[REGEXP] zowel " als '

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

11/11/2009 20:44:00
Quote Anchor link
Hallo allen,

Ik ben momenteel bezig met een script wat verschillende parameter waarden uit een html tag moet halen.
Nu heb ik hem werkend voor parameters, alleen met een dubbele quote ".
En nu krijg ik het maar niet voor elkaar om het ook met een enkele quote ' te laten werken.
Ik heb al wat dingen geprobeerd die mij logisch leken,, maar aangezien ik weinig snap van regexp'en zal ik het wel verkeerd hebben gedaan.
Dit is mij reguliere expressie, met een beetje uitleg.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
//Beginnend bij een < met daarna de html Tag (bijv img),
//Daarna zoveel random characters al hij wil,
//Totdat hij de $parameter (bijv img) tegenkomt,
// daarna mag wel of niet 1 spatie, daarna een = en weer 0 of 1 spaties
// Daarna moet een " volgen, wat ik dus ook een ' moet kunnen zijn
// Daarna weer oneindige characters,
// Daarna weer ", wat dus ook een 'moet kunnen zijn
// Eind
// $matches [1] geeft het resultaat wat er tussen ligt

preg_match('#\<'. $htmlTag .'.+'. $parameter .' {0,1}= {0,1}\"(.+?)\"#s', $string, $matches);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:57:04
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

11/11/2009 20:50:00
Quote Anchor link
Sorry voor de bump,
Maar op en één of andere magische wijze heb ik het toch wel voor elkaar gekregen,
Jullie gedachten hierover bleek al weer genoeg.
Dank hiervoor.
oplossing is [/"|/']
 
Aron K

Aron K

11/11/2009 22:29:00
Quote Anchor link
Volgens mij moet je ( ) gebruiken in plaats van [ ]. Want dit lijkt me niet de goede manier.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.