Registratie mist?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:25:29
Quote Anchor link
Misschien een hele domme vraag maar iemand die ik ken is bezig met een script maar daar mist een registratie bij, nu weet diegene het zelf niet te maken en ik zal het ook niet weten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
/*UPDATE WIZARD */
if (isset($_POST['uname'])){

    $prof ='';
    $username = trim($_POST['uname']);
    $email = trim($_POST['email']);
    $pwd1 = trim($_POST['pwd1']);
    $pwd2 = trim($_POST['pwd2']);
    $v_code  = md5(uniqid($username.'arikkerenregister', true));// add a secret word
    
        /* update ip address */
        $ip_addr = get_client_ip();
        $ip_addr = $db->escape_string($ip_addr );
    if($meta['forbid_ip'] == 'enabled'){
        $ip_data = get_stat("SELECT count(*) as num FROM users WHERE ip_address ='".$ip_addr."' and web_id= ".$site_id."");
        if ($ip_data->num != 0 ){
            $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['ip_is_register_to_other_user']);
            debug($r,config::debug);
        }
    
    }
    /* end of update */
    
    /* update 18 years */
    
    $date_epoch = strtotime($_POST['year'].'-'.$_POST['month'].'-'.$_POST['day']);
    if( (time() - $date_epoch ) < 567648000 ){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>"You are under 18 years old" ,"reload"=>"https://www.google.com/");
            debug($r,config::debug);
    }
    /* end */
    
    if (strlen($username)  <= 2 ){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['uname_min_err'] );
        debug($r,config::debug);
    }else{
        $sql= "SELECT username from users WHERE username='".$db->escape_string($username)."'";
        $result = $db->query($sql);
            if ( $result->num_rows >= 1){
                    $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['uname_duplicate_err'] );
                    debug($r,config::debug);
                }
        $sql= "SELECT profile_name from user_profiles WHERE profile_name='".$db->escape_string($username)."' ";
        $result = $db->query($sql);
            if ( $result->num_rows >= 1){
                    $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['uname_duplicate_err'] );
                    debug($r,config::debug);
                }        
        
    }
    
    if(!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['email_not_valid'] );
        debug($r,config::debug);
    }else{
        $sql= "SELECT email from users WHERE email='".$db->escape_string($email)."'";
        $result = $db->query($sql);
            if ( $result->num_rows >= 1){
                    $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['email_duplicate_err'] );
                    debug($r,config::debug);
                }
    }
    
    if (strlen($pwd1)  <= 5 ){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['password_length_err'] );
        debug($r,config::debug);    
    }elseif ($pwd1 !== $pwd2){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['password_not_match'] );
        debug($r,config::debug);
    }
    
    /* check for proper site */
    $meta_slave = get_slave_meta($site_id);
    $meta        = array_merge($meta,$meta_slave);
    /* end of changes */
    
    $sql= "INSERT INTO users (`username`, `role`, `password`, `state`, `email`, `credit`, `time_registered`, `is_online`, `verify_code`, ip_address, web_id)
        VALUES ('".$db->escape_string($username)."', 'user', '".$db->escape_string(md5($pwd1))."',
        'active', '".$db->escape_string($email)."', '".$meta['init_credit']."',NOW(), '0', '".$db->escape_string($v_code)."', '".$ip_addr."','".$site_id."' )";
    
    if ($db->query($sql)){
    
        $uid  = $db->insert_id;
        $land = explode('-',$_POST['province'],2);
        
        $fname  = strtolower($username);
        $email_f = preg_replace('/[^a-zA-Z0-9-_]/','',$fname );
        
        
        
        /* CREATE A PROFILE DIRECTLY*/
    $sql= "INSERT INTO user_profiles (`user_id`, `profile_name`, `gender`, `birthdate`,  `province`, `nation`, `length`, `physique`, `eye_color`, `hair_color`, `education`, `smoking`, `piercing`, `tattoo`, `aboutme`, `aboutyou`, `is_fake`,  `looking_for`, `relationship`, `etnic`, `pubic_hair`,`fictional_email`,  `cup_size`) VALUES (
    '".$db->escape_string($uid)."',
    '".$db->escape_string(strip_tags($username))."',
    '".$db->escape_string($_POST['gender'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['year'].'-'.$_POST['month'].'-'.$_POST['day'])."',
    '".$db->escape_string($land[1])."',
    '".$db->escape_string($land[0])."',
    '".$db->escape_string(strip_tags($_POST['lengte']))."',
    '".$db->escape_string($_POST['fisik'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['eye_color'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['hair_color'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['training'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['smoke'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['biseksual'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['tattoo'])."',
    '".$db->escape_string(strip_tags(($_POST['overme'])))."',
    '".$db->escape_string(strip_tags(($_POST['overyou'])))."',
    '0',
    '".$db->escape_string($_POST['gender_in'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['relatie'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['huidskleur'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['pubic_hair'])."',
    '".$db->escape_string($email_f)."',
    '".$db->escape_string($_POST['cupmaat'])."')";
    
    
    
    if ( !$db->query($sql)){
        $prof =$_t['failed_create_profile']." ". $db->error;
    }else{
        $f_id  = $db->insert_id;
        if(file_exists(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_150x150_0.jpg'))
            unlink(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_150x150_0.jpg');
                
        if(file_exists(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_300x300_0.jpg'))
            unlink(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_300x300_0.jpg');
                
        if(file_exists(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_original_0.jpg'))
            unlink(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_original_0.jpg');
            
        /* for interest */
        
        /* add this user to site relation */
        $db->query("insert into  site_profile_relation  (site_id, profile_id, is_fake_user) VALUES ('".$site_id."', '".$f_id."',0 )");
        
        if(isset($_POST['interest'] )){
        $db->query("delete from user_relation where type='interest' and id_profile='".$f_id."'");
        foreach ($_POST['interest'] as $interest){
            $db->query("INSERT INTO  user_relation (`type`, `id_profile`, `id_interest`) VALUES ('interest', '".$f_id."', '".$db->escape_string($interest)."')");
        }
        }
        
        $image2 ='img/no_image_'.$_POST['gender'].'.jpg';
        $allowedExts = array("gif", "jpeg", "jpg", "png");
        if (isset($_FILES["ppicture"]) ){

        $extension = end(explode(".", $_FILES["ppicture"]["name"]));
    
        if ((($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/gif")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/jpeg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/jpg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/pjpeg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/x-png")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/png"))&& ($_FILES["ppicture"]["size"] < 2000000)&& in_array($extension, $allowedExts))
        {
            if ($_FILES["ppicture"]["error"] > 0){
            $r = array('status'=> 'error', 'text'=>"fout: " . $_FILES["file"]["error"]);
            debug($r,config::debug);
            }else{
                $source_path = $_FILES['ppicture']['tmp_name'];
                $image2 = create_image($source_path, $f_id.'_150x150_0.jpg', 150, 150);
                
                if ($image2 !==''){
                    $db->query("UPDATE user_profiles set profile_image = '".$image2 ."' where profile_id='".$f_id."' ");
                    create_image($source_path, $f_id.'_300x300_0.jpg', 300, 300);
                    move_uploaded_file($source_path,'images/'.$f_id.'_original_0.jpg');
                    $image = $image2 ;
                
                }
                
            }
          }
    
        }
        
        
        /*SIGN IN AUTOMATICALLY*/
        $_SESSION['user_id'] = $uid;
        $_SESSION['username'] = $username;
        $_SESSION['role'] = 'user';
        $_SESSION['profile_id'] = $f_id ;
        $_SESSION['image'] = $image2;
        $_SESSION['imagexxx'] = $image2;
        
        
        }
        /*END OF */
        
        /* REGISTER MINI VERSION */
            if(isset($_POST['dest_mini']) and $_POST['dest_mini'] !== '' ){
                    if($_POST['msg_mini']){                        
                            stuur_mail($f_id, $_POST['dest_mini'],$_POST['msg_mini'] );
                    }
            
            }
            
        /* END */
        
        /* SEND WELCOME MESSAGE */
        
            $mess = get_stat("SELECT * FROM `auto_responder` WHERE type='welcome_message' and (site_id = '".$site_id."' or site_id=0)  order by rand() LIMIT 1");
            if(!empty($mess)){
            
            $mess->content = str_replace('%profilename%',$username, $mess->content);
            
            $sql = "INSERT INTO `messages` (`from`, `to`, `message`, `has_attachment`, `time_sending`, `mark`) VALUES (
            '1',
            '".$f_id ."',
            '".$db->escape_string($mess->content)."',0,NOW(),'unread')";
            $db->query($sql);
            
            }
        /* END OF  */
        
        
        $param = array('type'=>'account_activation','username'=>$username, "password" =>$pwd1, 'siteid'=>$site_id ,'contact_url'=>$uri.'contact.php');
        kirim_email($email, $param, $meta);
                
        $r = array('status'=> 'success', 'text'=>$_t['register_success']);
    }else{
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['register_failed'] );
    }

    debug($r,config::debug);
            
}

/* END OF UPDATE */


Ik weet dat de code een beetje overdreven groot is, dit is wat in ajax.php staat? Maar hoe krijgt hij er een registratie formulier bij?

Groetjes
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 17:31:18
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 17:36:51
Quote Anchor link
- Bouw eerst het formulier
- Zorg voor de validatie en invoercontroles (wachtwoord ingevuld? Juiste email-adresformaat etc...)
- Zorg voor spam-beveiligingen tegen spambotjes.
- Zorg ervoor dat je de invoer dan in de database opslaat.

Maar zo te zien is dit al een registratie-script?
Gewijzigd op 13/07/2020 17:39:49 door - Ariën -
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:40:11
Quote Anchor link
Dat dacht ik ook inderdaad enkel blijkt dit niet zo te zijn want dit is de verwerking in ajax.. en daar werkt sowieso niets en formulier weet ik op dit gebeuren even zo niet te bouwen eigenlijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 17:44:55
Quote Anchor link
Als het niet werkt, wat gebeurt er dan?
Heb je in de developerstools van je browser al gekeken naar wat je AJAX-request doet? Zet ook de error-reporting aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>
Gewijzigd op 13/07/2020 17:47:44 door - Ariën -
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:48:20
Quote Anchor link
Ik had een deel gemaakt een klein formuliertje die dan verwijst naar de ajax.php enkel doet hij wel de foutmeldingen weergeven maar niet de gelukte deel, ik weet gewoon niet eens hoe ik dit allemaal zou moeten verwerken naar een werkend iets zeg maar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 17:51:41
Quote Anchor link
Waar loop je precies op vast? Wat heb je al? Een concretere vraagstelling lijkt me praktischer voor hulp.
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:57:57
Quote Anchor link
Nu ja, eigenlijk heel snel en dom gezegd haha heb ik hier een formulier bij nodig waarbij men kan kiezen man, vrouw als dropdown en dergelijke en dat het dan gewoon werkt..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 18:17:25
Quote Anchor link
Misschien is het handig om eerst uit te zoeken hoe de applicatie gestructureerd is:
Dus hoe en waar alle bestanden en scripts geslagen worden, hoe de scripts samengesteld zijn, hoe ze opgeroepen worden (procedureel, of in classes/functies), en waar staat de layout opgeslagen (in de applicatie zelf geweven, of in template-bestanden)?

Als je dit een beetje inzichtelijk voor jezelf hebt gemaakt kan je ook een plan van aanpak maken.

Wat ik hier zie is een AJAX-script, die onderhuids onderdeel zal zijn van een formulier.
In het formulier kan je dan aangeven wat iemands geslacht is, waarna je dit moet verwerken in je AJAX-script.
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 18:19:10
Quote Anchor link
En is het dan niet heel handig/snel te maken in een normaal formulier dan in plaats van ajax?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 18:21:45
Quote Anchor link
Dat kan ook het is afhankelijk van de werking van de site. Als alles bijvoorbeeld via popup-overlay's werkt, en je komt opeens met een losse pagina aan, dan oogt het een beetje vreemd. Maar AJAX moet je niet zien als verplichting.
Gewijzigd op 13/07/2020 18:22:33 door - Ariën -
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 19:01:44
Quote Anchor link
Jeetje haha...

Heb jij eventueel een heel klein werkend voorbeeldje die ik dan kan aanpassen? Waar in staat wanneer email of gebruiker al aangemeld is dat het niet nog een keer kan en wachtwoord overeenkomt en dan met de query voor users.. de rest red ik me dan wel mee denk ik... hoop dat dat mogelijk is? en excuses!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 19:11:46
Quote Anchor link
Even een simpel voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// controleer of user al bestaat
$result = $db->query("SELECT username FROM users WHERE username='Pietje'");
if($result->num_rows > 0) {
    echo "Gebruiker bestaat al";
}
else {
    echo "Gebruiker is nog beschikbaar";
}

?>


Het wachtwoord zou ik niet meer met md5() doen. Dat is hopeloos ouderwets.
Gebruik liever password_hash() om een wachtwoord te genereren en password_verify() om deze te controleren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.