Rekeningnummer controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »
Gifo

Gifo

06/01/2006 09:14:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een formulier gemaakt waarin mensen ook hun rekeningnummer moeten opgeven. Nou zou ik graag willen controleren of dit rekeningnummer een geldig nummer is.
Weet iemand of daar een functie voor is?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 04:48:17
 
Eris -

Eris -

06/01/2006 09:19:00
Quote Anchor link
Zover ik het weet kan je alleen controleren of het een 8 of 7 cijferige getal is..

of hij echt bestaat is lastiger
 
- wes  -

- wes -

06/01/2006 09:26:00
Quote Anchor link
het bestaat wel maar je moet een overeenkomst met een bank aangaan waarin je voor die informatie (natuurlijk) ook een x bedrag moet neertellen. Oftewel, luister maar naar Eris advies.


( ik gebruik die code ook in mn sites, tis prijzig maar het was daar nodig )
 
Gifo

Gifo

06/01/2006 09:32:00
Quote Anchor link
OK bedankt.
Da's jammer, dat er niet iets gratis is.

Ga er wel ff mee aan de slag
 
Burdy

Burdy

06/01/2006 09:38:00
Quote Anchor link
Bankrekeningnummers kun je controleren met de 11-proef. Dat is een bepaalde berekening waarmee gecontroleerd kan worden of het bankrekeningnummer geldig is. Dat wil niet perse zeggen dat het nummer ook werkelijk bestaat.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/01/2006 10:04:00
Quote Anchor link
Ik vind wèl een elf-proef bij sofi-nummers. Misschien is die voor bankrekeningnummers hetzelfde.

De 11-proef waaraan het sofi-nummer moet voldoen,
werkt als volgt: u vermenigvuldigt het eerste cijfer
van het sofi-nummer met 9, het tweede cijfer met 8,
het derde cijfer met 7 en zo gaat u door tot en met het
achtste cijfer dat u vermenigvuldigt met 2.
Daarna deelt u de som van al deze producten door 11.
Het getal na de komma van deze uitkomst rondt u af
naar boven en moet dan gelijk zijn aan het negende
cijfer van het sofi-nummer.
Het sofi-nummer dient altijd hoger te zijn dan
001000006, maar lager dan 299999994
 
Frank -

Frank -

06/01/2006 12:06:00
Quote Anchor link
Bankrekeningnummers zijn (inclusief voorloop 0) 10 cijfers lang.

Gironummers kun je zelf niet controleren, maar dat kan de Postbank wel voor je doen. Je hebt wel een overeenkomst met de Postbank nodig. Je kunt dan een bestand aanbieden (in Clieop03-formaat) om daar een NaamNummerControle (NNC) op uit te laten voeren. Je hebt dus zowel de naam als het girorekeningnummer van de klant nodig. De Postbank kan je hier meer informatie over verstrekken.
 
- wes  -

- wes -

06/01/2006 12:23:00
Quote Anchor link
snsbank heeft dat ook
 
Frank -

Frank -

06/01/2006 12:29:00
Quote Anchor link
wes:
snsbank heeft dat ook
Hooguit voor hun eigen bankrekeningnummers, niet voor de bankrekeningnummers van andere banken, deze informatie hebben ze namelijk niet. Nu kun je zeggen dat de Postbank deze service ook alleen voor hun eigen girorekeningnummers heeft, maar girorekeningnummers zijn toch anders dan bankrekeningnummers. Daar komt bij dat de Postbank één van de grootste banken in Nederland is.
 
Gifo

Gifo

06/01/2006 13:16:00
Quote Anchor link
Heb nog ff gechecked bij een bankmedewerker: de 11 proef blijkt inderdaad te kloppen.
Alleen is het zo dat het getal deelbaar moet zijn door 11. Als de uitkomst derhalve een geheel getal is, is de kans groot dat het rekeningnummer klopt.

Voor de giro ga ik nog ff zoeken
 
- SanThe -

- SanThe -

06/01/2006 13:22:00
Quote Anchor link
Gifo:
Heb nog ff gechecked bij een bankmedewerker: de 11 proef blijkt inderdaad te kloppen.
Alleen is het zo dat het getal deelbaar moet zijn door 11. Als de uitkomst derhalve een geheel getal is, is de kans groot dat het rekeningnummer klopt.

Voor de giro ga ik nog ff zoeken


Dat is toch niet interessant.
Je moet checken of het nummer bij de naam hoort.
 
Frank -

Frank -

06/01/2006 13:47:00
Quote Anchor link
@SanThe: Dat kun je alleen voor girorekeningnummers laten checken, door de Postbank. Voor bankrekeningnummers bestaat er geen algemene NaamNummerControle (NNC). Alleen binnen 1 bank zijn er mogelijkheden om dit te controleren, zie het verhaal over de SNS Bank. Een overboeking wordt altijd uitgevoerd, of de naam nu wel of niet overeenkomt doet niet ter zake.

Bij de Postbank kun je, als zakelijke klant, je betalingen zowel met als zonder NNC aanbieden. Dit is afhankelijk van het contract dat je hebt en de trigger in het clieop03-bestand dat je aanlevert.
 
Bike4live

bike4live

29/06/2007 13:27:00
Quote Anchor link
Even samengevat en met mijn ervaring:

Gironummers:
- 1 tm 7 cijfers lang (zonder voorloopnullen)
- Geen controle via een berekening mogelijk
- Je kunt een NNC laten uitvoeren via Interpay, dit kost geld en kan niet zomaar door iedereen, informeer bij Interpay hierover.
-Gironummers van 1 tm 4 cijfers lang zijn bijna altijd van organisaties/fondsen e.d. dus die kun je voor particulieren afkeuren! Uit ervaring weet ik dat gironummers van 1 cijfer echt bestaan! (heb een NNC laten uitvoeren).

Banknummers:
- altijd 9 of 10 cijfers (10 komt nog niet (veel) voor) zonder voorloopnullen
- Voldoet aan de elf-proef
- NNC controle mogelijk via Interpay
- 123456789 als banknummer kun je ook afkeuren (voldoet aan elfproef!)...
 
- wes  -

- wes -

29/06/2007 13:30:00
Quote Anchor link
tot zover een reactie op een topic van anderhalf jaar geleden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.