Rekenen met PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roel H

Roel H

18/01/2014 16:14:25
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil eigen iets heel simpels doen, waarvan ik denk dat het nog simpeler kan, maar ik weet het niet.
Ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    if($_SESSION['input']['aantalproevendressuuronderzadel'])
    $kosten1 = 10.00;
    if($_SESSION['input']['kuropmuziek'])
    $kosten2 = 20.00;


Echter, nu moet ik straks $kosten + $kosten + blabla+ blabla doen.
Kan dit simpeler gemaakt worden?

Mvg,
Roel
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:27:16
 
Ivo P

Ivo P

18/01/2014 16:40:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$kosten
= array();

if($_SESSION['input']['aantalproevendressuuronderzadel'])
{

    $kosten[] = 10.00;
}

if($_SESSION['input']['kuropmuziek'])
{

    $kosten[] = 20.00;
}



$totaalkosten = array_sum($kosten);

echo $totaalkosten;
?>
 
Roel H

Roel H

18/01/2014 17:32:03
Quote Anchor link
Thanks, toch via een array. Wist alleen het optellen niet
 
Erwin H

Erwin H

18/01/2014 17:43:02
Quote Anchor link
Of sneller:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$kosten
= 0;
if($_SESSION['input']['aantalproevendressuuronderzadel']){
    $kosten += 10.00;
}

if($_SESSION['input']['kuropmuziek']){
    $kosten += 20.00;
}

?>
 
Ivo P

Ivo P

18/01/2014 18:00:05
Quote Anchor link
maar dan alleen als je de losse delen van de optelling aan het einde niet meer nodig hebt.
 
Roel H

Roel H

18/01/2014 18:52:12
Quote Anchor link
Hoe bedoel je dat, aan het eind niet meer nodig?
 
Ivo P

Ivo P

18/01/2014 19:01:17
Quote Anchor link
als je aan het einde van je script alleen "30" wilt weten, dan voldoet

kosten += 20 etc

Als je aan het einde nodig hebt:

10
20
----
30

dan sla je ze op in een array
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/01/2014 19:10:04
Quote Anchor link
Dan zou ik toch op zijn minst willen weten waar die 10 en 20 euro betrekking op hebben, anders heeft het weinig tot niets zin.
 
Roel H

Roel H

18/01/2014 19:48:48
Quote Anchor link
Dat is wat de onderdelen kosten. Sommige onderdelen kosten evenveel, maar ik denk dat dit het handigst is.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/01/2014 19:56:50
Quote Anchor link
Maar wat kost mij dan 10 euro en wat kost mij dan 20 euro?
Ik ben maar een simpele gebruiker, of je toont het totaal of je laat zien wat waar wat betaald wordt.
 
Roel H

Roel H

18/01/2014 23:06:41
Quote Anchor link
Bij het onderdeel wordt aangeven wat het kost. De gebruiker weet dus wat het totaal bedrag gaat worden. Het liefst wil ik live rekenen, dat je meteen bedragen ziet optellen, maar dat lukt me nog niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.