Regular Expressions adres formaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arthur Nolles

Arthur Nolles

06/09/2016 18:56:23
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een grote lijst met adressen en telefoonnummers. Die lijst wil ik netjes verwerken en in een mysql database stoppen. Het lastige is dat er een aantal verschillende formaten zijn waarin de adressen worden weergeven. Ik dacht dat ik er met regular expressions uit zou komen, maar mijn kennis daarvan is niet groot genoeg. Graag krijg ik hier wat hulp bij.

Dit zijn de straatformaten:

Rodekruislaan 23
2e Rodekruislaan 23
2e Rode Kruislaan 23
Rodekruislaan 23 B
2e Rodekruislaan 23 B
2e Rode Kruis Laan 23 B
Rodekruislaan 23/C
2e Rodekruislaan 23/C
Rodekruislaan 23C 001
2e Rodekruislaan 23C 001
Rodekruislaan 23 C 001
Rodekruislaan 23 C 001B
etc

Ik wil graag de straat, het nummer en de toevoeging opsplitsen. Tot nu toe heb ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
       if (preg_match('/(?P<straat>.*)\s(?P<nummer>\d*)\s(?P<toevoeging>\w*)$/', $string, $matches)) {
          
          var_dump($matches);
        
   }

?>


Ik krijg dan de volgende array terug:

array (size=8)
0 => string 'Rode Kruislaan 1302' (length=19)
'straat' => string 'Rode Kruislaan' (length=14)
1 => string 'Rode Kruislaan' (length=14)
'nummer' => string '130' (length=3)
2 => string '130' (length=3)
3 => string '2' (length=1)
'toevoeging' => string '' (length=0)
4 => string '' (length=0)

Ik snap niet waarom het nummer afgebroken wordt. Kan iemand mij dat vertellen? En weet jij of er een formaat is waarmee ik alle typen adressen kan formateren? Het kan dus zijn dat een straatnaam meerdere spaties heeft, wat het ook lastig maakt, denk ik. Ook kan het zijn dat de string begint met een nummer, zoals je ziet in de voorbeelden hier bovven.

Alvast super bedankt, ik weet dat dit een lastige vraag is.

Groetjes,

Arthur
Gewijzigd op 06/09/2016 18:58:39 door Arthur Nolles
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:46:43
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/09/2016 19:47:22
Quote Anchor link
Grappig, hoe ga je adressen als Laan 1940-1945 12 dan goed oppakken? Dit soort dingen leidt *altijd* tot gezeur, laat mensen gewoon zelf hun adres invullen zoals het hoort. Dus met gewoon velden voor straat, huisnummer etc. Mensen weten veel beter waar ze wonen dan wat jij denkt ervan te kunnen maken.
 
Arthur Nolles

Arthur Nolles

06/09/2016 19:51:18
Quote Anchor link
Beste Ben,

Het gaat om een lijst die ik al heb, dus niet om data die ik nog moet verzamelen.

Toevoeging op 06/09/2016 20:10:24:

Daarnaast weet ik dat er altijd uitzonderingen zullen zijn. In het geval van Laan 1945 zal ik gewoon handmatig een aanpassing moeten doen en dat vind ik niet zo erg. Maar ik wil graag dat het bulk van de straatnamen goed geformateerd worden en daarbij kan ik hulp gebruiken. Ik stel hulp dan ook zeer op prijs.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

06/09/2016 22:34:28
Quote Anchor link
Dit moet je een eind op weg helpen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php

echo '<h3>Array</h3>';

$haystack = array("Rodekruislaan 23",
"2e Rodekruislaan 23",
"2e Rode Kruislaan 23",
"Rodekruislaan 23 B",
"2e Rodekruislaan 23 B",
"2e Rode Kruis Laan 23 B",
"Rodekruislaan 23/C",
"2e Rodekruislaan 23/C",
"Rodekruislaan 23C 001",
"2e Rodekruislaan 23C 001",
"Rodekruislaan 23 C 001",
"Rodekruislaan 23 C 001B");

echo '<pre>';
print_r($haystack);
echo '</pre>';

echo '<h3>Output Array na preg_match</h3>';

$output = array();

for($x = 0; $x < count($haystack); $x++) {

    preg_match("/^(.+)\s(\d+)\s?(.?)(.*)?/", $haystack[$x], $output_array);

    if(count($output_array) > 0) {
        $output[] = $output_array;
    }

}


echo '<pre>';
print_r($output);
echo '</pre>';

echo '<h3>Netjes geprint</h3>';

for($i = 0; $i < count($output); $i++) {
    for($x = 0; $x < count($output[$i]); $x++) {
        echo ' {' . $output[$i][$x] . '} ';
    }

    echo "<br>";
}


?>
 
Arthur Nolles

Arthur Nolles

06/09/2016 23:11:09
Quote Anchor link
Wauw adoptive solutions! Dat lijkt al een heel eind in de goede richting. Toch gaat het nog niet helemaal goed. Bij de laatste vier worden de huisnummers niet gescheiden. Is daar nog een oplossing voor te vinden? Hartelijk bedankt, ik ben hier al heel blij mee, je helpt me echt enorm!

Toevoeging op 06/09/2016 23:11:42:

"Netjes geprint" wordt het zo weergegeven:

{Rodekruislaan 23} {Rodekruislaan} {23} {} {}
{2e Rodekruislaan 23} {2e Rodekruislaan} {23} {} {}
{2e Rode Kruislaan 23} {2e Rode Kruislaan} {23} {} {}
{Rodekruislaan 23 B} {Rodekruislaan} {23} {B} {}
{2e Rodekruislaan 23 B} {2e Rodekruislaan} {23} {B} {}
{2e Rode Kruis Laan 23 B} {2e Rode Kruis Laan} {23} {B} {}
{Rodekruislaan 23/C} {Rodekruislaan} {23} {/} {C}
{2e Rodekruislaan 23/C} {2e Rodekruislaan} {23} {/} {C}
{Rodekruislaan 23C 001} {Rodekruislaan 23C} {001} {} {}
{2e Rodekruislaan 23C 001} {2e Rodekruislaan 23C} {001} {} {}
{Rodekruislaan 23 C 001} {Rodekruislaan 23 C} {001} {} {}
{Rodekruislaan 23 C 001B} {Rodekruislaan 23 C} {001} {B} {}

Toevoeging op 06/09/2016 23:13:56:

Nog een vraag; ik snap niet goed waarvoor de vraagtekens gebruikt worden, bijvoorbeeld: \s?. Kun je me dat vertellen, want in de documentatie kom ik er niet echt uit.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

06/09/2016 23:37:09
Quote Anchor link
Introduceer eerst een fout met zoek vervang en maak van 23C en 23 C > 23/C

Dan wordt het netjes gesplits.

EDIT : te vroeg gegokt, dan maar met de hand wijzigen.

\s? kijkt of er een spatie is.
Gewijzigd op 06/09/2016 23:41:52 door Adoptive Solution
 
Arthur Nolles

Arthur Nolles

06/09/2016 23:43:32
Quote Anchor link
Hoi Adoptive Solution. Wat bedoel je met 'introduceer eerst een fout'? En misschien een stomme vraag, hoe voeg ik die slash toe, wanneer we het punt bereiken waarop we als straat Rodekruislaan 23 C krijgen, is de code al uitgevoerd. Kun je me hier nog mee helpen? Ik ben er ondertussen wel mee aan 't stoeien. Ik kan nadat de code is uitgevoerd wel een str_replace doen, maar dan is het nog niet gescheiden?

Toevoeging op 06/09/2016 23:50:04:

Ik volg je niet helemaal, wat bedoel je met 'te vroeg gegokt'? Ik kan de records niet echt met de hand wijzigen, ik heb 2 miljoen records die geformateerd moeten worden.
Gewijzigd op 06/09/2016 23:44:06 door Arthur Nolles
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

07/09/2016 00:05:06
Quote Anchor link
Ik weet niet hoeveel straatnamen er zijn, maar haal eerst de goede adressen eruit en corrigeer de rest met de hand.

Toevoeging op 07/09/2016 00:18:40:

Verwijder met zoek/vervang de spaties en / uit de huisnummers en gebruik dan dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
preg_match("/^(.+)\s(\d+)\s?(.?)\s?(.*)?/", $haystack[$x], $output_array);


Het resultaat is dan beter.

Je moet dan alleen nog bv. 001B met de hand splitsen.
Gewijzigd op 07/09/2016 00:19:44 door Adoptive Solution
 
Ivo P

Ivo P

07/09/2016 09:13:05
Quote Anchor link
ik zou een oplossing met een regex alleen loslaten op een adres met hooguit 1 getal (getal, dus niet cijfer) erin.

En dan ga ik er nog vanuit dat er ook werkelijk een huisnummer in je adres staat.

Alles wat je overhoudt:
plein 1940 12
Willem 3 laan 13
1e kerkstraat 3
kerkstraat 42F1

laat je door een stagiair oplossen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

07/09/2016 10:46:33
Quote Anchor link
Deze oplossing in JavaScript is wel aardig:

https://gist.github.com/devotis/c574beaf73adcfd74997

Maar ik denk dat ik zelf een andere 'oplossingsstrategie' zou volgen. Voor Nederlandse adressen gelden enkele beperkingen: het huisnummer en de huisnummertoevoeging mogen beide niet langer zijn dan 5 karakters. Inclusief scheidingsteken tussen huisnummer en huisnummertoevoeging kom je daarmee op maximaal 11 karakters vanaf het einde van de adresregel. Die regels zijn het uitgangspunt van de volgende functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php
/**
 * @param string $address
 * @return array
 */

function getAddressArray($address)
{

    $address = trim($address);
    $street = $address;
    $home_number_extension = '';
 
    $home_number = substr($address, -11);
    $max = strlen($home_number);

    for ($i=0; $i < $max; $i++) {
        if (is_numeric($home_number{$i})) {
            $home_number = substr($address, -$max + $i);
            $street = substr($address, 0, strlen($address) - $max + $i);
            break;
        }
    }


    if ($i == $max) {
        $home_number = '';
        $home_number_extension = '';
    }


    for ($i = 0; $i < strlen($home_number); $i++) {
        if (!is_numeric($home_number{$i})) {
            $home_number_extension = substr($home_number, $i);
            $home_number = substr($home_number, 0, $i);
            break;
        }
    }


    return array(trim($street), trim($home_number), trim($home_number_extension));
}


// Test cases
$cases = array(
    'Rodekruislaan 23',
    '2e Rodekruislaan 23',
    '2e Rode Kruislaan 23',
    'Rodekruislaan 23 B',
    '2e Rodekruislaan 23 B',
    '2e Rode Kruis Laan 23 B',
    'Rodekruislaan 23/C',
    '2e Rodekruislaan 23/C',
    'Rodekruislaan 23C 001',
    '2e Rodekruislaan 23C 001',
    'Rodekruislaan 23 C 001',
    'Rodekruislaan 23 C 001B',
);


// Test
echo '<pre>';
foreach ($cases as $case) {
    var_dump($case);
    var_dump(getAddressArray($case));
}

?>
 
Ivo P

Ivo P

07/09/2016 11:32:30
Quote Anchor link
In Ede is een "Laan 1933"

Woon je daar op nummer 12, dan verhuist bovenstaand script je naar huisnummer 1933 met toevoeging 12.

Misschien zou het nog een optie zijn om op basis van de postcode via een API een straatnaam erbij te zoeken voor de twijfelgevallen.
Met een beetje geluk matcht de gevonden straatnaam ook met de schrijfwijze van het adres in je lijst.

Maar met "BURG. WUITEWEG" vs "Burgemeester Wuiteweg" heb je evengoed nog een uitdaging.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

07/09/2016 11:42:37
Quote Anchor link
Alle cases van de TS worden wel gematcht, maar het blijft inderdaad een drama wat uitzonderingen betreft. Ik denk dat je zoiets in een nette gebruikersinterface moet verpakken die twijfelgevallen markeert voor een menselijke correctie. Bijvoorbeeld alle adresregels met getallen op twee verschillende posities.

Straatnamen vergelijken via een postcode-API is inderdaad ook slim. Eventueel kun je dat nog combineren met een soort spellingcorrectie die alle 'Burg. ' vervangt door 'Burgemeester '.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

07/09/2016 12:04:02
Quote Anchor link
Mensen in Ede kunnen gerust zijn. Hun straatnaam wordt netje gepregd :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
[1] => Array
        (
            [0] => Laan 1933 123
            [1] => Laan 1933
            [2] => 123
            [3] =>
            [4] =>
        )

    [2] => Array
        (
            [0] => Plein 40-45 99
            [1] => Plein 40-45
            [2] => 99
            [3] =>
            [4] =>
        )
 
Arthur Nolles

Arthur Nolles

07/09/2016 15:44:14
Quote Anchor link
Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken, vooral Ward van der Put. Jouw oplossing lijkt in alle gevallen de juiste data te weergeven. Heel veel dank.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/09/2016 11:58:57
Quote Anchor link
Neemt niet weg dat het probleem waarschijnlijk is ontstaan doordat je voor het hele adres één invulveld had. Je kunt dan geen onderscheid maken tussen de delen waaruit deze is opgebouwd. Deze wens is er nu blijkbaar?

De enige manier om dit probleem (naar de toekomst toe) op te lossen / te voorkomen is zoals @Ben aangeeft: het introduceren van aparte invoervelden.

Ik snap dat je je invoer die je nu reeds hebt wil fixen maar ik hoop dat dit ook duidelijk maakt dat deze ook soms echt niet klopt. Je moet niet proberen recht te breien wat krom is.

Idealiter heb je dus een mechanisme die al bij invoer kijkt of de informatie klopt. Bijvoorbeeld een autocomplete op grond van huisnummer + postcode. En voor de randgevallen kun je je adres handmatig in- of aanvullen.

Dit alles zodat de informatie die de database ingaat klopt en gestructureerd staat opgeslagen zodat je niet achteraf hier doorheen moet baggeren met allerlei vage regexes om de boel weer te fixen :/.
 
Arthur Nolles

Arthur Nolles

09/09/2016 12:03:19
Quote Anchor link
Beste Thomas,

Het is altijd lekker makkelijk om e.e.a. aan te nemen. Maar zoals ik eerder zei heb ik deze data zo aangeleverd gekregen en heb ik het hier mee te doen - ik was niet degene die de data heeft verzameld. Is inderdaad vervelend, maar geen preek waard. Ik denk dat wat je zegt voor iedereen wel duidelijk was.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/09/2016 14:26:30
Quote Anchor link
Als deze data aangeleverd wordt dan kun je in het vervolg wellicht ook wat kritischer zijn over de vorm waarin dit aangeleverd wordt, anders maak je het op deze manier je eigen probleem waarbij je van een zwik ongestructureerde data iets gestructureerds moet maken.

En als dat ook niet mogelijk is dat loont het wellicht de moeite om eens een balletje op te gooien bij deze partij zodat ze hun eigen informatiehuishouding op orde stellen.

Misschien zit men niet te wachten op dit soort (bijdehante?) opmerkingen. Aan de andere kant, als ik door de luiheid / stupiditeit van anderen meer werk heb, dan zou ik daar iets van zeggen.

Je hoeft niet zomaar alles te accepteren wat over de schutting gegooid wordt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/09/2016 14:35:04
Quote Anchor link
Een balletje opgooien kan altijd, maar soms kan je er niks aan doen dat het nou eenmaal zo aangeleverd wordt. Niet iedereen is in alles zo efficiënt, en dan moet je roeien met de riemen die je nou eenmaal hebt om toch met omweggetjes de boel fatsoenlijk te kunnen verwerken.
Soms moet je gewoon keuzes maken!

Verder is dit ook niet echt de vraag van de topicstarter, en heeft die ook aangegeven niet anders te kunnen. Dus we kunnen ons maar beter bij deze 'wereldverbetering' neerleggen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/09/2016 14:52:40
Quote Anchor link
Deze website gaat toch over het oplossen van programmeervraagstukken? Het probleem hier is dat je input ongestructureerde bagger is (of, in ieder geval, er wordt te weinig onderscheid gemaakt tussen de verschillende onderdelen waarin je geinteresseerd bent (straatnaam, huisnummer, toevoeging etc.). De topicstarter is vervolgens op zoek naar een maatwerk oplossing om dit recht te breien).

De enige juiste oplossing is dan ook het repareren van (het aanleveren van) de input. Alle andere oplossingen, hoe goed deze ook werken, zijn symptoombestrijdingen van (lees: ad hoc oplossingen voor) het oorspronkelijke probleem.

Dit is geen wereldverbetering, dit is mensen confronteren met gemaakte keuzen. En proberen te achterhalen of deze beslissingen ergens op gebaseerd zijn. Of dat er uberhaupt is nagedacht over hoe je informatie wilt gaan gebruiken / inzetten.

Niets is zo verkwistend als voortborduren op een slecht ontwerp. Dit is dan ook niet iets wat aangemoedigd zou moeten worden.

EDIT: kan het ergens wel plaatsen dat TS enigszins geagiteerd reageert, niemand vind het immers leuk om andermans rommel op te ruimen. Zeg daar dan ook wat van.
Gewijzigd op 09/09/2016 15:05:07 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/09/2016 15:09:35
Quote Anchor link
Daarom kan je bij de derde partij een balletje opgooien, en dan afwachten. Anders is het zoals ik net ook al zei, roeien met de riemen die je hebt. Je kan iemand ook niet altijd dwingen om de juiste informatie aan te leveren. Ik heb vroeger ook wel eens ranzige convertertjes moeten maken om data op te halen, en nee dat kon niet anders.

Een discussie over het 'hoe wel/niet aanleveren van adressen en in welk formaat' vind ik niet veel waard in dit topic. Daar mag wat mij betreft een nieuw topic voor worden aangemaakt. De topicstarter heeft immers al aangegeven zijn lijst al zo te hebben, en daar weinig aan te kunnen veranderen.
Gewijzigd op 09/09/2016 15:12:50 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/09/2016 21:37:53
Quote Anchor link
Edit:
**knip**
Ja, nu weten we je standpunt wel! Maar dat had ook vriedelijker gemogen!
Gewijzigd op 09/09/2016 23:24:57 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.