idee erachter is dat het zich blijft uitbreiden. Mensen willen bijvoorbeeld graag een... upload script voor bestanden, of.. een shoutbox. Als die plugins niet bestaan, worden die gemaakt, en kunnen toekomstige gebruikers deze direct kiezen. Het moet dus een enorme database met files en plugins worden. *extra uitleg, wss overbodig*

Dus ik wil ook zelf documentatie hebben edg, om een vaste syntax te maken voor plugins.
 

13/12/2009 19:35:00
Quote Anchor link
Jij moet het weten, maar ik zie nog steeds niet in waarom je niet gewoon een algemeen geaccepteerde manier wilt gebruiken.
 
GaMer B

GaMer B

13/12/2009 19:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$file
= '/*--startinit-->!
de inhoud
nog meer inhoud
blabla
!>--endinit*/'
;

if(preg_match('/\/\*\-\-startinit\-\->!(.*?)!>\-\-endinit\*\//is', $file, $matches)
{

    echo $matches[1];
}[
/code]

Geeft:
de inhoud
nog meer inhoud
blabla
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/12/2009 19:38:00
Quote Anchor link
Daar was ik naar op zoek :)

En de algemeen geaccepteerde manier is...? Dan maak ik dus een eigen parser, op de algemeen geaccepteerde manier of wat?
 
GaMer B

GaMer B

13/12/2009 19:39:00
Quote Anchor link
De algemeen geaccepteerde manier is: phpdoc
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/12/2009 20:04:00
Quote Anchor link
Mag ik zomaar hun syntax overnemen dan?
 
GaMer B

GaMer B

13/12/2009 20:05:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 13.12.2009 20:04:
Mag ik zomaar hun syntax overnemen dan?


Het is zelfs aangeraden.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/12/2009 21:00:00
Quote Anchor link
Waar is het aangeraden? Ik bedoel, zomaar een syntax van een bedrijf/ organisatie/ donno hoe je dat noemt overnemen is toch strafbaar?
 

13/12/2009 21:01:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 13.12.2009 21:00:
Waar is het aangeraden? Ik bedoel, zomaar een syntax van een bedrijf/ organisatie/ donno hoe je dat noemt overnemen is toch strafbaar?

Jij mag toch ook php schrijven?
En het is aangeraden door de community, doordat het zo vaak wordt gebruikt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.