Rekenen met tijdweergave!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees Mulder

Kees Mulder

12/12/2016 09:43:34
Quote Anchor link
Ik wil graag dat ik qua achtergrond van de website kan wisselen op het moment van de dag. Nu heb ik het volgende maar weet niet hoe ik bijv. tijd kan selecteren tussen 11:00:00 t/m 21:30:00 uur.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
  $tijd
= date("H:i:s");

  echo "Tijd: ".$tijd."<br>";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 18:42:56
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/12/2016 10:04:22
Quote Anchor link
In deze situatie zou je de uren en minuten aan elkaar kunnen plakken waardoor je een normaal getal (integer) krijgt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$time
= intval(date('Hi'));

if($time >= 1100  && $time <= 2130)
{

    // het is tussen 11:00 en 21:30
}
Gewijzigd op 12/12/2016 10:06:26 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.