registratie werkt niet meer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Niek Kasius

Niek Kasius

27/05/2014 09:55:35
Quote Anchor link
Ik heb het onderstaand script in gebruik waar ik een of 2 week geleden nog registatie mee heb gedaan.
Maar nu werkt het niet meer en ik weet niet waarom.
Zou de oorzaak misschien zou kunnen zijn aan het feit dat een paar dagen geleden per ongeluk mijn database waar dit script in stond had verwijderd uit Wamp, iets wat ik me eigelijk niet kan vorstellen, want ik heb de zelfde database weer terug gezet die ik in data.sql heb staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
<?php
//session_start();
include('../includes/configdb.php');
if(isset($_POST['registreer']))
{

 //controleerd of de gebruikersnaam is ingevuld
 if($_POST['username'] == '')
 {

  $_SESSION['error']['username'] = "Gebruikersnaam is verplicht.";
 }

 //controleerd of het email adres is ingevuld
 if($_POST['email'] == '')
 {

  $_SESSION['error']['email'] = "E-mail is verplicht.";
 }

 else
 {
  //conteroleerd of de indeling van de e-mail juist is
  if(preg_match("/^([a-zA-Z0-9])+([a-zA-Z0-9._-])*@([a-zA-Z0-9_-])+([a-zA-Z0-9._-]+)+$/", $_POST['email']))
  {

   //als het het juiste formaat controleerd of de e-mail al bestaat
  $email= $_POST['email'];
   $sql1 = "SELECT * FROM user WHERE email = '$email'";
   $result1 = mysqli_query($mysqli,$sql1) or die(mysqli_error($mysqli));
   if (mysqli_num_rows($result1) > 0)
            {

    $_SESSION['error']['email'] = "Dit e-mailadres is al gebruikt.";
   }
  }

  
  //else
  {
   //Deze fout wordt ingesteld als de e-mail-formaat niet correct is
   $_SESSION['error']['email'] = "Uw e-mailadres is niet geldig.";
  }
 }

 //controleerd of het wachtwoord is ingevuld
 if($_POST['password'] == '')
 {

  $_SESSION['error']['password'] = "Wachtwoord is verplicht.";
 }

 
 //Als de fout bestaat, gaan we naar registratieformulier
 if(isset($_SESSION['error']))
 {

  header("Location: index.php");
  exit;
 }

 else
 {
  $username = $_POST['username'];
  $email = $_POST['email'];
  $password = sha1($_POST['password']);
  $com_code = md5(uniqid(rand()));

  $sql2 = "INSERT INTO user (username, email, password, com_code) VALUES ('$username', '$email', '$password', '$com_code')";
  $result2 = mysqli_query($mysqli,$sql2) or die(mysqli_error());

  if($result2)
  {

   $to = $email;
   $subject = "Biljartclub";
   $header = "Biljartclub: Bevestiging van Biljartclub";
   $message = "Hallo $username hier is een bevestiging dat jij je hebt geregistreerd op de site van onze vereniging hier onder staat een link waar je op moet klikken om je registatie te activeren.";
$message ="http://localhost/biljartstanden/members/confirm.php?passkey=$com_code";

   $sentmail = mail($to,$subject,$message,$header);

   if($sentmail)
            {

   echo "Er is een bevestiging  met acticatie-code verzonden naar uw e-mailadres.";
   }

   else
         {
    echo "Kan geen bevestigingslink naar uw e-mailadres verzenden";
   }
  }
 }
}
else
{
?>

<div id="content">
<table width="330" align="center" cellpadding="0" cellspacing="1" border="0px solid black">
  <tr>
  <form action="register.php" method="POST">
    <td>
      <table width="100%" border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" bgcolor="#FFFFFF">
        <tr>
          <td colspan="3"><strong><center>Registreren</center></strong></td>
        </tr>
        <tr>
          <td width="150" align="left">Gebruikersnaam</td>
          <td width="3"><b>:</b></td>
          <td width="150" align="left"><input name="username" type="text"></td>
        </tr>
        <tr>
          <td align="left">E-mailadres</td>
          <td><b>:</b></td>
          <td align="left"><input name="email" type="text"></td>
        </tr>
        <tr>
          <td align="left">Wachtwoord</td>
          <td><b>:</b></td>
          <td align="left"><input name="password" type="text"></td>
        </tr>
        <tr>
          <td colspan="3" align="left"><input type="submit" name="register" value="Aanmelden">
        </tr>
      </table>
    </td>
  </form>
  </tr>
</table>
<?php
}
?>
Gewijzigd op 27/05/2014 09:56:31 door Niek Kasius
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:47:50
 
Michael -

Michael -

27/05/2014 10:01:24
Quote Anchor link
Er zijn wat dingen mis met je formulier waaronder foutafhandeling van je database query's. Het kan dus goed zijn dat er daar iets fout gaat, alleen zie jij dit nu niet. Daarom altijd foutafhandeling inbouwen!
die() is geen foutafhandeling!
Het beste kun je geen * gebruiken in je select, maar de velden invullen die je wilt hebben. Dit is in eerste instantie sneller (ja, ook als je ze allemaal alsnog invult) en ten tweede veel overzichtelijker welke velden je tot je beschikking hebt.
Je code is verder ook wat onoverzichtelijk en een formulier in een table?? Maar dat was je vraag niet :-)


foutafhandeling

Edit:

Ik zie trouwens dat je wel controleert of results1/2 true is. Krijg je wel een e-mail? Of een error?

I.p.v. de preg_match op regel 19 kun je beter filter_var gebruiken
Gewijzigd op 27/05/2014 10:07:38 door Michael -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2014 10:22:59
Quote Anchor link
Verder zie ik een hele sloot aan mogelijkheden tot SQL-injection!!
 
Niek Kasius

Niek Kasius

27/05/2014 11:57:30
Quote Anchor link
Nou ik heb er een paar foutafhandelingen bij gezet, Maar dat helpt geen bal.
Ik krijg niks, nada, nothing.
Ik heb de form er al uit gehaald en apart gedaan zodat die word door gestuurd naar register.php.
Maar krijg niks nadat ik op aanmelden klik gaat die terug naar de index waar die link voor registreren staat.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

27/05/2014 12:09:12
Quote Anchor link
Zet hier en daar wat dump informatie. echo voor en na elk if statement. Kijk of je uberhaubt iets terug krijgt en ga zo langzaamaan je gehele script door om op te sporen waar het mis gaat.
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2014 12:33:20
Quote Anchor link
debuggen is de enige optie:

je zegt dat je script gewerkt heeft. Dus het script an sich was kennelijk goed (goed als in "deed zijn werk", niet als in "is de ideale manier van scripten, want zie boven")

Er is dus iets aan de omstandigheden waarin het script moet werken, verandert:
- server instellingen.
- database structuur
- database connectie gegevens
- tabel "vol" als in : id als tiny int. opgeslagen en je zit aan de 127 records
- etc

Je zult dus bij veel acties moeten nagaan of iets gelukt is.
En dan denk ik met name aan foutmeldingen van mysql.
Maar zet ook eens neer in je script als iets wel gelukt is, wat het antwoord was.


--
en commmenteer regel 46 eens uit.
Alles wat er aan meldingen op het scherm komt, wil je niet direct wissen door een redirect (neem even aan dat je output buffering aan hebt staan)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

27/05/2014 14:16:30
Quote Anchor link
Ik schrijf het er maar ff bij.
Maar door die foutafhandelingen die ik er heb gezet, zijn de regel nummer veranderd.
Ik heb dit gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
if($_POST['username'] == '')
   {
    echo "Query mislukt. Foutmelding: " . mysqli_error();
   }
    else
   {
 
  $_SESSION['error']['username'] = "Gebruikersnaam is verplicht.";
 }
?>

En dat overal gedaan, ook bij regel 57 = nu 68, Maar daar krijg ik op regel 59 = 70 deze foutmelding:


mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in C:\wamp\www\biljart\members\register.php on line 71

En asl ik daar dan $com of $sql2 of $result2 in zet dan geeft die: Undefined variable: con in C:\wamp\www\biljart\members\register.php on line 70

Ik snap het niet het heeft altijd goed gewerkt zolang ik het heb.


Quote:
Er is dus iets aan de omstandigheden waarin het script moet werken, verandert:
- server instellingen.
- database structuur
- database connectie gegevens
- tabel "vol" als in : id als tiny int. opgeslagen en je zit aan de 127 records
- etc

geen van alle naar ik weet

regel 46 moet zijn header('Refresh: 1; url=index1.php'); exit;
 
Michael -

Michael -

27/05/2014 14:22:18
Quote Anchor link
Als $con undefined is, waar is je database connectie dan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if($_POST['username'] == '')
   {
    echo "Query mislukt. Foutmelding: " . mysqli_error();
   }

Of een post leeg is heeft niks met een query te maken. Een query kan ook fout gaan als een post wel gevuld is.

Zoals Ivoo zei, comment alle headers e.d. want deze voorkomen dat jij de errors kunt zien. Je zou dan in ieder geval een foutmelding moeten krijgen waar je iets mee kunt.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

27/05/2014 14:24:32
Quote Anchor link
Hi Niek,

mysqli_error verwacht een parameter inderdaad: string mysqli_error ( mysqli $link ) : php.net/mysqli_error.

Je roept deze functie nu aan op het moment dat je eer post waarde mist en nog helemaal geen aanroep naar de database hebt gemaakt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$oObj
= mysqli_connect( [..] );

$sQuery = "Je query";
if( false == ( $rResult = myqli_query( $oObj, $sQuery ) ) )
{

    var_dump( mysqli_error( $oObj ) );
}

?>


Je fouten van de formulier velden, zal je echt op een andere manier moeten oplossen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$aErrors
= array()
if( empty( $_POST['username'] ) )
{

    $aErrors[] = 'Geen username ingevuld';
}

if( !empty( $aErrors ) )
{

    foreach( $aErrors as $sError )
    {

        echo $sError . "<br />";
    }
}

?>


o.i.d.. Succes!
 
Niek Kasius

Niek Kasius

27/05/2014 14:51:44
Quote Anchor link
Sorry!!! stom,stom.en nog eens stom, verkeerde connetie.
En die echo "Query mislukt. Foutmelding: " . mysqli_error(); bij if($_POST['username'] == '') en email zijn inderdaad nutteloos want als zij leeg zijn post die niet.
Maar wat zet ik nu bij echo "Query mislukt. Foutmelding: " . mysqli_error(); want die blijft wel zichtbaar nu, ook nu het wel werkt
 
Michael -

Michael -

27/05/2014 15:35:21
Quote Anchor link
Die 'query mislukt' plaats je in een else waar je je controle voor $result1/2 doet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
sql1 = "
SELECT
  email
FROM
  user
WHERE
  email = '"
. mysqli_real_escape_string($email) . "'
"
;
$result1 = mysqli_query($mysqli,$sql1);

if($result1) {
    if (mysqli_num_rows($result1) > 0) {
        $_SESSION['error']['email'] = "Dit e-mailadres is al gebruikt.";
      }
}
else {
    echo "Query mislukt. Foutmelding: " . mysqli_error($mysqli);
}

?>
 
Niek Kasius

Niek Kasius

27/05/2014 16:47:49
Quote Anchor link
het werk nu wel alleen de link die het verstuurd is niet goed.
http://localhost/www/biljart/members/confirm.php?passkey=$com_code";
Als ik confirm.php gewoon open dan staat er in de adres balk
http://localhost/biljart/members/confirm.php\
maar omdat de map in de www staat moet ik ook localhost/www voor een link die van buiten af komt toch.
En aks ik een Hotmail adres invoer krijg ik geen aanklikbare link wel in oulook expres.
 
Stijn Quux

Stijn Quux

27/05/2014 17:45:35
Quote Anchor link
Ik ruik SQL-injections...
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2014 20:05:10
Quote Anchor link
en XSS
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.