Rekenen met breuken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

19/01/2010 17:14:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zou graag in een berekening willen maken met breuken.
Maar hoe typ ik dan bijvoorbeeld 'vier een derde' in?

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 20:46:20
 
- SanThe -

- SanThe -

19/01/2010 17:22:00
Quote Anchor link
4 + 1/3
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

19/01/2010 17:25:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.01.2010 17:22:
4 + 1/3

Owja gewoon delen, beetje domme vraag !

Bedankt voor je reactie!
 
Koen

koen

20/01/2010 15:56:00
Quote Anchor link
als je ingewikkelde reken opdrachten gaat doen, kan je de breuken tussen haakjes zetten,
4+(1/3)
met goeie haakjes, zal de breuk dan eerder uitgerekent worden dan de '+' opdracht
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

20/01/2010 16:17:00
Quote Anchor link
Dit heb ik gedaan (regel van #money):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$(function() {
    $("#slider-range-max").slider({
        range: "max",
        min: 0,
        max: 20,
        value: 3,
        slide: function(event, ui) {
            $("#cc").val((ui.value * 4) + 20);
            $("#money").val('\u20ac ' + ((((ui.value * 4) + 20) * (4 + 1/3) - (ui.value * Math.pow(1.05,2)))/100).toFixed(2));
        }
    });
    $("#cc").val(($("#slider-range-max").slider("value") * 4) + 20);
    $("#money").val('\u20ac ' + (((($("#slider-range-max").slider("value") * 4) + 20) * (4 + 1/3) - ($("#slider-range-max").slider("value") * Math.pow(1.05,2)))/100).toFixed(2));
});
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
- SanThe -

- SanThe -

20/01/2010 16:24:00
Quote Anchor link
@Koen: / gaat altijd voor de +
Ik denk dat jij bedoelt dat je de complete breuk tussen haakjes moet zetten.
Zeven keer vier en een derde wordt zo:
7 * (4 + 1/3)
 
Koen

koen

20/01/2010 16:25:00
Quote Anchor link
santhe, ik doelde inderdaad op je laatste voorbeeld,
al kan je nooit zeker genoeg zijn, voorang aangeven kan nooit kwaad.
 

20/01/2010 16:25:00
Quote Anchor link
koen schreef op 20.01.2010 15:56:
als je ingewikkelde reken opdrachten gaat doen, kan je de breuken tussen haakjes zetten,
4+(1/3)
met goeie haakjes, zal de breuk dan eerder uitgerekent worden dan de '+' opdracht

Nee, dat hoeft dus niet, aangezien delen voor plus gaat. Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Meneer_van_dale_wacht_op_antwoord#Moderne_volgorde
 
Koen

koen

20/01/2010 16:28:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 20.01.2010 16:25:
koen schreef op 20.01.2010 15:56:
als je ingewikkelde reken opdrachten gaat doen, kan je de breuken tussen haakjes zetten,
4+(1/3)
met goeie haakjes, zal de breuk dan eerder uitgerekent worden dan de '+' opdracht

Nee, dat hoeft dus niet, aangezien delen voor plus gaat. Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Meneer_van_dale_wacht_op_antwoord#Moderne_volgorde

zeg ik dat dat hoeft, of moet??
ik weet ook wel dat t standaard zo werkt, ik zeg alleen dat het KAN, en dat het geen kwaad kan, tenzij je anders wilt.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

20/01/2010 16:28:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 20.01.2010 16:25:
koen schreef op 20.01.2010 15:56:
als je ingewikkelde reken opdrachten gaat doen, kan je de breuken tussen haakjes zetten,
4+(1/3)
met goeie haakjes, zal de breuk dan eerder uitgerekent worden dan de '+' opdracht

Nee, dat hoeft dus niet, aangezien delen voor plus gaat.

Dit is gewoon wiskunde,
Eerst de haakjes, dan de * en /, en als laatste de + en -
Alles in volgorde van links naar rechts.

Overigens zet ik er zelf ook liever een haakje teveel dan te weinig..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Koen

koen

20/01/2010 16:37:00
Quote Anchor link
btw, als ik 'ingewikkelde reken opdrachten ' zeg, lijkt het me duidelijk... dit omvat niet '+' of '-' oid
 

20/01/2010 16:50:00
Quote Anchor link
Het effectiefste is om zo min mogelijk haakjes te gebruiken. Nergens voor nodig om zoveel extra te tikken en je hebt ook kans dat je de boel juist verkeerd doet.

@Koen, als je het over 'ingewikkelde reken opdrachten' hebt, doe dan een ingewikkeld voorbeeld geven zoals:
1/2e^(1/t)+sin^2(2t-1)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.