Registratie mist?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:25:29
Quote Anchor link
Misschien een hele domme vraag maar iemand die ik ken is bezig met een script maar daar mist een registratie bij, nu weet diegene het zelf niet te maken en ik zal het ook niet weten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
/*UPDATE WIZARD */
if (isset($_POST['uname'])){

    $prof ='';
    $username = trim($_POST['uname']);
    $email = trim($_POST['email']);
    $pwd1 = trim($_POST['pwd1']);
    $pwd2 = trim($_POST['pwd2']);
    $v_code  = md5(uniqid($username.'arikkerenregister', true));// add a secret word
    
        /* update ip address */
        $ip_addr = get_client_ip();
        $ip_addr = $db->escape_string($ip_addr );
    if($meta['forbid_ip'] == 'enabled'){
        $ip_data = get_stat("SELECT count(*) as num FROM users WHERE ip_address ='".$ip_addr."' and web_id= ".$site_id."");
        if ($ip_data->num != 0 ){
            $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['ip_is_register_to_other_user']);
            debug($r,config::debug);
        }
    
    }
    /* end of update */
    
    /* update 18 years */
    
    $date_epoch = strtotime($_POST['year'].'-'.$_POST['month'].'-'.$_POST['day']);
    if( (time() - $date_epoch ) < 567648000 ){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>"You are under 18 years old" ,"reload"=>"https://www.google.com/");
            debug($r,config::debug);
    }
    /* end */
    
    if (strlen($username)  <= 2 ){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['uname_min_err'] );
        debug($r,config::debug);
    }else{
        $sql= "SELECT username from users WHERE username='".$db->escape_string($username)."'";
        $result = $db->query($sql);
            if ( $result->num_rows >= 1){
                    $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['uname_duplicate_err'] );
                    debug($r,config::debug);
                }
        $sql= "SELECT profile_name from user_profiles WHERE profile_name='".$db->escape_string($username)."' ";
        $result = $db->query($sql);
            if ( $result->num_rows >= 1){
                    $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['uname_duplicate_err'] );
                    debug($r,config::debug);
                }        
        
    }
    
    if(!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['email_not_valid'] );
        debug($r,config::debug);
    }else{
        $sql= "SELECT email from users WHERE email='".$db->escape_string($email)."'";
        $result = $db->query($sql);
            if ( $result->num_rows >= 1){
                    $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['email_duplicate_err'] );
                    debug($r,config::debug);
                }
    }
    
    if (strlen($pwd1)  <= 5 ){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['password_length_err'] );
        debug($r,config::debug);    
    }elseif ($pwd1 !== $pwd2){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['password_not_match'] );
        debug($r,config::debug);
    }
    
    /* check for proper site */
    $meta_slave = get_slave_meta($site_id);
    $meta        = array_merge($meta,$meta_slave);
    /* end of changes */
    
    $sql= "INSERT INTO users (`username`, `role`, `password`, `state`, `email`, `credit`, `time_registered`, `is_online`, `verify_code`, ip_address, web_id)
        VALUES ('".$db->escape_string($username)."', 'user', '".$db->escape_string(md5($pwd1))."',
        'active', '".$db->escape_string($email)."', '".$meta['init_credit']."',NOW(), '0', '".$db->escape_string($v_code)."', '".$ip_addr."','".$site_id."' )";
    
    if ($db->query($sql)){
    
        $uid  = $db->insert_id;
        $land = explode('-',$_POST['province'],2);
        
        $fname  = strtolower($username);
        $email_f = preg_replace('/[^a-zA-Z0-9-_]/','',$fname );
        
        
        
        /* CREATE A PROFILE DIRECTLY*/
    $sql= "INSERT INTO user_profiles (`user_id`, `profile_name`, `gender`, `birthdate`,  `province`, `nation`, `length`, `physique`, `eye_color`, `hair_color`, `education`, `smoking`, `piercing`, `tattoo`, `aboutme`, `aboutyou`, `is_fake`,  `looking_for`, `relationship`, `etnic`, `pubic_hair`,`fictional_email`,  `cup_size`) VALUES (
    '".$db->escape_string($uid)."',
    '".$db->escape_string(strip_tags($username))."',
    '".$db->escape_string($_POST['gender'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['year'].'-'.$_POST['month'].'-'.$_POST['day'])."',
    '".$db->escape_string($land[1])."',
    '".$db->escape_string($land[0])."',
    '".$db->escape_string(strip_tags($_POST['lengte']))."',
    '".$db->escape_string($_POST['fisik'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['eye_color'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['hair_color'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['training'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['smoke'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['biseksual'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['tattoo'])."',
    '".$db->escape_string(strip_tags(($_POST['overme'])))."',
    '".$db->escape_string(strip_tags(($_POST['overyou'])))."',
    '0',
    '".$db->escape_string($_POST['gender_in'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['relatie'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['huidskleur'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['pubic_hair'])."',
    '".$db->escape_string($email_f)."',
    '".$db->escape_string($_POST['cupmaat'])."')";
    
    
    
    if ( !$db->query($sql)){
        $prof =$_t['failed_create_profile']." ". $db->error;
    }else{
        $f_id  = $db->insert_id;
        if(file_exists(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_150x150_0.jpg'))
            unlink(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_150x150_0.jpg');
                
        if(file_exists(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_300x300_0.jpg'))
            unlink(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_300x300_0.jpg');
                
        if(file_exists(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_original_0.jpg'))
            unlink(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_original_0.jpg');
            
        /* for interest */
        
        /* add this user to site relation */
        $db->query("insert into  site_profile_relation  (site_id, profile_id, is_fake_user) VALUES ('".$site_id."', '".$f_id."',0 )");
        
        if(isset($_POST['interest'] )){
        $db->query("delete from user_relation where type='interest' and id_profile='".$f_id."'");
        foreach ($_POST['interest'] as $interest){
            $db->query("INSERT INTO  user_relation (`type`, `id_profile`, `id_interest`) VALUES ('interest', '".$f_id."', '".$db->escape_string($interest)."')");
        }
        }
        
        $image2 ='img/no_image_'.$_POST['gender'].'.jpg';
        $allowedExts = array("gif", "jpeg", "jpg", "png");
        if (isset($_FILES["ppicture"]) ){

        $extension = end(explode(".", $_FILES["ppicture"]["name"]));
    
        if ((($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/gif")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/jpeg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/jpg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/pjpeg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/x-png")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/png"))&& ($_FILES["ppicture"]["size"] < 2000000)&& in_array($extension, $allowedExts))
        {
            if ($_FILES["ppicture"]["error"] > 0){
            $r = array('status'=> 'error', 'text'=>"fout: " . $_FILES["file"]["error"]);
            debug($r,config::debug);
            }else{
                $source_path = $_FILES['ppicture']['tmp_name'];
                $image2 = create_image($source_path, $f_id.'_150x150_0.jpg', 150, 150);
                
                if ($image2 !==''){
                    $db->query("UPDATE user_profiles set profile_image = '".$image2 ."' where profile_id='".$f_id."' ");
                    create_image($source_path, $f_id.'_300x300_0.jpg', 300, 300);
                    move_uploaded_file($source_path,'images/'.$f_id.'_original_0.jpg');
                    $image = $image2 ;
                
                }
                
            }
          }
    
        }
        
        
        /*SIGN IN AUTOMATICALLY*/
        $_SESSION['user_id'] = $uid;
        $_SESSION['username'] = $username;
        $_SESSION['role'] = 'user';
        $_SESSION['profile_id'] = $f_id ;
        $_SESSION['image'] = $image2;
        $_SESSION['imagexxx'] = $image2;
        
        
        }
        /*END OF */
        
        /* REGISTER MINI VERSION */
            if(isset($_POST['dest_mini']) and $_POST['dest_mini'] !== '' ){
                    if($_POST['msg_mini']){                        
                            stuur_mail($f_id, $_POST['dest_mini'],$_POST['msg_mini'] );
                    }
            
            }
            
        /* END */
        
        /* SEND WELCOME MESSAGE */
        
            $mess = get_stat("SELECT * FROM `auto_responder` WHERE type='welcome_message' and (site_id = '".$site_id."' or site_id=0)  order by rand() LIMIT 1");
            if(!empty($mess)){
            
            $mess->content = str_replace('%profilename%',$username, $mess->content);
            
            $sql = "INSERT INTO `messages` (`from`, `to`, `message`, `has_attachment`, `time_sending`, `mark`) VALUES (
            '1',
            '".$f_id ."',
            '".$db->escape_string($mess->content)."',0,NOW(),'unread')";
            $db->query($sql);
            
            }
        /* END OF  */
        
        
        $param = array('type'=>'account_activation','username'=>$username, "password" =>$pwd1, 'siteid'=>$site_id ,'contact_url'=>$uri.'contact.php');
        kirim_email($email, $param, $meta);
                
        $r = array('status'=> 'success', 'text'=>$_t['register_success']);
    }else{
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['register_failed'] );
    }

    debug($r,config::debug);
            
}

/* END OF UPDATE */


Ik weet dat de code een beetje overdreven groot is, dit is wat in ajax.php staat? Maar hoe krijgt hij er een registratie formulier bij?

Groetjes
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:00:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 17:36:51
Quote Anchor link
- Bouw eerst het formulier
- Zorg voor de validatie en invoercontroles (wachtwoord ingevuld? Juiste email-adresformaat etc...)
- Zorg voor spam-beveiligingen tegen spambotjes.
- Zorg ervoor dat je de invoer dan in de database opslaat.

Maar zo te zien is dit al een registratie-script?
Gewijzigd op 13/07/2020 17:39:49 door - Ariën -
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:40:11
Quote Anchor link
Dat dacht ik ook inderdaad enkel blijkt dit niet zo te zijn want dit is de verwerking in ajax.. en daar werkt sowieso niets en formulier weet ik op dit gebeuren even zo niet te bouwen eigenlijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 17:44:55
Quote Anchor link
Als het niet werkt, wat gebeurt er dan?
Heb je in de developerstools van je browser al gekeken naar wat je AJAX-request doet? Zet ook de error-reporting aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>
Gewijzigd op 13/07/2020 17:47:44 door - Ariën -
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:48:20
Quote Anchor link
Ik had een deel gemaakt een klein formuliertje die dan verwijst naar de ajax.php enkel doet hij wel de foutmeldingen weergeven maar niet de gelukte deel, ik weet gewoon niet eens hoe ik dit allemaal zou moeten verwerken naar een werkend iets zeg maar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 17:51:41
Quote Anchor link
Waar loop je precies op vast? Wat heb je al? Een concretere vraagstelling lijkt me praktischer voor hulp.
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:57:57
Quote Anchor link
Nu ja, eigenlijk heel snel en dom gezegd haha heb ik hier een formulier bij nodig waarbij men kan kiezen man, vrouw als dropdown en dergelijke en dat het dan gewoon werkt..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 18:17:25
Quote Anchor link
Misschien is het handig om eerst uit te zoeken hoe de applicatie gestructureerd is:
Dus hoe en waar alle bestanden en scripts geslagen worden, hoe de scripts samengesteld zijn, hoe ze opgeroepen worden (procedureel, of in classes/functies), en waar staat de layout opgeslagen (in de applicatie zelf geweven, of in template-bestanden)?

Als je dit een beetje inzichtelijk voor jezelf hebt gemaakt kan je ook een plan van aanpak maken.

Wat ik hier zie is een AJAX-script, die onderhuids onderdeel zal zijn van een formulier.
In het formulier kan je dan aangeven wat iemands geslacht is, waarna je dit moet verwerken in je AJAX-script.
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 18:19:10
Quote Anchor link
En is het dan niet heel handig/snel te maken in een normaal formulier dan in plaats van ajax?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 18:21:45
Quote Anchor link
Dat kan ook het is afhankelijk van de werking van de site. Als alles bijvoorbeeld via popup-overlay's werkt, en je komt opeens met een losse pagina aan, dan oogt het een beetje vreemd. Maar AJAX moet je niet zien als verplichting.
Gewijzigd op 13/07/2020 18:22:33 door - Ariën -
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 19:01:44
Quote Anchor link
Jeetje haha...

Heb jij eventueel een heel klein werkend voorbeeldje die ik dan kan aanpassen? Waar in staat wanneer email of gebruiker al aangemeld is dat het niet nog een keer kan en wachtwoord overeenkomt en dan met de query voor users.. de rest red ik me dan wel mee denk ik... hoop dat dat mogelijk is? en excuses!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 19:11:46
Quote Anchor link
Even een simpel voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// controleer of user al bestaat
$result = $db->query("SELECT username FROM users WHERE username='Pietje'");
if($result->num_rows > 0) {
    echo "Gebruiker bestaat al";
}
else {
    echo "Gebruiker is nog beschikbaar";
}

?>


Het wachtwoord zou ik niet meer met md5() doen. Dat is hopeloos ouderwets.
Gebruik liever password_hash() om een wachtwoord te genereren en password_verify() om deze te controleren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.