Rekenen met een datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George van Baasbank

George van Baasbank

09/12/2014 09:49:27
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Ik heb een variabele genaamd $dDatum met daarin de waarde "2015-03-29", als string dus.
Nu wil ik aan de hand van deze datum de datum weten die 60 dagen eerder ligt.
Hoe reken ik die nu uit?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 14:10:23
 
Kevin J

Kevin J

09/12/2014 09:59:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$date = "1998-08-14";
$newdate = strtotime ( '-3 day' , strtotime ( $date ) ) ;
$newdate = date ( 'Y-m-j' , $newdate );
 
echo $newdate;


Klein voorbeeld dat ik snel op internet vond weet niet 100% zeker of werkt, zeg maar of werkt of niet

Even snel link toevoegen hoe het ook kan:
http://stackoverflow.com/questions/1990321/date-minus-1-year
Gewijzigd op 09/12/2014 10:00:54 door Kevin J
 
George van Baasbank

George van Baasbank

09/12/2014 10:09:41
Quote Anchor link
Kevin bedankt
 
Ivo P

Ivo P

09/12/2014 13:55:41
Quote Anchor link
of met behulp van datetime class: (wat is zelf overzichtelijker vind werken, vooral als je wat meer wilt dat alleen weergeven of een vaste periode bijtellen)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$datum
= new DateTime('2015-03-29');

$datum->modify('-60 day');

echo $datum->format('d-m-Y');

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.