registratie form werkt niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Reshad F

Reshad F

14/04/2011 18:49:42
Quote Anchor link
hallo ik heb een stukje php script gemaakt waarbij de mensen kunnen registreren en deze informatie in de database moet komen te staan de database wordt geconnect met een stukje code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$connect
= mysql_connect("localhost", "root", "");
mysql_select_db("socialprojects");

?>


de database ziet eruit als: id:autoincrement, naam, gebruikersnaam, geboortedatum, email, password alles met varchar ( 20 ) uiteraard.

de code + de rest van de code van de register pagina hieronder.

<html>
<head>
<title>SocialProjects | Registratie</title>
</head>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
include ("connect.php");

if(isset($_GET["register"])){
    $gebruikersnaam =    $_POST['gebruikersnaam'];
    $email =    $_POST['email'];
    $password =    $_POST['password'];
    $naam = $_POST['naam'];
    $geboortedatum = $_POST['geboortedatum'];
    
    if($username != "" && $email != "" && $password != "" && $gebruikersnaam != "" && $geboortedatum != ""){
        if(strstr($email, "@") && strstr($email, ".")){
            $query = mysql_query ("SELECT * FROM users WHERE naam='".$username."'");
            $numrows = mysql_num_rows($query);
            if ($numrows == 0){
                $password = md5 ($password);    
                
                $registratie = mysql_query ("INSERT INTO users (naam, password, email, geboortedatum, gebruikersnaam) VALUES ('".$naam."', '".$wachtwoord."', '".$email."','".$gebruikersnaam."','".$geboortedatum."')");
                
                echo "u bent succesvol geregistreerd";
            }
    
            else{
                echo"deze gebruikersnaam is reeds in gebruik!";
            }
        }

        else{
            echo " geen geldig emailadres ";
        }
    }

    else{
        echo "u heeft niet alle velden ingevuld";
    }        
}

?>


<body>
<center><div align="center"; style="background-color:#069; width:500px; height:auto; color:#FFF; border-style:solid; border-width:1px; border-color:#FFF;">
<form name="registratie" action="registratie.php?registratie" method="post" ><br />
<p><label>Gebruiksnaam:</label><br /><input type="text" name="gebruikersnaam" size="30" /></p>
<p><label>Naam:</label><br /><input type="text" name="naam" size="30" /></p>
<p><label>Geboortedatum:</label><br /><input type="text" name="geboortedatum" size="30" /></p>
<p><label>Emailadres:</label><br /><input type="text" name="email" size="30" /></p>
<p><label>Wachtwoord:</label><br /><input type="password" name="wachtwoord" size="30" /></p>
<p><input type="submit" name="registratie" value="Registreren" id="registratie"/></p>
</form>

</center>





</div>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:32:20
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

14/04/2011 18:52:37
Quote Anchor link
Database foutafhandeling?
Error_reporting ?
Wat werkt er niet aan?
 

14/04/2011 19:07:21
Quote Anchor link
- Zie wat functies als mysql_connect, mysql_select_db, mysql_query teruggeven, gebruik dit voor foutafhandeling met if, geen 'die'.
- Een md5 string is langer dan 20 tekens. 20 tekens is weinig. Geboortedatum hoort bijvoorbeeld ook geen varchar te zijn.
- Gebruik [code] en [/code] tags hier op het forum om code te plaatsen.
- Waarvoor dient te $_GET['register']? Je hebt toch gewoon een pagina voor het registreren?
- Controleer of een formulier is gepost doe je mte if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST').
- Niet onnodig variabelen kopieren.
- Zie trim, isset, empty en operators.
- Selecteer wat je wilt hebben, gebruik geen *.
- sql injections mogelijk, gebruik mysql_real_escape_string.
- Gebruik een salt voor passwords.
 
Reshad F

Reshad F

15/04/2011 09:47:59
Quote Anchor link
nou het gene wat niet werkt is dus dat hij de gegevens niet de database in gooit wat je invult bij het registreren
ik krijg overigens geen foutmeldingen
Gewijzigd op 15/04/2011 09:51:25 door Reshad F
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.