Registratie mist?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:25:29
Quote Anchor link
Misschien een hele domme vraag maar iemand die ik ken is bezig met een script maar daar mist een registratie bij, nu weet diegene het zelf niet te maken en ik zal het ook niet weten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
/*UPDATE WIZARD */
if (isset($_POST['uname'])){

    $prof ='';
    $username = trim($_POST['uname']);
    $email = trim($_POST['email']);
    $pwd1 = trim($_POST['pwd1']);
    $pwd2 = trim($_POST['pwd2']);
    $v_code  = md5(uniqid($username.'arikkerenregister', true));// add a secret word
    
        /* update ip address */
        $ip_addr = get_client_ip();
        $ip_addr = $db->escape_string($ip_addr );
    if($meta['forbid_ip'] == 'enabled'){
        $ip_data = get_stat("SELECT count(*) as num FROM users WHERE ip_address ='".$ip_addr."' and web_id= ".$site_id."");
        if ($ip_data->num != 0 ){
            $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['ip_is_register_to_other_user']);
            debug($r,config::debug);
        }
    
    }
    /* end of update */
    
    /* update 18 years */
    
    $date_epoch = strtotime($_POST['year'].'-'.$_POST['month'].'-'.$_POST['day']);
    if( (time() - $date_epoch ) < 567648000 ){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>"You are under 18 years old" ,"reload"=>"https://www.google.com/");
            debug($r,config::debug);
    }
    /* end */
    
    if (strlen($username)  <= 2 ){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['uname_min_err'] );
        debug($r,config::debug);
    }else{
        $sql= "SELECT username from users WHERE username='".$db->escape_string($username)."'";
        $result = $db->query($sql);
            if ( $result->num_rows >= 1){
                    $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['uname_duplicate_err'] );
                    debug($r,config::debug);
                }
        $sql= "SELECT profile_name from user_profiles WHERE profile_name='".$db->escape_string($username)."' ";
        $result = $db->query($sql);
            if ( $result->num_rows >= 1){
                    $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['uname_duplicate_err'] );
                    debug($r,config::debug);
                }        
        
    }
    
    if(!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['email_not_valid'] );
        debug($r,config::debug);
    }else{
        $sql= "SELECT email from users WHERE email='".$db->escape_string($email)."'";
        $result = $db->query($sql);
            if ( $result->num_rows >= 1){
                    $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['email_duplicate_err'] );
                    debug($r,config::debug);
                }
    }
    
    if (strlen($pwd1)  <= 5 ){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['password_length_err'] );
        debug($r,config::debug);    
    }elseif ($pwd1 !== $pwd2){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['password_not_match'] );
        debug($r,config::debug);
    }
    
    /* check for proper site */
    $meta_slave = get_slave_meta($site_id);
    $meta        = array_merge($meta,$meta_slave);
    /* end of changes */
    
    $sql= "INSERT INTO users (`username`, `role`, `password`, `state`, `email`, `credit`, `time_registered`, `is_online`, `verify_code`, ip_address, web_id)
        VALUES ('".$db->escape_string($username)."', 'user', '".$db->escape_string(md5($pwd1))."',
        'active', '".$db->escape_string($email)."', '".$meta['init_credit']."',NOW(), '0', '".$db->escape_string($v_code)."', '".$ip_addr."','".$site_id."' )";
    
    if ($db->query($sql)){
    
        $uid  = $db->insert_id;
        $land = explode('-',$_POST['province'],2);
        
        $fname  = strtolower($username);
        $email_f = preg_replace('/[^a-zA-Z0-9-_]/','',$fname );
        
        
        
        /* CREATE A PROFILE DIRECTLY*/
    $sql= "INSERT INTO user_profiles (`user_id`, `profile_name`, `gender`, `birthdate`,  `province`, `nation`, `length`, `physique`, `eye_color`, `hair_color`, `education`, `smoking`, `piercing`, `tattoo`, `aboutme`, `aboutyou`, `is_fake`,  `looking_for`, `relationship`, `etnic`, `pubic_hair`,`fictional_email`,  `cup_size`) VALUES (
    '".$db->escape_string($uid)."',
    '".$db->escape_string(strip_tags($username))."',
    '".$db->escape_string($_POST['gender'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['year'].'-'.$_POST['month'].'-'.$_POST['day'])."',
    '".$db->escape_string($land[1])."',
    '".$db->escape_string($land[0])."',
    '".$db->escape_string(strip_tags($_POST['lengte']))."',
    '".$db->escape_string($_POST['fisik'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['eye_color'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['hair_color'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['training'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['smoke'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['biseksual'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['tattoo'])."',
    '".$db->escape_string(strip_tags(($_POST['overme'])))."',
    '".$db->escape_string(strip_tags(($_POST['overyou'])))."',
    '0',
    '".$db->escape_string($_POST['gender_in'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['relatie'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['huidskleur'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['pubic_hair'])."',
    '".$db->escape_string($email_f)."',
    '".$db->escape_string($_POST['cupmaat'])."')";
    
    
    
    if ( !$db->query($sql)){
        $prof =$_t['failed_create_profile']." ". $db->error;
    }else{
        $f_id  = $db->insert_id;
        if(file_exists(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_150x150_0.jpg'))
            unlink(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_150x150_0.jpg');
                
        if(file_exists(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_300x300_0.jpg'))
            unlink(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_300x300_0.jpg');
                
        if(file_exists(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_original_0.jpg'))
            unlink(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_original_0.jpg');
            
        /* for interest */
        
        /* add this user to site relation */
        $db->query("insert into  site_profile_relation  (site_id, profile_id, is_fake_user) VALUES ('".$site_id."', '".$f_id."',0 )");
        
        if(isset($_POST['interest'] )){
        $db->query("delete from user_relation where type='interest' and id_profile='".$f_id."'");
        foreach ($_POST['interest'] as $interest){
            $db->query("INSERT INTO  user_relation (`type`, `id_profile`, `id_interest`) VALUES ('interest', '".$f_id."', '".$db->escape_string($interest)."')");
        }
        }
        
        $image2 ='img/no_image_'.$_POST['gender'].'.jpg';
        $allowedExts = array("gif", "jpeg", "jpg", "png");
        if (isset($_FILES["ppicture"]) ){

        $extension = end(explode(".", $_FILES["ppicture"]["name"]));
    
        if ((($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/gif")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/jpeg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/jpg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/pjpeg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/x-png")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/png"))&& ($_FILES["ppicture"]["size"] < 2000000)&& in_array($extension, $allowedExts))
        {
            if ($_FILES["ppicture"]["error"] > 0){
            $r = array('status'=> 'error', 'text'=>"fout: " . $_FILES["file"]["error"]);
            debug($r,config::debug);
            }else{
                $source_path = $_FILES['ppicture']['tmp_name'];
                $image2 = create_image($source_path, $f_id.'_150x150_0.jpg', 150, 150);
                
                if ($image2 !==''){
                    $db->query("UPDATE user_profiles set profile_image = '".$image2 ."' where profile_id='".$f_id."' ");
                    create_image($source_path, $f_id.'_300x300_0.jpg', 300, 300);
                    move_uploaded_file($source_path,'images/'.$f_id.'_original_0.jpg');
                    $image = $image2 ;
                
                }
                
            }
          }
    
        }
        
        
        /*SIGN IN AUTOMATICALLY*/
        $_SESSION['user_id'] = $uid;
        $_SESSION['username'] = $username;
        $_SESSION['role'] = 'user';
        $_SESSION['profile_id'] = $f_id ;
        $_SESSION['image'] = $image2;
        $_SESSION['imagexxx'] = $image2;
        
        
        }
        /*END OF */
        
        /* REGISTER MINI VERSION */
            if(isset($_POST['dest_mini']) and $_POST['dest_mini'] !== '' ){
                    if($_POST['msg_mini']){                        
                            stuur_mail($f_id, $_POST['dest_mini'],$_POST['msg_mini'] );
                    }
            
            }
            
        /* END */
        
        /* SEND WELCOME MESSAGE */
        
            $mess = get_stat("SELECT * FROM `auto_responder` WHERE type='welcome_message' and (site_id = '".$site_id."' or site_id=0)  order by rand() LIMIT 1");
            if(!empty($mess)){
            
            $mess->content = str_replace('%profilename%',$username, $mess->content);
            
            $sql = "INSERT INTO `messages` (`from`, `to`, `message`, `has_attachment`, `time_sending`, `mark`) VALUES (
            '1',
            '".$f_id ."',
            '".$db->escape_string($mess->content)."',0,NOW(),'unread')";
            $db->query($sql);
            
            }
        /* END OF  */
        
        
        $param = array('type'=>'account_activation','username'=>$username, "password" =>$pwd1, 'siteid'=>$site_id ,'contact_url'=>$uri.'contact.php');
        kirim_email($email, $param, $meta);
                
        $r = array('status'=> 'success', 'text'=>$_t['register_success']);
    }else{
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['register_failed'] );
    }

    debug($r,config::debug);
            
}

/* END OF UPDATE */


Ik weet dat de code een beetje overdreven groot is, dit is wat in ajax.php staat? Maar hoe krijgt hij er een registratie formulier bij?

Groetjes
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:51:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 17:36:51
Quote Anchor link
- Bouw eerst het formulier
- Zorg voor de validatie en invoercontroles (wachtwoord ingevuld? Juiste email-adresformaat etc...)
- Zorg voor spam-beveiligingen tegen spambotjes.
- Zorg ervoor dat je de invoer dan in de database opslaat.

Maar zo te zien is dit al een registratie-script?
Gewijzigd op 13/07/2020 17:39:49 door - Ariën -
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:40:11
Quote Anchor link
Dat dacht ik ook inderdaad enkel blijkt dit niet zo te zijn want dit is de verwerking in ajax.. en daar werkt sowieso niets en formulier weet ik op dit gebeuren even zo niet te bouwen eigenlijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 17:44:55
Quote Anchor link
Als het niet werkt, wat gebeurt er dan?
Heb je in de developerstools van je browser al gekeken naar wat je AJAX-request doet? Zet ook de error-reporting aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>
Gewijzigd op 13/07/2020 17:47:44 door - Ariën -
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:48:20
Quote Anchor link
Ik had een deel gemaakt een klein formuliertje die dan verwijst naar de ajax.php enkel doet hij wel de foutmeldingen weergeven maar niet de gelukte deel, ik weet gewoon niet eens hoe ik dit allemaal zou moeten verwerken naar een werkend iets zeg maar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 17:51:41
Quote Anchor link
Waar loop je precies op vast? Wat heb je al? Een concretere vraagstelling lijkt me praktischer voor hulp.
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:57:57
Quote Anchor link
Nu ja, eigenlijk heel snel en dom gezegd haha heb ik hier een formulier bij nodig waarbij men kan kiezen man, vrouw als dropdown en dergelijke en dat het dan gewoon werkt..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 18:17:25
Quote Anchor link
Misschien is het handig om eerst uit te zoeken hoe de applicatie gestructureerd is:
Dus hoe en waar alle bestanden en scripts geslagen worden, hoe de scripts samengesteld zijn, hoe ze opgeroepen worden (procedureel, of in classes/functies), en waar staat de layout opgeslagen (in de applicatie zelf geweven, of in template-bestanden)?

Als je dit een beetje inzichtelijk voor jezelf hebt gemaakt kan je ook een plan van aanpak maken.

Wat ik hier zie is een AJAX-script, die onderhuids onderdeel zal zijn van een formulier.
In het formulier kan je dan aangeven wat iemands geslacht is, waarna je dit moet verwerken in je AJAX-script.
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 18:19:10
Quote Anchor link
En is het dan niet heel handig/snel te maken in een normaal formulier dan in plaats van ajax?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 18:21:45
Quote Anchor link
Dat kan ook het is afhankelijk van de werking van de site. Als alles bijvoorbeeld via popup-overlay's werkt, en je komt opeens met een losse pagina aan, dan oogt het een beetje vreemd. Maar AJAX moet je niet zien als verplichting.
Gewijzigd op 13/07/2020 18:22:33 door - Ariën -
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 19:01:44
Quote Anchor link
Jeetje haha...

Heb jij eventueel een heel klein werkend voorbeeldje die ik dan kan aanpassen? Waar in staat wanneer email of gebruiker al aangemeld is dat het niet nog een keer kan en wachtwoord overeenkomt en dan met de query voor users.. de rest red ik me dan wel mee denk ik... hoop dat dat mogelijk is? en excuses!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 19:11:46
Quote Anchor link
Even een simpel voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// controleer of user al bestaat
$result = $db->query("SELECT username FROM users WHERE username='Pietje'");
if($result->num_rows > 0) {
    echo "Gebruiker bestaat al";
}
else {
    echo "Gebruiker is nog beschikbaar";
}

?>


Het wachtwoord zou ik niet meer met md5() doen. Dat is hopeloos ouderwets.
Gebruik liever password_hash() om een wachtwoord te genereren en password_verify() om deze te controleren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.