Rekeningnummer controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »
Gifo

Gifo

06/01/2006 09:14:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een formulier gemaakt waarin mensen ook hun rekeningnummer moeten opgeven. Nou zou ik graag willen controleren of dit rekeningnummer een geldig nummer is.
Weet iemand of daar een functie voor is?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:27:00
 
Eris -

Eris -

06/01/2006 09:19:00
Quote Anchor link
Zover ik het weet kan je alleen controleren of het een 8 of 7 cijferige getal is..

of hij echt bestaat is lastiger
 
- wes  -

- wes -

06/01/2006 09:26:00
Quote Anchor link
het bestaat wel maar je moet een overeenkomst met een bank aangaan waarin je voor die informatie (natuurlijk) ook een x bedrag moet neertellen. Oftewel, luister maar naar Eris advies.


( ik gebruik die code ook in mn sites, tis prijzig maar het was daar nodig )
 
Gifo

Gifo

06/01/2006 09:32:00
Quote Anchor link
OK bedankt.
Da's jammer, dat er niet iets gratis is.

Ga er wel ff mee aan de slag
 
Burdy

Burdy

06/01/2006 09:38:00
Quote Anchor link
Bankrekeningnummers kun je controleren met de 11-proef. Dat is een bepaalde berekening waarmee gecontroleerd kan worden of het bankrekeningnummer geldig is. Dat wil niet perse zeggen dat het nummer ook werkelijk bestaat.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/01/2006 10:04:00
Quote Anchor link
Ik vind wèl een elf-proef bij sofi-nummers. Misschien is die voor bankrekeningnummers hetzelfde.

De 11-proef waaraan het sofi-nummer moet voldoen,
werkt als volgt: u vermenigvuldigt het eerste cijfer
van het sofi-nummer met 9, het tweede cijfer met 8,
het derde cijfer met 7 en zo gaat u door tot en met het
achtste cijfer dat u vermenigvuldigt met 2.
Daarna deelt u de som van al deze producten door 11.
Het getal na de komma van deze uitkomst rondt u af
naar boven en moet dan gelijk zijn aan het negende
cijfer van het sofi-nummer.
Het sofi-nummer dient altijd hoger te zijn dan
001000006, maar lager dan 299999994
 
Frank -

Frank -

06/01/2006 12:06:00
Quote Anchor link
Bankrekeningnummers zijn (inclusief voorloop 0) 10 cijfers lang.

Gironummers kun je zelf niet controleren, maar dat kan de Postbank wel voor je doen. Je hebt wel een overeenkomst met de Postbank nodig. Je kunt dan een bestand aanbieden (in Clieop03-formaat) om daar een NaamNummerControle (NNC) op uit te laten voeren. Je hebt dus zowel de naam als het girorekeningnummer van de klant nodig. De Postbank kan je hier meer informatie over verstrekken.
 
- wes  -

- wes -

06/01/2006 12:23:00
Quote Anchor link
snsbank heeft dat ook
 
Frank -

Frank -

06/01/2006 12:29:00
Quote Anchor link
wes:
snsbank heeft dat ook
Hooguit voor hun eigen bankrekeningnummers, niet voor de bankrekeningnummers van andere banken, deze informatie hebben ze namelijk niet. Nu kun je zeggen dat de Postbank deze service ook alleen voor hun eigen girorekeningnummers heeft, maar girorekeningnummers zijn toch anders dan bankrekeningnummers. Daar komt bij dat de Postbank één van de grootste banken in Nederland is.
 
Gifo

Gifo

06/01/2006 13:16:00
Quote Anchor link
Heb nog ff gechecked bij een bankmedewerker: de 11 proef blijkt inderdaad te kloppen.
Alleen is het zo dat het getal deelbaar moet zijn door 11. Als de uitkomst derhalve een geheel getal is, is de kans groot dat het rekeningnummer klopt.

Voor de giro ga ik nog ff zoeken
 
- SanThe -

- SanThe -

06/01/2006 13:22:00
Quote Anchor link
Gifo:
Heb nog ff gechecked bij een bankmedewerker: de 11 proef blijkt inderdaad te kloppen.
Alleen is het zo dat het getal deelbaar moet zijn door 11. Als de uitkomst derhalve een geheel getal is, is de kans groot dat het rekeningnummer klopt.

Voor de giro ga ik nog ff zoeken


Dat is toch niet interessant.
Je moet checken of het nummer bij de naam hoort.
 
Frank -

Frank -

06/01/2006 13:47:00
Quote Anchor link
@SanThe: Dat kun je alleen voor girorekeningnummers laten checken, door de Postbank. Voor bankrekeningnummers bestaat er geen algemene NaamNummerControle (NNC). Alleen binnen 1 bank zijn er mogelijkheden om dit te controleren, zie het verhaal over de SNS Bank. Een overboeking wordt altijd uitgevoerd, of de naam nu wel of niet overeenkomt doet niet ter zake.

Bij de Postbank kun je, als zakelijke klant, je betalingen zowel met als zonder NNC aanbieden. Dit is afhankelijk van het contract dat je hebt en de trigger in het clieop03-bestand dat je aanlevert.
 
Bike4live

bike4live

29/06/2007 13:27:00
Quote Anchor link
Even samengevat en met mijn ervaring:

Gironummers:
- 1 tm 7 cijfers lang (zonder voorloopnullen)
- Geen controle via een berekening mogelijk
- Je kunt een NNC laten uitvoeren via Interpay, dit kost geld en kan niet zomaar door iedereen, informeer bij Interpay hierover.
-Gironummers van 1 tm 4 cijfers lang zijn bijna altijd van organisaties/fondsen e.d. dus die kun je voor particulieren afkeuren! Uit ervaring weet ik dat gironummers van 1 cijfer echt bestaan! (heb een NNC laten uitvoeren).

Banknummers:
- altijd 9 of 10 cijfers (10 komt nog niet (veel) voor) zonder voorloopnullen
- Voldoet aan de elf-proef
- NNC controle mogelijk via Interpay
- 123456789 als banknummer kun je ook afkeuren (voldoet aan elfproef!)...
 
- wes  -

- wes -

29/06/2007 13:30:00
Quote Anchor link
tot zover een reactie op een topic van anderhalf jaar geleden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.