rekenen sql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kurtik watson

kurtik watson

30/12/2010 19:22:29
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb een veld geslacht en het resultaat is altijd 1 of 2. Nu zou ik een query willen opstellen die de som van alle 1 deelt door de som van alle 2. Ik kan wel de som doen van alle 1 maar de combinatie van ook de som van alle 2 en dan te delen lukt niet.

Ik heb:

(SELECT COUNT(geslacht) FROM `members` WHERE geslacht ='1')/(SELECT COUNT(geslacht) FROM `members` WHERE geslacht ='2')

maar dit werkt niet.
Weet iemand een oplossing?

mvg,
Kurt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:53:36
 

30/12/2010 19:31:24
Quote Anchor link
Ik denk dat je inderdaad in de goede richting zit. Alleen volgens mij wil jij een subquery.

Let wel op, backticks (`) horen niet thuis in SQL
Gewijzigd op 30/12/2010 19:34:12 door
 
Aad B

Aad B

30/12/2010 20:09:59
Quote Anchor link
select count(a.geslacht)/count(b.geslacht)
from members a, members b
where a.id=b.id
 
Kurtik watson

kurtik watson

30/12/2010 20:31:28
Quote Anchor link
met subquery lukt het precies ook niet, hierbij worden gegevens uit verschillende tabellen gehaald,maar bij mij zit alles in 1 veld van 1 tabel..
 

30/12/2010 20:33:51
Quote Anchor link
Tuurlijk wel, zie ook dit.
 
Tikkes C

Tikkes C

30/12/2010 22:21:04
Quote Anchor link
je moet selecten AS


dus SELECT count(bla) AS eenNaam
 
Arjan -

Arjan -

31/12/2010 01:36:17
Quote Anchor link
Je zegt dat je de som wilt dus lijkt mij SUM() meer geschikt als COUNT() (alhoewel ik het nut er niet van zie). En je ontkomt niet aan een subquery. In de hoofdquery haal je de som van de mannen en die deel je door de som van de vrouwen die je dmv een subquery ophaalt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.