Registreer pagina problemen...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »
Niels van de Poll

Niels van de Poll

06/06/2007 19:39:00
Quote Anchor link
Ik heb een login systeem gemaakt, naar een tijdje klungelen is dit gelukt, maar een registreer pagina lukt mij niet, ik heb dit gemaakt, maar dat kan volgens mij nooit werken, kan iemand mij helpen?
De registreer pagina (moet) de volgende velden bevatten: username, password, adres, postcode, woonplaats, telefoon, email, website.
Bij voorbaat dank.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
    session_start ();
    require 'db_config.php';
?>

<?php
    $query
= "INSERT INTO members (`username`, `password`, `adres`, `postcode`, `woonplaats`, `telefoon`, `email`, `website`, 'active')
                         VALUES ('$username', '$password', '$adres', '$postcode', '$woonplaats', '$telefoon', '$email', '$website', 'ageagreed')"
;
?>


<form action="registreer.php" method="post">

<input name="username" type="text" id="username" />
<br>
<input name="password" type="text" id="password" />
<br>
<input name="adres" type="text" id="adres" />
<br>
<input name="postcode" type="text" id="postcode" />
<br>
<input name="woonplaats" type="text" id="woonplaats" />
<br>
<input name="telfoon" type="text" id="telfoon" />
<br>
<input name="email" type="text" id="email" />
<br>
<input name="website" type="text" id="website" />
<br><br>
<input type="submit" value="Registreren">
</form>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels van de Poll
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:46:52
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

06/06/2007 19:48:00
Quote Anchor link
dat kan volgens jou niet werken??
al geprobeerd??
en zorge dat je je variablen buiten quotes haalt.
ook zeg je nergens dat t $_POST vars zijn.
zo dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
    session_start ();
    require 'db_config.php';
?>

<?php
    $query
= "INSERT INTO members (`username`, `password`, `adres`, `postcode`, `woonplaats`, `telefoon`, `email`, `website`, 'active')
                         VALUES ('"
$_POST['username']"', '"$_POST['password']"', '"$_POST['adres']"', '"$_POST['postcode']"', '"$_POST['woonplaats']"', ' "$_POST['telefoon']"', '"$_POST['email']"', '"$_POST['website']"', 'ageagreed')";
?>


<form action="registreer.php" method="post">

<input name="username" type="text" id="username" />
<br>
<input name="password" type="text" id="password" />
<br>
<input name="adres" type="text" id="adres" />
<br>
<input name="postcode" type="text" id="postcode" />
<br>
<input name="woonplaats" type="text" id="woonplaats" />
<br>
<input name="telfoon" type="text" id="telfoon" />
<br>
<input name="email" type="text" id="email" />
<br>
<input name="website" type="text" id="website" />
<br><br>
<input type="submit" value="Registreren">
</form>


zoiets dacht ik..
maar k weet alleen niet waarvoor je ageagreed gebruikt..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicoow Unknown
 
Niels van de Poll

Niels van de Poll

06/06/2007 19:51:00
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/niels/domains/crdesign.nl/public_html/admin/registreer.php on line 7

Ik heb het inderdaad geprobeerd, en hij werkt niet, echt veel verstand heb ik er ook nog niet van..dat is het probleem..ik ben vrij nieuwe in php.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

06/06/2007 19:53:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
    session_start ();
    require 'db_config.php';

    $query = "INSERT INTO members (`username`, `password`, `adres`, `postcode`, `woonplaats`, `telefoon`, `email`, `website`, 'active')
                         VALUES (
'"
$_POST['username']"',
 '"
$_POST['password']"',
 '"
$_POST['adres']"',
 '"
$_POST['postcode']"',
 '"
$_POST['woonplaats']"',
 ' "
$_POST['telefoon']"',
 '"
$_POST['email']"',
 '"
$_POST['website']"',
 'ageagreed')"
;
?>


<form action="registreer.php" method="post">

<input name="username" type="text" id="username" />
<br>
<input name="password" type="text" id="password" />
<br>
<input name="adres" type="text" id="adres" />
<br>
<input name="postcode" type="text" id="postcode" />
<br>
<input name="woonplaats" type="text" id="woonplaats" />
<br>
<input name="telfoon" type="text" id="telfoon" />
<br>
<input name="email" type="text" id="email" />
<br>
<input name="website" type="text" id="website" />
<br><br>
<input type="submit" value="Registreren">
</form>

en wat zegt hij nu?
 
Niels van de Poll

Niels van de Poll

07/06/2007 07:05:00
Quote Anchor link
Hetzelfde, nog steeds de foutmelding: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/niels/domains/crdesign.nl/public_html/admin/registreer.php on line 7
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

07/06/2007 07:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
    session_start ();
    require 'db_config.php';

    $query = "INSERT INTO members (username, password, adres, postcode, woonplaats, telefoon, email, website, active)
                         VALUES (
'"
.$_POST['username']."',
 '"
.$_POST['password']."',
 '"
.$_POST['adres']."',
 '"
.$_POST['postcode']."',
 '"
.$_POST['woonplaats']."',
 '"
.$_POST['telefoon']."',
 '"
.$_POST['email']."',
 '"
.$_POST['website']."',
 'ageagreed')"
;
 
 mysql_query($query) or die(mysql_error());
?>


<form action="registreer.php" method="post">

<input name="username" type="text" id="username" />
<br>
<input name="password" type="text" id="password" />
<br>
<input name="adres" type="text" id="adres" />
<br>
<input name="postcode" type="text" id="postcode" />
<br>
<input name="woonplaats" type="text" id="woonplaats" />
<br>
<input name="telfoon" type="text" id="telfoon" />
<br>
<input name="email" type="text" id="email" />
<br>
<input name="website" type="text" id="website" />
<br><br>
<input type="submit" value="Registreren">
</form>

kijk alleen nog ff naar mysql_real_escape_string() en doe ook aan form-validatie, anders heb je dalijk allemaal naamloze mensen in je database of heel veel met dezelfde naam.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
Niels

Niels

07/06/2007 11:14:00
Quote Anchor link
Even het script verandert:
-Check of alle velden zijn ingevoerd. (Aangenomen dat geen enkel veld optioneel is)
-Het formulier in php gezet
-Variabelen toegekend aan de $ _POST variabelen en addslashes gebruikt zodat je geen fouten krijgt met 'S Hertogenbosch of http://.
-Het script verwijst nu naar zichzelf, als er niet op submit is wordt het formulier weergegeven, als er wel op submit is gedruk wordt alles in de database gezet.

Je mag zelf nog even zorgen dat hij de ingevoerde username en email checked met reeds bestaande usernames, email adressen. En als dit het geval is het script laat stoppen en een bericht weergeeft.

Script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php
session_start ();
require 'db_config.php';

function
checkmail($mail)
{

    $email_host = explode("@", $mail);
    $email_host = $email_host['1'];
    $email_resolved = gethostbyname($email_host);

    if ($email_resolved != $email_host && eregi("^[0-9a-z]([-_.~]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}$",$mail))
        $valid = 1;

    return $valid;
}


if (!$_POST['submit'] || $_POST['submit'] && (!$_POST['username'] || !$_POST['password'] || !checkmail($_POST['email']) || !$_POST['adres'] || !$_POST['postcode'] || !$_POST['woonplaats'] || !$_POST['telefoon'] || !$_POST['website']))
{


    if ($_POST['submit'] && (!$_POST['username'] || !$_POST['password'] || !checkmail($_POST['email']) || !$_POST['adres'] || !$_POST['postcode'] || !$_POST['woonplaats'] || !$_POST['telefoon'] || !$_POST['website']))
    {

        exit ("U bent een van de velden vergeten in te vullen, of u heeft een ongeldig e-mail adres ingevuld.");
    }


    echo("
    <form action=\"$_SERVER['PHP_SELF']\" method=\"post\">
    Username*: <input name=\"username\" type=\"text\" id=\"username\" /><br />
    Password*: <input name=\"password\" type=\"password\" id=\"password\" /><br />
    Adres*: <input name=\"adres\" type=\"text\" id=\"adres\" /><br />
    Postcode*: <input name=\"postcode\" type=\"text\" id=\"postcode\" /><br />
    Woonplaats*: <input name=\"woonplaats\" type=\"text\" id=\"woonplaats\" /><br />
    Telefoon*: <input name=\"telefoon\" type=\"text\" id=\"telefoon\" /><br />
    E-mail*: <input name=\"email\" type=\"text\" id=\"email\" /><br />
    Website*: <input name=\"website\" type=\"text\" id=\"website\" /><br /><br />
    <input type=\"submit\" value=\"Registreren\"><br />
    Alle velden met een * zijn verplicht.
    </form>
    "
);
}

else
{
    $username = addslashes($_POST['username']);
    $password = addslashes($_POST['password']);
    $adres = addslashes($_POST['adres']);
    $postcode = addslashes($_POST['postcode']);
    $woonplaats = addslashes($_POST['woonplaats']);
    $telefoon = addslashes($_POST['telefoon']);
    $email = addslashes($_POST['email']);
    $website = addslashes($_POST['website']);

        
    $query = "INSERT INTO members (username, password, adres, postcode, woonplaats, telefoon, email, website, active)
            VALUES (
                    '"
.$username."',
                    '"
.$password."',
                    '"
.$adres."',
                    '"
.$postcode."',
                    '"
.$woonplaats."',
                    '"
.$telefoon."',
                    '"
.$email."',
                    '"
.$website."',
                     'ageagreed'
                    )"
;
 
    mysql_query($query) or die(mysql_error());
    echo("De registratie is voltooid. Je kunt nu inloggen met je username en password.");
}

?>
 
Niels van de Poll

Niels van de Poll

07/06/2007 14:40:00
Quote Anchor link
@Niels, nog steeds een foutmelding:

Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/niels/domains/crdesign.nl/public_html/admin/registreer.php on line 26
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

07/06/2007 14:42:00
Quote Anchor link
@niels van de poll, probeer eens zelf de fout op te zoeken..
 
- Jim  -

- Jim -

07/06/2007 14:44:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "bladiebla".$_POST['ookbla']." en de rest bla..";
?>


je moet je $_POST-vars tussen quote's plaatsen, en koppelen met een punt (.)
 
Niels van de Poll

Niels van de Poll

07/06/2007 14:44:00
Quote Anchor link
@Terence, Kan ik niet, dit gaat mijn petje te boven, beetje standaard dingen lukken mij wel, maar dit is mij te moeilijk.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels van de Poll
 
Niels van de Poll

Niels van de Poll

07/06/2007 14:50:00
Quote Anchor link
Volgens de foutmeldign zou hier de fout zitten, maar ik zie niks verkeerd...

<form action=\"$_SERVER['PHP_SELF']\" method=\"post\">
 
- Jim  -

- Jim -

07/06/2007 14:57:00
Quote Anchor link
Niels van de Poll schreef op 07.06.2007 14:50:
Volgens de foutmeldign zou hier de fout zitten, maar ik zie niks verkeerd...

<form action=\"$_SERVER['PHP_SELF']\" method=\"post\">


Wordt dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<form action='".$_SERVER['PHP_SELF']."' method='post'>";
?>
 
Niels van de Poll

Niels van de Poll

07/06/2007 15:06:00
Quote Anchor link
@Jim, nee die code geeft dezelfde fout weer.
 
- Jim  -

- Jim -

07/06/2007 15:09:00
Quote Anchor link
Post eens je laatste code....
 
Niels van de Poll

Niels van de Poll

07/06/2007 15:10:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
session_start ();
require 'db_config.php';

function
checkmail($mail)
{

    $email_host = explode("@", $mail);
    $email_host = $email_host['1'];
    $email_resolved = gethostbyname($email_host);

    if ($email_resolved != $email_host && eregi("^[0-9a-z]([-_.~]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}$",$mail))
        $valid = 1;

    return $valid;
}


if (!$_POST['submit'] || $_POST['submit'] && (!$_POST['username'] || !$_POST['password'] || !checkmail($_POST['email']) || !$_POST['adres'] || !$_POST['postcode'] || !$_POST['woonplaats'] || !$_POST['telefoon'] || !$_POST['website']))
{


    if ($_POST['submit'] && (!$_POST['username'] || !$_POST['password'] || !checkmail($_POST['email']) || !$_POST['adres'] || !$_POST['postcode'] || !$_POST['woonplaats'] || !$_POST['telefoon'] || !$_POST['website']))
    {

        exit ("U bent een van de velden vergeten in te vullen, of u heeft een ongeldig e-mail adres ingevuld.");
    }


    echo("

<?php
echo "
<form action='".$_SERVER['PHP_SELF']."' method='post'>";
?>

    Username*: <input name=\"username\" type=\"text\" id=\"username\" /><br />
    Password*: <input name=\"password\" type=\"password\" id=\"password\" /><br />
    Adres*: <input name=\"adres\" type=\"text\" id=\"adres\" /><br />
    Postcode*: <input name=\"postcode\" type=\"text\" id=\"postcode\" /><br />
    Woonplaats*: <input name=\"woonplaats\" type=\"text\" id=\"woonplaats\" /><br />
    Telefoon*: <input name=\"telefoon\" type=\"text\" id=\"telefoon\" /><br />
    E-mail*: <input name=\"email\" type=\"text\" id=\"email\" /><br />
    Website*: <input name=\"website\" type=\"text\" id=\"website\" /><br /><br />
    <input type=\"submit\" value=\"Registreren\"><br />
    Alle velden met een * zijn verplicht.
    </form>
    "
);
}

else
{
    "$username = addslashes.($_POST['username']).";
    "$password = addslashes.($_POST['password']).";
    "$adres = addslashes.($_POST['adres']).";
    "$postcode = addslashes.($_POST['postcode']).";
    "$woonplaats = addslashes.($_POST['woonplaats']).";
    "$telefoon = addslashes.($_POST['telefoon']).";
    "$email = addslashes.($_POST['email']).";
    "$website = addslashes.($_POST['website']).";

        
    $query = "INSERT INTO members (username, password, adres, postcode, woonplaats, telefoon, email, website, active)
            VALUES (
                    '"
.$username."',
                    '"
.$password."',
                    '"
.$adres."',
                    '"
.$postcode."',
                    '"
.$woonplaats."',
                    '"
.$telefoon."',
                    '"
.$email."',
                    '"
.$website."',
                     'ageagreed'
                    )"
;
 
    mysql_query($query) or die(mysql_error());
    echo("De registratie is voltooid. Je kunt nu inloggen met je username en password.");
}

?>
 
- Jim  -

- Jim -

07/06/2007 15:49:00
Quote Anchor link
JEEZZZZZZZZZZZZZZZZZZzz,

jij hebt er echt een T^fu$ zooi van gemaakt,... (Sorry ;-) )

Herstellen lijkt me geen optie,.... Maar ik kijk nog wel even.
 
Niels van de Poll

Niels van de Poll

07/06/2007 15:55:00
Quote Anchor link
Ik heb dit gemaakt met bovenstaande tips...
 
- Jim  -

- Jim -

07/06/2007 16:21:00
Quote Anchor link
Je moet echt anders je if's gaan opbouwen...
Ook typefouten zijn slecht te achterhalen.

bijv.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

if (ISSET($_POST['submit'])) {
  foreach ($_POST as $FieldKey -> $FieldValue) {
    if ($FieldValue == "") {
      echo "U heeft geen $FieldKey opgegeven!!<br />\n";
    #} else {  #Dit gebruik je (nu) dus niet, maar is al wel voorbereid.
    }
  }
}
else {
  echo "Er is niet op submit gedrukt.<br />\n";
}


?>


Belangrijk hierin is ook dat je goed gebruik maakt inspringen dmv bijv. TABS.

Andere:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo "";  -- Hier heb je geen Haakjes () nodig.
echo "hier staat een ".$variabele." tussen andere tekst";
?>


Op deze wijze wordt je code een stuk overzichtelijker en makkelijker te controleren/herstellen.

Tenslotte:
SCIJF COMMENTAREN IN JE CODE!!!

Succes.
 
Niels

Niels

07/06/2007 18:48:00
Quote Anchor link
Je had er een zooitje van gemaakt maargoed, deze doet het:

-edit- kopieer dit allemaal maar eens naar kladblok of welke editor je gebruikt.. omdat hier de html niet in een code blok wordt gezet ziet het er misschien onduidelijk uit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
session_start ();
function
checkmail($mail)
{

    $email_host = explode("@", $mail);
    $email_host = $email_host['1'];
    $email_resolved = gethostbyname($email_host);

    if ($email_resolved != $email_host && eregi("^[0-9a-z]([-_.~]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}$",$mail))
        $valid = 1;

    return $valid;
}


if (!$_POST['submit'] || $_POST['submit'] && (!$_POST['username'] || !$_POST['password'] || !checkmail($_POST['email']) || !$_POST['adres'] || !$_POST['postcode'] || !$_POST['woonplaats'] || !$_POST['telefoon'] || !$_POST['website']))
{


    if ($_POST['submit'] && (!$_POST['username'] || !$_POST['password'] || !checkmail($_POST['email']) || !$_POST['adres'] || !$_POST['postcode'] || !$_POST['woonplaats'] || !$_POST['telefoon'] || !$_POST['website']))
    {

        exit ("U bent een van de velden vergeten in te vullen, of u heeft een ongeldig e-mail adres ingevuld.");
    }


?>

<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $_SERVER['PHP_SELF'] ?>
" method='post'>
Username*: <input name=\"username\" type="text" id="username" /><br />
Password*: <input name="password" type="password" id="password" /><br />
Adres*: <input name="adres" type="text" id="adres" /><br />
Postcode*: <input name="postcode" type="text" id="postcode" /><br />
Woonplaats*: <input name="woonplaats" type="text" id="woonplaats" /><br />
Telefoon*: <input name="telefoon" type="text" id="telefoon" /><br />
E-mail*: <input name="email" type="text" id="email" /><br />
Website*: <input name="website" type="text" id="website" /><br /><br />
<input type="submit" value="Registreren"><br />
Alle velden met een * zijn verplicht.
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
}
else
{
    require 'db_config.php';
    
    $username = addslashes($_POST['username']);
    $password = addslashes($_POST['password']);
    $adres = addslashes($_POST['adres']);
    $postcode = addslashes($_POST['postcode']);
    $woonplaats = addslashes($_POST['woonplaats']);
    $telefoon = addslashes($_POST['telefoon']);
    $email = addslashes($_POST['email']);
    $website = addslashes($_POST['website']);

        
    $query = "INSERT INTO members (username, password, adres, postcode, woonplaats, telefoon, email, website, active)
            VALUES (
                    '"
.$username."',
                    '"
.$password."',
                    '"
.$adres."',
                    '"
.$postcode."',
                    '"
.$woonplaats."',
                    '"
.$telefoon."',
                    '"
.$email."',
                    '"
.$website."',
                     'ageagreed'
                    )"
;
 
    mysql_query($query) or die(mysql_error());
    echo "De registratie is voltooid. Je kunt nu inloggen met je username en password.";
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels
 
Niels van de Poll

Niels van de Poll

09/06/2007 11:23:00
Quote Anchor link
@Niels, ik heb al van alles proberen te wijzigen aan je code, maar hij doet niks, als je op registreren klikt opent hij gewoon weer registreer.php opnieuw, en hij voegt niks in de database.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.