rekenen in update

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dimi meulman

dimi meulman

12/12/2012 16:45:47
Quote Anchor link
Ik heb een vraagje ik zou graag een rekensom maken in mijn update kan iemand mijhelpen.
dit heb ik tot nu toe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
sql='UPDATE  table SET  `kolom_1` =  'kolom_1 + 1' WHERE  kolom_2 < '$var' AND kolom_3 > '$var';";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 09:50:55
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2012 16:51:53
Quote Anchor link
Zoals je ziet quote je verkeerd, als je in een string enkele quotes gebruikt moet je buiten de string dubbele quotes gebruiken. Daarnaast horen variabelen zoals $var niet in een string thuis, die moet je met de `.` operator aan een string koppelen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$name
= 'Wouter';

echo 'Hello '.$name.'!';
?>


En die quotes om 'kolom_1 + 1' horen er helemaal niet.
Gewijzigd op 12/12/2012 16:52:25 door Wouter J
 
Dimi meulman

dimi meulman

12/12/2012 17:00:49
Quote Anchor link
Ja ok. maar die $ var zijn aan een string verbonden,
Mijn vraag is gewoon: hoe kan ik update van tabel doen en bij een kolom 1 bijtellen
met andere woorden: met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
 WHERE  kolom_2 < '$var' AND kolom_3 > '$var' ?>

selecteer ik enkele rijen en in die rijen zou bij kolom_1, 1 moeten bijgeteld worden (+1);

is dit mogelijk
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2012 17:02:56
Quote Anchor link
Ja, en je bent goed bezig, alleen moet je nog goed quoten, dan ben je klaar.
 
Dimi meulman

dimi meulman

12/12/2012 17:09:01
Quote Anchor link
A goed quoten O.K.: maar daarstraks zei u dat 'kolom_1 + 1' niet thuis horen maar hoe moet ik dan noteren

Toevoeging op 12/12/2012 17:17:56:

Ik heb m'n quots nu goed gezet maar die kolom + 1 werkt niet ik zit vast , niemand die daar de oplossing van kent?
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2012 17:23:14
Quote Anchor link
Dimi, dan heb je het niet goed gelezen:
Quote:
En die quotes om 'kolom_1 + 1' horen er helemaal niet.

Met andere woorden, je hoort geen quotes om kolom_1 + 1 te zetten.
 
Dimi meulman

dimi meulman

12/12/2012 17:26:37
Quote Anchor link
a ok, bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.